Strona główna Działy Hobby paszport dla zwierzaka

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    neonka
    Członek

hej, mam pytanko-jak wyglada sprawa zalatwiania paszportu dla zwierzaka. chodzi mi o zabranie zwierzaka do polski na urlop-jade autem. gdzie trzeba sie udac po taki paszport i ile to kosztuje? i trzeba jakies zaswiadczenie od weterynarza chyba, tak?
    chodzi o papuge, wiem, ze dla ptakow sprawa chyba ma sie inaczej, ale nie jestem pewna.

Marcin K.
    Participant

Hey,
    Nie wiem jakie sa wymogi o papuge, ale zwierze to chyba zwierze.
    Dla psa: okolo 300 funtow na paszport i okolo 8 miesiecy czekania:(
    Od daty zlozenia wniosku zwierzak przechodzi duuzo badan, dlatego tak dluugo.

ToRuNiAk
    Członek

Jak to sie ma z papuga to nie wiem, dla psa trwa to 7 miesiecy. Szczepienie na wscieklizne, miesiac poznie badanie krwi i 6 miesiecy trzeba odczekac. Polecam weterynarza w armley na town street w poronaniu z innymi vetami robi to za pol ceny chip,szepionka i badanie krwi 135 funtow, obdzwonilem prawie wszystkich vet’ow z yellow pages i ceny ponizej 200 nie schodzily
    Wszystkie informacje znajdziesz tutaj
    http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/

ja lecialem ze swoim psem do USA i zawrocili mi mojego psa spowodu ze nie mial wizy wjazddoej do usa.

Baggins
    Participant

A nie ma obywatelstwa?

szortys
    Członek

ma ale jest mudzinem 🙂

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.