Strona główna Działy Praca Wyrwać się z wyścigu szczurów!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    TwojaSzansa
    Członek

Czy wiesz, że ludzie średnio spędzają prawie 70% życia w pracy?

Czy chodzisz do pracy, bo musisz? Czy chodzisz do pracy, bo chcesz, bo sprawia Ci to przyjemność i radość?

Czy żyjesz w przekonaniu, że aby przetrwać albo musisz pracować na etacie albo założyć własną firmę, która wymaga olbrzymiego wkładu finansowego, na który aktualnie Cię nie stać?

Pomyśl przez chwilę dlaczego tak uważasz? Myślisz, że jest to oczywiste, bo tak zawsze było i zawsze będzie, tak? Że wszyscy, których znasz tak właśnie żyją – w takim przekonaniu.

Kto za nas zdecydował, że mamy żyć w takim właśnie systemie?

Pomyśl ile jeszcze Ci lat zostało do emerytury? Czy naprawdę musisz pracować tak długo, żeby doczekać się tego wymażonego odpoczynku? Czy to właśnie wtedy chcesz zacząć spełniać swoje marzenia? kiedy będziesz miał 60, 70, 80 lat? Kto wie ile jeszcze razy wiek emerytalny zostanie zmieniony?

Czy dalej chcesz być uzależniony od ekonomii, od menadżera, od szefa, od pracodawcy, od polityki państwa, od, od, od….i tak w nieskonczoność.

Weź los w swoje ręce!

Znalazłem sposób aby wyrwać się z tego błędnego koła.

Dla tych wszystkich pesymistów, którzy od razu powiedzą, że to jest niemożliwe – czy naprawdę Twój system wiary i upodobań jest obiektywny? Dlaczego myślisz, że jedyną możliwością na życie jest dobry etat? Bo wszyscy tak myślą? Czy naprawdę chcesz prowadzić swoje życie w taki sposób, bo wszyscy tak robią??? Pomyśl – kiedyś wszyscy myśleli, że Ziemia jest płaska, prawda? Największe autorytety, naukowcy, eksperci twierdzili, że Ziemia jest płaska, dopóty, dopóki nie znalazł się ktoś kto nie udowodnił, że to w co WSZYSCY wierzyli i uwarzali za normę jest NIEPRAWDĄ.

Czy rozumiesz teraz o czym mówię? Nie pozwól sobie wmawiać przez społeczeństwo jak masz prowadzić własne życie!

Jeżeli jesteś zainteresowany tym co tu napisałem, bardzo proszę o kontakt na mój adres e-mail: rafal.twojaszansa@gmail.com
    Napisz mi swój numer telefonu, a ja zadzwonię do Ciebie i umówimy się na spotkanie. Naprawdę warto!

Nie ma żadnych zobowiązań! Wysłuchasz co mam do powiedzenia i zdecydujesz sam za siebie!

W najgorszym przypadku stracisz 15 minut swojego życia oraz napijesz się dobrej kawy – tak, zafunduję Ci kawe! 🙂

Jest to super sprawa i naprawdę lubię pracować z otwartymi i ambitnymi ludźmi.

Więc nie czekaj napisz me e-mail (rafal.twojaszansa@gmail.com) i do zobaczenia!
    rafal.twojaszansa(małpa)gmail.com

zoskazoska
    Członek

Czy rozumiesz teraz o czym mówię? Nie pozwól sobie wmawiać przez społeczeństwo jak masz prowadzić własne życie!

hahahaha!!!!!
    Powodzenia w nowy zyciu….

kunegunda
    Participant

czy chodzi o neokatechumenat ?

tomaszo1
    Członek

a co jeśli ktoś nie pije kawy? 😯 😆 😆

TwojaSzansa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    tomaszo1 wrote:

a co jeśli ktoś nie pije kawy? 😯 😆 😆

To wtedy moze byc herbata, woda albo soczek 🙂

A co do komentarza Kunegundy, to wlasnie o tym mowie…dlaczego jezeli ktos mowi o sposobie na lepsze zycie i wyrwanie sie z tych powszechnych percepcji, to od razu kojazy sie to z sekta?

A odpowiedz na pytanie to: NIE, to nie jest neokatechumenat.

Prosze o e-mail i umowimy sie na spotkanie i wszystko zaprezentuje i wyjasnie. Zapraszam: rafal.twojaszansa@gmail.com

bartosz
    Participant

no co wy jeszcze się nie domyślacie – chcesz zmienić swoje życie?- głosuj na Jarosława 😆 😆

ewelin
    Participant

wole głosować na Jarosława, niż na Donalda… chociaż i tak obaj są siebie warci…

endi1000
    Participant

Mysle,ze mamy głosiciela Swiadków Jehowy na naszym portalu!!Czy sie mylę? raczej nie!!

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    TwojaSzansa wrote:

napijesz się dobrej kawy – [b:15564a69bf]tak, zafunduję Ci kawe! :)[/b:15564a69bf]

Łał 😀 Normalnie niesamowite! :mrgreen: To niezły pomysł na spotkanie forumowiczów, chodźcie wszyscy idziemy, kolega stawia! :mrgreen:

rybka
    Członek

To Pan z organizacji LYONESS.
    Dla tych co nie maja czasu isc na kawe ze sciema.
    Mniej więcej polega to na tym aby każdy kto w to wejdzie mógł dostać jakiś zwrot kasy za swoje zakupy.
    Znalazlam oczywiscie ponzsze na innym forum.
    Firma dziala równiez w PL.

Wiele dużych firm ( sieci handlowych) daje znaczne rabaty przy większych zakupach – tak jest bo takie jest prawo rynku.
    Mam trochę pieniedzy -załóżmy 2 do 5 milionów funtów czy też jakieś inne euro. ( tak na prawdę o takiej kasie nigdy nie śniłam)
    Zalazłam kilkudziesięciu potencjalnych klientów na różne towary i w ich imieniu wystąpiłam np. do takiej sieci jak Boots.
    Firma Boots chętnie sprzeda mi za równowartość powiedzmy dwóch baniek bonów z rabatem 10%
    Teraz zaczyna być ciekawie:
    Boots ( z całym szacunkiem do tej sieci ) jest rad że zarobił 1800000 funtów – jest ok. dla nich
    Uczestnik ( bo jak nazwać taką osobę?) LYONESSa zarobił 1 % ze swojej transakcji. – też jest ok. ( no powiedzmy wydał 200 funtów – dostał 2 funty) dla niektórych może to być ok.
    Teraz załóżmy że uczestnik znalazł ( tak na przykład )10 naiwnych osób od każdego poniżej uczestnika zarabia ten sam kolejny 1 %
    Zaczyna budować się piramida.
    Poniżej uczestnika są kolejni uczestnicy itd. Itp….
    Popatrzmy teraz na ( jak to w tym gronie się nazywa) kupców:
    Firma X mając na uwadze obrót swoim towarem ( usługami) – każdy potencjalny klient jest na wagę złota, ale to ta firma za to że nie ma rozwiniętego programu marketingowego płaci największy haracz w tym interesie.
    Za to że ich marketing jest do […] dają zarabiać takim firmom jak LYONESS.
    Dlaczego? Bo procenty z marży są dzielone przez cwaniaków.
    Czyli JA zarobiłam pieniadze!!!!!!

Może to źle zabrzmi ale – nie dajcie się kochani wrobić w bambuko!!!
    Wszyscy, którzy Was namawiają na dziwne spotkania w jakiś knajpach i obiecują zwrot kasy za zakupy są to NACIĄGACZE !!! Tak na prawdę są to ludzie naiwni, którzy zainwestowali jakąś kasę i teraz chcą ją odzyskać!!!
    Tak – co do inwestycji- na takich spotkaniach prowadzący mówi też o możliwości szybszego zarobku poprzez "zaliczkowanie pozycji" – sorry ale kto myślący wpłaci komuś kasę z myślą że za powiedzmy pół roku będę za tą kasę robił zakupy?
    Jeszcze jedno ważne spostrzeżenie -wpłacając "zaliczkę na pozycję" ( […] to brzmi) nie można liczyć na to że tą kasę dostanę s powrotem, owszem dostanę jakieś dziwne bony – których nie da się zamienić na kasę – niestety.

Tak oto wyglada ta niby szansa:)

kunegunda
    Participant

a ja tam przyjde na twoje spotkanie ale nie pije kawy ani herbaty zato jadam w dobrych restauracjach zebys nie byl stratny przyprowadze jeszcze z 10 znajomych, postawisz nam wszystkim dobra kolacje to cie wysluchamy. zgadzasz sie?

TwojaSzansa
    Członek

kunegunda wrote:

a ja tam przyjde na twoje spotkanie ale nie pije kawy ani herbaty zato jadam w dobrych restauracjach zebys nie byl stratny przyprowadze jeszcze z 10 znajomych, postawisz nam wszystkim dobra kolacje to cie wysluchamy. zgadzasz sie?

Przepraszam Kunegunda, ale to chyba jest moj blad – napisalem, ze szukam ludzi ambitnych i otwartych, a zapomnialem dodac, ze rowniez pracowitych.
    Nie szukam osob, ktore chca sie spotkac ze mna tylko z powodu na darmowy napoj (wtf???) a co do tego obiadu w restauracji to juz przesada, nie uwazasz?

Tak jak juz napisalem, poszukuje ambitnych, otwartych i zmotywowanych do pracy ludzi, ktorzy chca cos wiecej w zyciu osiagnac – ale nie CWANIACTWEM, tylko wlasna praca. Przepraszam wiec, ale nie wydaje mi sie, ze nalezysz do tego grona osob, wiec obawiam sie, ze musze Ci podziekowac, ale nie bede chcial z Toba wspolpracowac…

hrv
    Participant

No i Kunegunda, straciles swoja szanse 🙁

ewelin
    Participant

😆 😆 😆

Anonim
    Gość

TwojaSzansa wrote:

Nie szukam osob, ktore chca sie spotkac ze mna tylko z powodu na darmowy napoj (wtf???)

A co ty myślisz, że nas na kawę nie stać? Ty chcesz ambitnych ludzi darmową kawą zachęcić? (WTF???). I jeszcze pisząc to w taki sposób, jakbyś co najmniej złote góry oferował? Do tego kulturka, że ho ho, na najwyższym poziomie. Chyba sobie żarty robisz. No i jeszcze chyba nie zrozumiałeś intencji użytkowników. To była ironia i sarkazm.

Niestety ja nie szukam nowych wrażeń, mnie wystarcza skromny dochód pielęgniarki. Tak więc na kawę wybiorę się bez ciebie, a kundzie to i do restauracji mogę zabrać, dobrej 😀 Tylko nie przyprowadzaj więcej niż 9 znajomych, bo będę musiała extra dyżur wziąć, żeby ich nakarmić 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.