Strona główna Działy Hyde Park Rodziny z korzeniami inne niz polskie czyli mix tradycji

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Ciekawe czy na forum sa osoby ktore np tak jak ja maja rodzine mixowana 🙂 Moj pradziadek od strony mamy jest niemcem , prababcia tez , dziadkowie w sumie troche mniej 🙂 Swieta zawsze byly takim polaczeniem dwoch tradycji , styl wychowania tez troche inny , do dzis bawi mnie to ze np. swietej pamieci pradziadek nie pozwalal nam biegac po schodach bo dziewczynkom nie wypada , na swieta obok makowca lezala strucla z jablkami 🙂

Baggins
    Participant

moj prapra(x30) mial chyba prababke z Hiszpani – to od strony ojca, matka rodowita Polka od 500 pokolen, wczesniej losy nieznane (w dowodzie nie mogli odczytac). a czy wy macie sie czym pochwalic?

Anonim
    Gość

Pamietam rodzinna anegdote , z racji tego ze moja rodzina w wiekszosci mieszka w Niemczech rodzice w czasie stanu wojennego dostawali paczki zywnosciowe do ktorych ciotka dolaczala spis zywnosci , no i coz przychodzi paczka a odwrocie listy po niemiecku polski dopis smaczne to bylo ale jakos zle przyprawione z bledami ortograficznymi a w paczce co? 4 cm kawalek nadgryzionej kielbasy na ktorej plesn zdazyla wyrasnac i sloik po czym w rodzaju nutelli wylizany do czysta 😯 😀

Anonim
    Gość

Moja jedna prababcia była Żydówką, druga Austriaczką, a mój partner jest Kurdem.

kitkat
    Participant

Moi rodzice są na szczęście czystej krwii krakusami, i cała nasza familia jest rodowitymi polakami. A zwiazek z kurdem albo innej maści kawałkiem szamba zlikwidować. Wstyd tak dawać sie poniewierac. Bo co? Tak fajnie jest sie chwalić innym ze moj parter jest z kraju gdzie nawet Nie ma chodników, jedna droga na cały kraj. Poniżenie. Chwalcie sie koleżankom na Facebook, ze mam kurda

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kitkat wrote:

Moi rodzice są na szczęście czystej krwii krakusami, i cała nasza familia jest rodowitymi polakami. A zwiazek z kurdem albo innej maści kawałkiem szamba zlikwidować. Wstyd tak dawać sie poniewierac. Bo co? Tak fajnie jest sie chwalić innym ze moj parter jest z kraju gdzie nawet Nie ma chodników, jedna droga na cały kraj. Poniżenie. Chwalcie sie koleżankom na Facebook, ze mam kurda

Póki co to tendencje do poniewierania kobietami mają "czystej krwi" Polacy, jak to widać po twoim nazistowskim poście. Tryskasz wręcz inteligencją rodem z Kazimierza. To przecież nie szambo. Może jeszcze mi szalikiem pomachaj przed nosem. Żal. Wnioskuję że jesteś jeszcze bardzo młodziutki i bardzo głupiutki. Może na emigracji dorośniesz, bo póki co większość twoich postów jest bardzo chamska, dziecinna i pusta. Taki mały forumowy troll. Pokolenie Fejsbuka i XBOXA tak? Do tego źle wychowany przez swoich czystej krwi rodziców. Założę się, że nie raz im przyniosłeś wstyd, co?

Widzisz matołku, niektórzy na tym forum są już dorośli, ich koleżanki mają niemal dorosłe dzieci, pokolenie Fejsbuka, jak twoje. Tylko w głowach lepiej poukładane. Nie ze względu na to, czy mama ma męża Kurda czy Polaka. Ale ze względu na to, że potrafiła dziecku przekazać pewne wartości. O których ty pewnie tylko słyszałeś z telewizji. Powinieneś się wstydzić!

kitkat
    Participant

I tu sie bardzo mylisz – bardzo kiepsko wnioskujesz na podstawie mojego postu – Nie trafilas w nic o czym napisalas, Juz Nie chce mi sie nawet dyskutować z takimi jak ty. Realizuj sie w dobre kurdyjko

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kitkat wrote:

I tu sie bardzo mylisz – bardzo kiepsko wnioskujesz na podstawie mojego postu – Nie trafilas w nic o czym napisalas, Juz Nie chce mi sie nawet dyskutować z takimi jak ty. Realizuj sie w dobre kurdyjko

Bardzo dobrze wnioskuję. Jestem o tym przekonana. Cieszę się też, że postanowiłeś więcej do mnie nie pisać. Dzięki Bogu za to!

nowy_nowa
    Członek

zanetasliwinska20 wrote:

Ciekawe czy na forum sa osoby ktore np tak jak ja maja rodzine mixowana 🙂 Moj pradziadek od strony mamy jest niemcem , prababcia tez , dziadkowie w sumie troche mniej 🙂 Swieta zawsze byly takim polaczeniem dwoch tradycji , styl wychowania tez troche inny , do dzis bawi mnie to ze np. swietej pamieci pradziadek nie pozwalal nam biegac po schodach bo dziewczynkom nie wypada , na swieta obok makowca lezala strucla z jablkami 🙂

A u mnie Ojciec jest polakiem a mama niemka. Co do tradycji to jest pol slaska ( pochodzenie ojca) i pol niemiecka. Na swieta sa makowki i indyk obok karpia………..hehe. Takie mieszanki ze stolu brakuje. Pol slaskie i pol niemieckie. Ale to zawsze korzysc a nie strata bo jest w czym wybierac.
    Pozdrawiam.

Anonim
    Gość

Dora na prawde interesujace a ty Kitkat to chyba fanem mein kampf jestes 🙂 troche sie spozniles i na cale szczescie , z typowo niemieckich potraw to moja ulubiona kapusta zasmazana i golonka w piwie 🙂 zacny kawalek zdarza mi sie zjesc . Kitkat mala prosba to nie jest temat dla Ciebie i bardzo prosze sie nie udzielaj , bo to ja mogla bym Ci cos powiedziec o czystosci krwi i rasy , wiec prosze zamilknij bo obrazania nikogo i stosowania chamskich epitetow w tym temacie nie bedzie ! 😈

Anonim
    Gość

kitkat wrote:

A propo to ja mam filola na punkcie jidysz 😀

Anonim
    Gość

Ja nigdy nie mogłam na golonkę patrzeć hehe. Teraz to już w ogóle nic ze świni w domu być nie może 🙂

Kutię z makiem i łazankami uwielbiam, mniam mniam.

W Wigilię np. w moim domu potrawy serwowała najstarsza osoba, nikt inny nie mógł wstać od stołu. Taka tradycja jakaś, że niby się umrze, jak się wstanie. Nie wiem, skąd to się wzięło.

Ostatnia Wigilia była polsko-litewsko-kurdyjska. To dopiero połączenie tradycji, kultury i religii. I smaków. Gołąbki- z mięsem z kurczaka, a’la dolma. Kołduny litewskie z wołowinką. Karp. Łosoś. Kutia. Kupa ryżu z rodzynkami, tradycyjna zupa pomidorowo fasolowa, kurczak z dodatkiem kurkumy. Jedzenie na podłodze, na specjalnej macie. A na deser męskie rozmowy, babskie pogaduchy, pisk dzieciaków podczas otwierania prezentów przy herbacie kardamonowo-cynamonowej, serniku i baklawie. Mmmmm…. 😈 😛

Anonim
    Gość

Uwielbiam golonke 3 dniowa marynowana w musztardzie i piwku 😀 Dora a jak sie Twoje babcie dogadywaly? U mnie przy stole sa dwa obozy dziadek od strony ojca zawsze zaczynajacy za komuny bylo lepiej i dziadek od strony mamy ktory na samo slowo komunizm dostaje palpitacji 😀 No ale pomijajac to , to jeszcze sa tradycyjne niemieckie slodkie zupy , a jezeli chodzi o mix etniczny to moje wlosy sa koloru ciemno blond a oczy mam prawie czarne , po tacie. Za to budowe mam typowo rodzinna jestem wysoka , szczupla i nie mam skolonnosci do tycia . Moj syn to wypisz , wymaluj prapradziadek . Blond wlosy , niebieskie oczy , drobna , proporcjonalna twarz i o czywscie strasznie dlugi jest 🙂 To dowodzi tylko jaki potencjal jest w roznorodnosci etnicznej 🙂

Baggins
    Participant

hitler byl austriakiem czyli moglo byc ciekawie

Anonim
    Gość

Baggins wrote:

hitler byl austriakiem czyli moglo byc ciekawie

Ciekawie pod jakim wzgledem ? Wiem z autopsji ze starsze pokolenia niemcow wrecz przeciwnie uwazaly z eto jego kilkuletnie rzady doprowadzily do upadki kraju a kto sie nie zgadzal to zostawal przesiedlony niby w ramach germanizacji terenow jak moi dziadkowie . Poza tym hitler choc skrzetnie to ukrywal mial semickie korzenie od strony matki i zmienil imie na bardziej niemieckie zreszta jak Goring .

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.