Strona główna › Działy › Czarna lista › ostrzeżenie !! pokój:Leeds, Moor Allerton, 260 miesięcznie
http://www.leeds-manchester.pl/homes/offer/leeds/moor-allerton/1132/room
Ostrzegam wszystkich przed wynajęciem pokoju z tego ogłoszenie.
Pokoi w mieszkaniu w chwili obecnej jest 2 a od 1 września będzie kolejny.
Landlordka (nie osoba która umieściła ogłoszenie) jest osobą chamską, bezczelną i zarozumiałą. Nie da wam dojść do głosu i wyjaśnić czegokolwiek. Z nią nie da się po prostu rozmawiać.
Udaje osobę profesjonalną, szczyci się że jest wykładowcą a nie potrafi nawet poprawnie słowa "professional" pisząc je: "proffessional".
Kolejnymi problemami są:
– problemy z kanalizacją które dopiero wczoraj po 3 miesiącach zostały naprawione (gdy zagrożono zgłoszeniem wszystkiego do counsilu)
Mimo wszystko ogródek w obecnej chwili jest podmokły po jest nadal zalany ściekami z WC, zlewów i pralki.
– mikrofala ze śmietnika (później wstawię zdjęcie)
Mikrofala jest w środku zardzewiała, wygląda ochydnie
– niewypoziomowana lodówka która prawdopodobnie za jakiś czas się zepsuje a landlordka was obciąży kosztami za nią.
– problem z pralką był rozwiązywany przez landlordkę ponad miesiąć (dopiero zagrożenie niezapłaceniem rentu poskutkowało)
Widać więc jak landlordka podchodzi do próśb o naprawienie czegokolwiek.
– landlordka potrąca za rzekome zniszczenia (np. odkurzacza który w czasie gdy wprowadzałem się już nie działał prawidłowo).
Moim zdaniem landlordka naciąga po prostu ludzi w ten sposób żeby sobie zrekompensować zakup nowego odkurzacza, mimo ze dostarczyła zepsuty.
– problem jest z płatnościami.
Przykładowo wpłacając pieniądze na konto landlordki dzień przed ustalonym terminem gotówką w jej banku otrzymuję groźby i ostrzeżenia że pieniądze nie dotarły na czas (posiadam potwierdzenie z datą dokonania wpłaty)
– landlordka grozi bardzo często daniem wypowiedzenia zastraszając w ten sposób ludzi którzy domagając się od niej doprowadzenia domu do normalnego stanu.
Zwróćcie uwagę na to że kuchni nie ma żadnego okapu a po gotowaniu wszystko osadza się na ścianach. Landlordka na koniec umowy będzie wam kazała prawdopodobnie pomalować kuchnię.
Najmniej zastrzeżeń wzbudzają pokoje, w których jednak często nie ma nic więcej niż porozwalane szafy, komody z czasów średniowiecza (szczególnie w najmniejszym pokoju na piętrze).
Szafy w pokoju który będzie dostępny od 1 września są skrzywione i ledwo stoją.
Oglądającym chciałbym zwrócić uwagę również na to ze zdjęcie pokoju zamieszczone w ogłoszeniu jest zdjęciem pokoju który akurat jest od niedawna wynajęty. Cóż za pomyłka wstawiającego ogłoszenie… zwłaszcza że to najładniejszy chyba pokój w mieszkaniu który ma być przynętą dla was żebyście przyszli obejrzeć mieszkanie.
Jeśli macie jakieś pytania to proszę pisać. Odpowiem na wszystkie.
Dom znajduje się na Tynwald Hill, LS17 5NJ. Numeru z wiadomych przyczyn nie będę publicznie podawał ale każdy kto tu trafi będzie wiedział bo tylko jedno ogłoszenie jest z tej ulicy.
Pozdrawiam
PS. Uważajcie! bo przeprowadzka to mimo wszystko koszty, dużo formalności i czasu. Ja znów muszę szukać czegoś bo landlordka ubzdurała się że ją obraziłem (co nie miało miejsca, mam na to również świadków).
zenski odpowiednik landlord= landlady ❗
A to polka czy cyganka??
A to polka czy cyganka??
Nie, z Afryki, bodajże z Liberii czy jakoś tak, stąd te afrykańskie standardy i ogłada w podejściu do ludzi 🙂
Obecnie mieszkanie będzie pokazywane przez osobę która umieściła to ogłoszenie z racji tego że landlordka wyjeżdża na jakiś czas. Ale niech was to nie zmyli…
A oto zdjęcia mikrofali dostarczonej przez landlady:
[img:61374781de]http://img109.imageshack.us/img109/8590/imag0115s.th.jpg[/img:61374781de][/URL]
[img:61374781de]http://img202.imageshack.us/img202/1351/imag0114nc.th.jpg[/img:61374781de][/URL]
Osoba ta śmie twierdzić że to jest mikrofala w super standardzie… chyba liberyjskim 😉
przepraszam czy ty ostrzeżenie dla niewidomych?
bo kazdy kto ma oczy chyba nie wynajmie takiego bagna
a z tego co piszesz to chyba podnajmuje idiotom bo bym pekl ze smiechu jak by rzucala mi takie teksty. A na dokladke przestalbym placic wogole, podalbym ja do sadu o zastraszanie i spowodowanie depresji.
a z tego co piszesz to cyba podnajmuje idiotom bo chyba bym pekl ze smiechu jak by zucala mi takie teksy. A na dokladke przestalbym placic wogule, podalbym ja do sadu o zastraszanie i spowodowanie depresji.
Teksty to mało powiedziane. Kobieta do bicia ostatnio się prawie rzuciła z przeraźliwym krzykiem… Co jak co ale atakować podnajmujących to lekka przesada :/
Jak byś przestal płacić to postraszyła by Cie wypowiedzeniem.
A co do sądów to wiesz że czarni mają w Anglii większe prawa niż biali i wyszło by jeszcze że ja ją prześladuje na tle rasowym.
Kilka zdjęć:
[img:0208edba65]http://img820.imageshack.us/img820/336/imag0120f.th.jpg[/img:0208edba65][/URL] teraz okapy w kuchniach są już niemodne 😉 (lepsze są zasyfione tłuszczem ściany)
[img:0208edba65]http://img832.imageshack.us/img832/3452/imag0122ko.th.jpg[/img:0208edba65][/URL]
odkurzacz rzekomo nowy, za który teraz wyłudzane jest potrącenie z bondu
[img:0208edba65]http://img706.imageshack.us/img706/2470/imag0123p.th.jpg[/img:0208edba65][/URL]
kosiarka, dobra do koszenia śmierdzących po fekaliach bagien w ogródku 🙂
[img:0208edba65]http://img709.imageshack.us/img709/444/imag0124j.th.jpg[/img:0208edba65][/URL]
toaleta (standard: exclusive liberia version)
Ogólnie to na każdym kroku widać podejście. Wszystko jest najtańsze, ze śmietnika (np. mikrofala). Nawet szafki w kuchni są bardzo krzywo ustawione, aby taniej…
No ale zapraszam do oglądania bo przecież pisać to można dużo ale jak zobaczycie to na własne oczy to dopiero uwierzycie 🙂
chyba powinienes wyprowadzic sie wczesniej skoro takie warunki byly i do tego grozby ze str wynajmujacej..co do ostrzezenia to chyba kazdy oceni warunki wizualnie i nie wpakuje sie w wynajem wbrew wlasnej woli.
chyba powinienes wyprowadzic sie wczesniej skoro takie warunki byly i do tego grozby ze str wynajmujacej..co do ostrzezenia to chyba kazdy oceni warunki wizualnie i nie wpakuje sie w wynajem wbrew wlasnej woli.
Dokladnie popieram
Jak byś przestal płacić to postraszyła by Cie wypowiedzeniem.
A czy ona wie ze moze cie w d…. pocalowac bo musi miec nakaz sadowy abys sie wyprowadzil. Inaczej mozesz nieplacic i siedziec.
A czy ona wie ze moze cie w d…. pocalowac bo musi miec nakaz sadowy abys sie wyprowadzil. Inaczej mozesz nieplacic i siedziec.
kunegunda sprzedales /odstapiles komus login/ spadles ze schodów/
przemiana nie do poznania oczywiscie na plus
ps nie interesuje mnie czy na dlugo czy szczerze, ale twoje ostatnie posty byly nawet zabawne konkretne i pomocne pozdro
ps2 tylko nie wyjezdzaj mi tu zaraz z fanami itp etc ble ble ble
a co do tematu :mozg jest po to zeby go uzywac a nie miec ,
przyznam ze raz kiedys zamieszkalem w podobnym czyms kiedy stawialem tu pierwsze kroki ale to trwalo 4 dni( jak przyszedlem do domu i landlord czekal w srodku palac blanta na kanapie twierdzac ze bedzie czasem sobie przychodzic po rent i na sprawdzenie chaty hahahha
very kur.wa funny
Troche dziwne dla mnie decydowac sie na wynajem takiego syfu i miec pozniej pretensje. Widzialy galy co braly.
Kunegunda ma racje. Rozmawialem kiedys z jedna landlady, ktora czekala miesiacami na nakaz sadowy aby wyeksmitowac lokatorow zalegajacych z czynszem.
Spokojnie…
Jeden pokój jak napisane na górze zwalnia się, wcześniej się nie dało bo landlady nie chciała zwrócić bondu i kasy która już była zapłacona za miesiąc (bo już dawno by mnie tam nie było). Poza tym nikt na czole nie miał napisane jakim jest człowiekiem więc myślałem że będzie znośnie.
Nie pisze tu żeby się żalić lecz chce żeby to była przestroga dla innych!!
(szczególnie że parę dni temu było tu dwóch desperatów poszukujących pokoju)…
Ale wy macie problemy! 0_o
Wiecie ile Council rozdał mieszkań w przeciągu 7 lat w Leeds?
2 000 000
Wiecie ile jeszcze jest domów i mieszkań do wynajęcia?
raz jeszcze tyle.
Wiecie ile można nająć pokoi na Beeston, Armley, czy innych dzielniach miasta?
co piąta chata.
Więc pytanie: Po co wyprawiać Afrika Show na forum?
Wiecie ile jest czarnych na świecie? Kilka Mld, a wiecie jakie mają warunki? – ZEROWE! 😈
Więc jeżeli kobieta twierdzi że jest to wysoki standard niech za niego płaci, Sama! 😈 i tyle.
Wiesz co robić? to znaczy że jesteś 100% cool 😈
I to od dziś będzie moje motto 😛
4000000 mieszkan – taaaaaa fajny jestes
while the entire city had a population of 787,700 (2009 est.)
ale na kazdego ciapka przypada 8 mieszkan, coby sie nie czul pokrzywdzony