Strona główna Działy Czarna lista Ostrzegam przed cwaniakiem

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    leedska
    Participant

Anonim
    Nieaktywny

strasznie to niejasne jest! "niby ma coś zrobić"…ale co? domek z kart czy szalik na drutach? O co chodzi jakby?

lidija
    Participant

Firma nazywa się POLSERVICES. Ten facet nosi miano Autoryzowanego agenta HM Revenue & Customs. Koszmar cokolwiek od niego wyegzekwować, ustalić, umówić się. Facet ogólnie jest zakręcony, zamotany. Sprawia wrażenie, jakby żył w innym świecie! Jego podpora, to niejaka Pani S., która dopilnowuje wszystkiego. Jest rzetelna w tym, co robi. Musi, czy też nie musi świecić za niego oczami przed klientelą. Współczuję jej.
    Stanowczo nie polecam tego agenta. Już dawno chciałam o nim tutaj napisać i ktoś mnie wyprzedził, dziękuję.
    Słyszałam od wielu, że ten Pan J. jest kompletnie niekompetentny. Zresztą sama się o tym przekonałam…
    Oczywiście decyzja należy zawsze do nas, kogo sobie wybierzemy do rozliczeń podatkowych, benefitów itp. Nie On jedyny świadczy tego typu usługi. Powodzenia!

Pozdrawiam 🙂 😳

leedska
    Participant

leedska
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    lidija wrote:

Firma nazywa się POLSERVICES. Ten facet nosi miano Autoryzowanego agenta HM Revenue & Customs. Koszmar cokolwiek od niego wyegzekwować, ustalić, umówić się. Facet ogólnie jest zakręcony, zamotany. Sprawia wrażenie, jakby żył w innym świecie! Jego podpora, to niejaka Pani S., która dopilnowuje wszystkiego. Jest rzetelna w tym, co robi. Musi, czy też nie musi świecić za niego oczami przed klientelą. Współczuję jej.
    Stanowczo nie polecam tego agenta. Już dawno chciałam o nim tutaj napisać i ktoś mnie wyprzedził, dziękuję.
    Słyszałam od wielu, że ten Pan J. jest kompletnie niekompetentny. Zresztą sama się o tym przekonałam…
    Oczywiście decyzja należy zawsze do nas, kogo sobie wybierzemy do rozliczeń podatkowych, benefitów itp. Nie On jedyny świadczy tego typu usługi. Powodzenia!

To ciekawe zjawisko, bo slyszalem, ze tam pracuje wiecej osob. Ale to chyba kolejna sciema.

lidija
    Participant

On nic nie zrobi, jak go nie "przyciśniesz" … Wieczne telefony, prośby, przypomnienia. Raz się z nim umówiłam po wielu wykonanych telefonach i pocałowałam klamkę. Szok! 😳 Skłamał, że nie mógł się do mnie dodzwonić, a później użył argumentu, że pewnie pomylił numery telefonu. On już mnie niczym nie zaskoczy. Oszust i tyle! 😳 ale kasę na stół na "dzień dobry" trzeba wyłożyć! a później szarpanina i dużo stresu!

lidija
    Participant

Jak do niego trafiłam, to mi powiedział, że ma tutaj bałagan, bo ma tyle dziewczyn do pracy (pomocy). Tym bardziej powinien miec idealny porządek skoro zatrudnia jakąś ekipę. Z tego, co zaobserwowałam, to tych dziewczyn/pracownic chyba już nie ma. Uciekły/zwolniły się? Nie dziwota!

szaki4522
    Członek

Witam
    Również jako nieświadomy o zdolnościach tego faceta szukałem u niego odpłatnej pomocy. Rzeczywiście schody zaczynaj się wówczas jak ma kasę w ręce a do tego czasu słodzi o rzekomych znajomościach. O ile pamiętam ten facet był już przerabiany na forum . Moja przygoda skończyła się z nim jak chciał kolejną kasę za wykonywanie telefonów w mojej sprawie za którą już wcześniej otrzymał wynagrodzenie. A o pani S. wypowiem się krótko Kobieta która ratuje mu d….

lidija
    Participant

(…) i to w 1oo% ratuje jemu d…. !!! jedyny faceta atut, to nienaganna znajomość języka angielskiego i przechwałki bez pokrycia!
    Zabieram się do poszukania sobie innego agenta 🙂

ela1981
    Participant

ale po co wam ci agenci?
    HM R & C tak zyczliwi ludzie pracuje, ze zeby mieli i godzine na telefonie siedziec to wszystko wytlumacza od podstaw

mars
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

ale po co wam ci agenci?
    HM R & C tak zyczliwi ludzie pracuje, ze zeby mieli i godzine na telefonie siedziec to wszystko wytlumacza od podstaw

W sumie macie racje, ale po prostu niektorzy ludzie boja sie isc do revenue i poprosic o pomoc. Zdaja sie na Polakow. Wszystko byloby ok, gdyby ten gosc po prostu wzial sie do pracy, bo takim postepowaniem nie wyrabia sobie dobrej renomy.

leedska
    Participant

szaki4522 wrote:

Witam
    Również jako nieświadomy o zdolnościach tego faceta szukałem u niego odpłatnej pomocy. Rzeczywiście schody zaczynaj się wówczas jak ma kasę w ręce a do tego czasu słodzi o rzekomych znajomościach. O ile pamiętam ten facet był już przerabiany na forum . Moja przygoda skończyła się z nim jak chciał kolejną kasę za wykonywanie telefonów w mojej sprawie za którą już wcześniej otrzymał wynagrodzenie. A o pani S. wypowiem się krótko Kobieta która ratuje mu d….

Slyszalem, ze ta pani zrezygnowala ze wspolpracy z tym panem. Ile mozna znosic takiego typa. Dobrze zrobila, popieram, brawo… On napewno bedzie probowal zwalac wszystko na nia jesli cos bedzie nie tak, ale po prostu nie trzeba mu w to wierzyc.

asia007
    Participant

😮 Dobrze ze napisaliście o tej firmie a własnie mialam dzwonic do nich o pmoc w benefitach.

lidija
    Participant

Slyszalem, ze ta pani zrezygnowala ze wspolpracy z tym panem. Ile mozna znosic takiego typa. Dobrze zrobila, popieram, brawo… On napewno bedzie probowal zwalac wszystko na nia jesli cos bedzie nie tak, ale po prostu nie trzeba mu w to wierzyc.[/quot

Tej Pani nie było trzy tygodnie, była w Polsce. Wydaje mi się, że nadal jemu pomaga… Jakos nie dowierzam, żeby facet sam przetrwał na polu walki, to nie w jego stylu. "Prawa ręka" – to podstawa! Inaczej zginie marnie 😳
    Ja już znalazłam innego agenta. Powodzenia!
    Ela, wolę jednak pewne sprawy wyjaśniać zdecydowanie z osobą siedzącą naprzeciwko mnie, a nie przez telefon.
    Pozdrawiam 🙂

cheeky girl
    Participant

Co do rozliczen podatkowych i pomocy przy benefitach nie trzeba wcale miec zadnej autoryzacji, ani specjalnych kwalifikacji, wystarczy znajomosc angielskiego i troche sprytu 😀

Mozna benefity zalatwiac przy kliencie, kiedy on potwierdza swoja tozsamosc przez telefon, albo miec jego pisemne upowaznienie do reprezentowania w urzedach i wtedy klient nie musi byc przy tym obecny.

Z tego co wiem, to mozna rowniez pojsc do HM Revenue na Lisbon Street, skorzystac z darmowego telefonu i poprosic o tlumacza, bez zbednych posrednikow i za darmo zalatwic swoje sprawy!

Mozna rowniez pojsc do CAB, gdzie rowniez wezwa tlumacza i zalatwia sprawy.

Zo do rozliczen self-employed, to sie po prostu rejestrujesz online na stronie HM Revenue, i reszta jest prosciutka, wiec znowu wystarczy znajomosc jezyka i nie trzeba byc wcale ksiegowym zeby sobie dac rade 😉
    Tez kiedys placilam ksiegowemu £300 za cos co moge sama zrobic w 2h 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.