Strona główna Działy Mieszkanie dostawca gazu i prądu

• This topic has odpowiedzi, 13 wypowiedzi, and was last updated 13 years temu by Anonim.
Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    juby
    Participant

Hey
    chcialem poznac wasze opinie na temat dostawcow gazu i prądu.Kogo polecacie a kogo odradzacie.ja mam gaz z BG,wydaje mi sie ze sa troche drodzy i zastanawiam sie nad zmiana.Prąd mam od scottish power i z nich jestem jak narazie zadowolony.

juby
    Participant

dodam takze ze powodem poruszenia tego tematu jest informacja o podwyzsze gazu przez BG:)

bartek4
    Participant

u mnie tylko prad ( EDF )

jestem bardzo zadowolony…place tylko 39 funtow miesiecznie od ponad roku.

juby
    Participant

ja place okolo 90funtow na kwartal ale w tym mam okolo 15 funtow znizki poniewaz lazdy rachunek place do 2 tyg od daty jego wystawienia.

baby78
    Participant

Ja od 4 latach wiernie ze scottish powerem i jestem zadowolona 😀 Byl u mnie facet z BG i z E-On (chyba dobrze napisalam) robili quoty na tych swoich przenosnych komputerkach i stwierdzili ze nie sa mi w stanie dac lepszej oferty niz scottish. Chyba mowi samo z a siebie 😀

Anonim
    Nieaktywny

hejka ja od roku jestem w Utility Werehouse (gaz i prad)jestem bardzo zadowolona jak narazie najwiekszy rachunek miesieczny za gaz i prad to £65 a najmniejszy latem byl £37 wiec wydaje mi sie ze jest dobry.Mozna u nich tez wykupic internet,home line itd… podaje link moze ktos jest zainteresowany
    https://www.utilitywarehouse.co.uk/home/index.taf?exref=

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    juby wrote:

dodam takze ze powodem poruszenia tego tematu jest informacja o podwyzsze gazu przez BG:)

GB jako najwiekszy dostawca zazwyczaj pierwszy podnosi i obniza, podejrzewam ze w ciagu miesiaca max dwoch reszta dostawcow tez podniesie ceny wiec i tak nie bedzie roznicy.

Nie ma czegos takiego jak tani dostawcy energii, dla jednego przy niskim zuzyciu jeden dostawca moze byc tanszy a dla kogos innego przy wiekszym zuzyciu inny moze byc tanszy.

Jezeli rzeczywiscie chcecie zaoszczedzic to
    – przeniescie energie do jednego dostawcy – dual fuel discount – wiekszosc dostawcow to oferuje
    – i zmiencie na taryfe online – nie dostaje sie papierowych rachunkow i placisz miesiecznie Direct Debit

Roznica: Scotish Power
    -przy standardowej taryfie i rachunkach raz na kwartal rachunek na rok wynosil £1300
    – przy taryfie online £970

A i tak zminilem na EON gdyz przy tym samym zuzyciu wyszlo mi £930

aczkolwiek
    Participant

Jeżeli wiesz ile jednostek gazu i prądu zużywasz to możesz porównać roczny koszt u różnych dostawców na moneysupermarket http://www.moneysupermarket.com/utilities/cheaper-gas-electricity.aspx

Megen80321
    Członek

Ja osobiscie polecam Utility Warehause. Jest to firma malo znana ale napewno warto. Sama korzystam i jestem zadowolona;)

kunegunda
    Participant

rachunki zaleza od wielkosci mieszkania rodzaju uzadzen grzewczych, uzywanego sprzetu i oswietlenia. Nie mozesz jednoznacznie porownac kosztow 3 pokojowego domku zamieszkanego przez 3 osobowa rodzine do 3 osobowego domku zamieszkanego przez 8 osobowa watache

Sandgirl
    Członek

U nas mamy prepaid meters: gas w Scottish power, prad w EDF – wychodzi tak srednio 40 funtow (20 na prad 20 na gaz) na osobe na miesiac – wiadomo w lato mniej, w zime troche wiecej…

khushdil
    Participant

Ja płace 24 funty miesiecznie.Mam n Power od 3 lat,wszystko na prad.Mieszkam we flacie gdzie mam ogrzewanie podlogowe,1 osoba.Oprocz tego po roku zwrot 40 funtow,za to ze mam Direct Debit.
    Pozdrawiam.

Megen80321
    Członek

Ja mieszkam w domu 3 pokojowym w ktorym mieszkaja 4 osoby i za prad z Utility Warehause placimy miesiecznie 35 funt i za gaz 35 funtow poczym dostajemy jeszcze zwrot zawsze jakos kwote . Uwzam to za dobra opcje przy czym poddkresle ze sama jestem w ciazy i non stop siedze w domu i z wszystkiego w pelni korzystam. A pozatym jestem zadowolona z obslugi klijenta sa naprawde rewelacyjni;)A pozatym maja fajna opcje gdy wezmiesz 4 produkty(prad gaz internet wraz z linia telefoniczna masz 10% znizki na rachunki przy czym masz to zawarte w umowie wiec to nie jest zadna sciema) Naprawde polecam;) Nie wypowiadalambym sie tak pozytywnie gdybym sama tego nie przetestowala:) Ja tez patrze na to inaczej bo moj chlopak jest dystrybutorem w tej firmie, wiec jezeli mielibyscie jakies pytania chetnie odpowiem;)

Anonim
    Gość

Jestem z nPower i wydaje mi sie ze jest raczej drogo. Mieszkanie 3 pokojowe, mieszkamy we dwojke. Ogrzewanie z rzadka wlaczamy, ale generalnie duzo sprzetow chodzi. Mamy dd na 66 funtow miesiecznie i zawsze doplacamy. Rachunek dostajemy co pol roku i w okresie letnim jest jakies 30 do doplaty, w zimowym ok 90-100. Generalnie bym chyba zmienila ale teraz juz nie ma sensu bo i tak za pol roku sie wyprowadzam. Piszcie wiecej cobym wiedziala na co sie zdecydowac po przeprowadzce 🙂

Megen80321
    Członek

Do Alyna: wyslalam ci wiadomosc na priva i gazu w sprawie tego pradu 😉 Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.