Strona główna Działy Mieszkanie skok z wiezowca

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

neta439 wrote:

Patologia to tu jest chyba wszedzie nie tylko w blokach.Ile jest dzielnic w Leeds gdzie nie ma tej patologii.Council pchaja wszedzie zeby sie resocjalizowal….

neta439 wrote:

Nie odbieglismy.Ktos zapytal "co Ci ludzie maja w glowach".No wlasie NIC!90 % tego spoleczenstwa to totalne dno(przepraszam ale ja tak ich odbieram).Edukacja konczy sie w wieku 16 lat a pozniej jest rodzenie

Nie uważasz, że grubo przesadziłaś? Kim ty jesteś, żeby ludzi osądzać, no kim? Sama za chlebem tu przyjechałaś, a po innych jedziesz jak po psach! Ja też mieszkam w domu od councilu, w Dewsbury. Nie mam dzieci, skończyłam studia, jestem zarejestrowaną pielęgniarką w UK, za patologię się nie uważam. Co do ciebie natomiast mam wątpliwości, sądząc po poziomie twoich wypowiedzi, raczej wiele sobą nie reprezentujesz. Nie osądzaj, bo zostaniesz osądzonym!

neta439 wrote:

I podziwiam ludzi ktorzy smialo mowiua ze im sie tutaj podoba.Pytanie jest jedno co tutaj moze sie podobac? 🙁

To wracaj do Polski, jak ci się nie podoba, zamiast obrażać ludzi na forach! Jednego janusza mniej!

bartek4
    Participant

W Polsce za 20 lat bedzie tak samo. Wystarczy sie przeprowadzic na taka dzielnice gdzie jest spokojnie. Im dalej od council estates tym lepiej.

Dora nie jest Ci wstyd ze mieszkasz w councilu ?

kitkat
    Participant

w Polsce już dawno tak jest, u mnie np. Nowa Huta brrr, Kazimierz brrr – menelnia i wiele innych – każdy wie gdzie u "siebie" są dobre dzielnice

Anonim
    Gość

bartek4 wrote:

Dora nie jest Ci wstyd ze mieszkasz w councilu ?

Wstyd, że co? Że mam w miarę ładny dom z ogródkiem, w spokojnej zadbanej dzielnicy? Że council mi kosi trawę i przycina żywopłot? Ma mi być wstyd z tego powodu? Nie. Wystawcie nos poza wasze podwórko, to zobaczycie, jak ludzie mieszkają i jak niektóre councile dbają o lokatorów, a lokatorzy o swoje dzielnice. Trochę obeznania i kultury, a potem niegrzeczne odzywki i obrażanie. A rent płacę tyle samo, co w prywatnym domu. Podatki także, gdyż ze względu na moje zarobki nie należą mi się żadne benefity. Z tym, że po roku dom ten będzie mój, bez konieczności zakupu.

Tego mam się wstydzić?
    [img:fd13980d93]http://images50.fotosik.pl/1087/75de7b7f49f96041m.jpg[/img:fd13980d93]

bartek4
    Participant

Taki prezent od coucilu ? 100-120 tys funtow dla pielegniarki bez dzieci ? I jeszcze mi powiedz ze bedziesz mogla go odrazu sprzedac 😆

Moje pytanie nie bylo niegrzeczne. Ja bym sie wstydzil bo domy z councilu powinny byc dla osob niepelnosprawnych, badzo biednych rodzin czy poprostu ludzi ktorzy tego naprawde potrzebuja.

W Polsce tez bys zamieszkala w socjalu ?

ewelin
    Participant

Jasne, że bym zamieszkała w socjalu w Polsce, tylko niestety nie ma tego za dużo… i państwo zamiast pomóc i wybudować więcej tego dla ludzi, to zmusza, żeby wykupywali mieszkania, za które i tak trzeba płacić czynsz 😕

Anonim
    Gość

bartek4 wrote:

Taki prezent od coucilu ? 100-120 tys funtow dla pielegniarki bez dzieci ? I jeszcze mi powiedz ze bedziesz mogla go odrazu sprzedac 😆

Moje pytanie nie bylo niegrzeczne. Ja bym sie wstydzil bo domy z councilu powinny byc dla osob niepelnosprawnych, badzo biednych rodzin czy poprostu ludzi ktorzy tego naprawde potrzebuja.

W Polsce tez bys zamieszkala w socjalu ?

Dzieci nie ma, ale jest mąż, uchodźca. W Polsce nie zamieszkałabym w żadnym mieszkaniu. Miałam własne, wykupione od Spółdzielni Mieszkaniowej, na takich zasadach, jak powyżej pisze ewelin. Sprzedałam.

A dlaczego domy z councilu mają być tylko dla bardzo biednych? Wynajmując dom też można starać się o benefity. A w mieszkaniu od concilu też się płaci czynsz, co myślisz, że dla każdego jest za darmo? Płacę 2 funty tygodniowo mniej, niż płaciłam prywatnie.

Po roku otrzymamy status "safe tenant" i dom będą mogły dziedziczyć wskazane osoby, w razie śmierci najemców.

Anonim
    Gość

neta439 wrote:

Nie odbieglismy.Ktos zapytal "co Ci ludzie maja w glowach".No wlasie NIC!90 % tego spoleczenstwa to totalne dno(przepraszam ale ja tak ich odbieram).Edukacja konczy sie w wieku 16 lat a pozniej jest rodzenie (bo juz nie wychowywanie) dzieci! Dziewczyny stoja za mna w kolejce na pocznie i chwala sie jedna do drugiej ze w piatek byla w ciazy ale dzisiaj juz nie jest!! O co chodzi?czy to jest normalne w europejskim cywilizowanym kraju?Mnie to chyba jakos przerasta moze dlatego jestem nastawiona tak strasznie na NIE!I podziwiam ludzi ktorzy smialo mowiua ze im sie tutaj podoba.Pytanie jest jedno co tutaj moze sie podobac? 🙁

Co za bzdury tu wypisujesz?! Niestety duza czesc Polakow ma stycznosc jedynie z brytyjska klasa robotnicza/podklasa… Pracujac w fabrykach, magazynach, mieszkajac na Harehills czy innych gorszych dzielnicach, nie wladajac dobrze jezykiem, nie macie okazji zapoznac sie z ludzmi reprezentujacymi klase srednia, studentow czy po prostu inteligentne spoleczenstwo z pasjami… Nie upowaznia was to do takich kretynskich osadow… Zal…

neta439
    Członek

Dora750 a czemy Ty sie tak unosisz?Czyzby Ciebie to tak dotknelo.Duzo ludziach mieszkajacych w domach z councilu generalnie o spoleczenstwie o ang w Leeds.
    Do Polski wyjade kiedy ja bede miala na to ochote a nie Ty!!!!!A Januszem chyba tez az takim nie jestem bo tak samo jak Ty jestem pielegniarka.
    nie oceniam pisze tylko moje osobiste odczucia.Nie podoba mi sie i tyle bo nie uwazam zeby bylo normalnym to,ze sa wszy w szkolach ,gole laski na ulicach itp itd.Duzo w zyciu widzialam ,duzo podrozuje ale takiego syfu jak tutaj to jeszcze nigdzie nie widzialam!Sorki jesli kogos urazam ale takie mam odczucia.I nie obchodzi mnie vzy ktos mieszka w domu z councilu czy nie ,to nie moja sprawa ja sama nie chce bo sie jakos wstydze!!!!!!!!!!!W Polsce nie do pomyslenia jest dla mnie mieszkac w jakies chacie z socjalu to przyjezdzajac tutaj chcialam sobie zycie polepszyc a nie cofac sie. 😉

neta439
    Członek

I chyba az tak za chlebem tu nie przyjechalam po prostu szukalam miejsca do zycia a ten kraj jak sie okazalo to porazka a moze jakas przepustka zeby jechac dalej.Niektorym wystarcza dom z councilu i przycinanie ogrodka przez council mnie niestety nie.Ja chvce zyc z normalnymi ludzmi i w normalnym kraju i spoleczenstwie wychowywac dzieci a tutaj mi tego brakuje i tyle.

bartosz
    Participant

tak czytam i czytam i po prostu powala mnie ten wątek a zdjęcie z poprzedniej strony które prezentuje dumny najemca po prostu bezcenne 😆 😆 😆

kitkat
    Participant

bartosz wrote:

tak czytam i czytam i po prostu powala mnie ten wątek a zdjęcie z poprzedniej strony które prezentuje dumny najemca po prostu bezcenne 😆 😆 😆

Co fakt to fakt! Pytanie jakie mi sie nasuwa to: a czy jest tam droga asfaltowa czy trzeba brodzić w błocie do kolan. Budynek straszny ale mój nielepszy – cóż zrobić jak wszystko przedwojenne aż dziw że to w ogóle ma podpięta elektrykę.
    Najlepsza ta wnęka na kubeł na śmieci 😆
    Ale uwaga bo zaraz będziemy posądzeni o zazdrość buhaha 😆

neta439
    Członek

😀 bo jest czego zazdroscic nie…

rybka
    Członek

bartosz wrote:

😆 😆 😆

Helka
    Participant

Tak czytam i jestem ciekawa gdzie Wy wszyscy mieszkacie. 😆
    Ls9,ls10,ls11,ls12 itd roi sie od polakow,ale jak na forum wszyscy pisza to tak jakby mieszkali na willowych osiedlach.
    Inni kupuja tanie domy w bradford i mysla, ze to "ich wlasnosc"(bedzie ich jak uda im sie do konca splacic kredyt).to co nazywcaie"moje wlasne"nie raz jest duzo gorsze niz to councilowskie-dom jak i dzielnica.

Smieszy Was zdjecie domu ktory wkleila dora750 ,wklejcie swoje fotki gdzie mieszkacie ocenimy ,czy rzeczywiscie macie podstway osmieszac jej miejsce zamieszkania.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.