Strona główna Działy Prawo Zagubiony dowod!!!

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mwg
    Członek

powinnaś iść na policję, ale możesz zapytać konsulat drogą mailową oni czasem też coś pomogą,
    a swoją droga to faktycznie powinien counsil zrekomendować choć częśc wydatków z tym związanych bo znam z doświadczenia koszt takiego problemu
    pozdrawiam

ewelin
    Participant

ja miałam podobną sytuację wysyłałam różne dokumenty do councilu – wageslip-y, wyciągi z banku i dowód w jednej kopercie… wszystkie papiery mi odesłali z powrotem, oprócz dowodu – dzwoniłam tam, byłam osobiście i powiedzieli, że oni nie otrzymali tego dowodu. Zgłosiłam to na policję, pan policjant powiedział,że sprawdzi na poczcie i jak coś to oddzwoni i na tym się skończyło… 😥

aczkolwiek
    Participant

Od kiedy weszliśmy do Unii europejskiej wartość polskich dokumentów bardzo wzrosła. Na czarnym rynku za polski paszport można dostać nawet 2000 funtów. Za dowód dużo mniej. Dlatego "dziwnym trafem" te dokumenty giną gdzieś po drodze.

Prawdopodobnie dzięki twojemu dowodowi osobistemu jakiś przybysz z kurdystanu załatwia sobie – już jako obywatel polski – legalny pobyt w holandii

nowy_nowa
    Członek

chyba ukrainiec. bo kurdysz to raczej jej cery i zarysow twarzy miec nie bedzie.
    I piszesz ze 2000? hmm, nie wiedzialem ze taki tani. Mi za moj kiedys we francji, pewien algierczyk, dawal 10.000 od reki, to na marki jeszcze bylo. Ale nie poszlem na to gdyz wiedzialem ze moga byc szopki z tym a w niemczech karaja za to jak za narkotyki. Wiec lepiej odpuscilem sobie.
    Ale ogolnie masz racje, czarny rynek teraz glodny na wszelakie paszporty z EAST europy.

Anonim
    Gość

Kilka lat temu zgubilam dowod i zostal on wykorzystany przez oszustow w celu nabrania kredytow. Mialam niesamowite szczescie, ze pojawili sie w sklepie komputerowym, w ktorym pracowal moj brat cioteczny i jak dla mnie wsztystko dobrze sie skonczylo – wyrokiem dla kobiety na ktora dowod zostal przerobiony i pokryciem przez nia wszystkich kosztow. Zgubienie dowodu trzeba potraktowac powaznie bo jesli wpadnie on w niepowolane rece, nie liczylabym na takiego fuksa, jakiego mialam ja.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.