Strona główna Działy Zdrowie Ketonal lub cos mocniejszego

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    nasturcja
    Członek

Witajcie.

Jak w temacie. Czy ktos z Was wie, gdzie w Leeds mozna kupic ketonal lub jakies mocniejsze tabletki? Bylam u swojego lekarza w gp, przepisal mi tabletki przeciwbolowe, ale laczna ilosc tabletek, ktore musze brac to 12 sztuk na dobe, a bol jest na tyle silny, ze nie pomagaja 😥 Dopoki nie dostane wynikow badan, to mnie skreci. Prosze, pomozcie. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

mwg
    Członek

parcetamol hehe
    moze z Polski i szybciej dojdzie ok 3-4 dni poleconym

asia007
    Participant

Poszukaj w polskim sklepie na Harehills.

starstar
    Członek

Nie wiem jak bardzo jest silny w porownaniu do ketonalu jest ten lek ale polecam Cuprofen (chyba do 4 tabletek na dobe/ lub 1 co 4 godziny).
    Wyprobowalam mnostwo lekow przeciwbolowych a ten nawet dziala.

neonka
    Członek

niech GP przepisze ci paracetamol z kodeina (Co-codamol/Solpadol) – dziala!

efkolaia
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    neonka wrote:

niech GP przepisze ci paracetamol z kodeina (Co-codamol/Solpadol) – dziala!

mozna w aptece bez recepty dostac

juby
    Participant

sprawdz w sklepie na armley kolo coopa.tam ostatnio nawet w konska masc widzialem ale jak nie beda mieli to tez polecam cuprofen maximum strength.

ktos:)
    Participant

na harehills na tej ulicy gdzie jest salon fryzjerski Luiza na przeciwko Polskiego sklepu Grosik jest sklep z Polskimi artykułami i tam widziałam ketonal. Sorki że tak namotałam ale nie mam pojęcia jak ta ulica się nazywa i jaką nazwę ma ten sklep:)

Okul
    Członek

Ja na twoim miejscu nie podejmowalbym zadnego samowolnego stosowania lekow. Niektore leki przeciwbolowe dostepne sa tylko na recepte nie bez powodu. Potencjalne skutki uboczne moga nawet zagrazac zyciu zwlaszcza jesli dawke ustalasz sobie sam/a. Apeluje zatem do zdrowego rozsadku. Druga sprawa, leki zakupione w ot, takim sklepie moga pochodzic z nieznanego lub niebezpiecznego zrodla. Rynek nielicencjonowanych lekow jest doprawdy ogromny. Jesli przepisany Ci lek nie skutkuje, po prostu popros o inny. Poza tym lekarz ustala taka a nie inna dawke rowniez nie bez powodu zwlaszcza w przypadku lekow przeciwbolowych. Zdajesz sobie sprawe z tego,ze moga one uzalezniac??
    Z tego rowniez powodu dlugosc kursu (lekow) jest limitowana i jesli pacjent czuje,ze objawy somatyczne nie ustapily, musi zglosic sie do GP po przedluzenie recepty (tzn. nowa recepte). Ketonal to nie drops!

Indra
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Okul wrote:

Ja na twoim miejscu nie podejmowalbym zadnego samowolnego stosowania lekow. Niektore leki przeciwbolowe dostepne sa tylko na recepte nie bez powodu. Potencjalne skutki uboczne moga nawet zagrazac zyciu zwlaszcza jesli dawke ustalasz sobie sam/a. Apeluje zatem do zdrowego rozsadku. Druga sprawa, leki zakupione w ot, takim sklepie moga pochodzic z nieznanego lub niebezpiecznego zrodla. Rynek nielicencjonowanych lekow jest doprawdy ogromny. Jesli przepisany Ci lek nie skutkuje, po prostu popros o inny. Poza tym lekarz ustala taka a nie inna dawke rowniez nie bez powodu zwlaszcza w przypadku lekow przeciwbolowych. Zdajesz sobie sprawe z tego,ze moga one uzalezniac??
    Z tego rowniez powodu dlugosc kursu (lekow) jest limitowana i jesli pacjent czuje,ze objawy somatyczne nie ustapily, musi zglosic sie do GP po przedluzenie recepty (tzn. nowa recepte). Ketonal to nie drops!

Ketonal wcale nie jest mocny. Bralam kiedys ketonal, potem przerzucilam sie szybko na ketonal forte, a potem tez przestal dzialac i odstawilam. Teraz jak potrzebuje, to kupuje najsilniejszy nurofen i dziala jak wezme 3-4 tabletki i jak dla mnie to lepsze na bol niz ketonal.

Sandgirl
    Członek

ja kiedys mialam silny przykurcz miesni w karku, nie moglam sie ruszac po prostu – wzielam ketanol czy tam ketonal i po pol godziny juz mnie nic nie bolalo. nic innego nie dzialalo 🙁

nasturcja
    Członek

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Indra wrote:

Okul wrote:

Ketonal wcale nie jest mocny. Bralam kiedys ketonal, potem przerzucilam sie szybko na ketonal forte, a potem tez przestal dzialac i odstawilam. Teraz jak potrzebuje, to kupuje najsilniejszy nurofen i dziala jak wezme 3-4 tabletki i jak dla mnie to lepsze na bol niz ketonal.[/quote]

Lekarz najpierw przepisal mi ibuprofen, ale bralam minimum 6 tabletek na dzien, bo dawka jaka mi przepisal po 1 tabletce 4 razy dziennie byla za mala, potem do ibuprofenu dorzucil co-dydramol po 2 tabletki 4 razy dziennie lacznie z ibuprofenem, wiec po 9 tabletkach na dzien bol ustepowal, ale w zamian za to bolal mnie zoladek. Na razie wystarcza mi 4 – 5 tabletek ketonalu na dzien z jak najbardziej licencjonowanego zrodla 🙂

saxo
    Członek
    szortys
    Członek

hehe sama nazwa mowi co te leki z ciebie robia 🙂

saxo
    Członek

szortys wrote:

hehe sama nazwa mowi co te leki z ciebie robia 🙂

i po co ten głupi komentarz? nie dotyczy tematu, ani tym bardziej mnie. Może zastanów się co i gdzie piszesz, bo wygląda na to, że coś jest z tobą nie tak.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.