Strona główna Działy Finanse Jak poradzic sobie z dlugami??????

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    maluch78
    Participant

Hej. Czy ktos się orientuje co mozna zrobić, jak sie zadluzylo? Mam problem, bo wzielam pozyczke, a teraz nie moge jej splacic no i troche ciezko…….

Helka
    Participant

No prosze ktos sobie robi darmowa reklame.
    Sam sobie odp na pytanie 😆 😆 😆 .

chomik
    Participant

Jest taki specjalny dodatek rzadowy – debt benefit, wysyla sie specjalna forme P67C, informuje ile ma sie dlugu i gdzie, oni potem to sprawdzaja i na konto wyplacaja 90% rat zadluzenia co miesiac. Wraunkiem jest, ze sie nie pracuje.

aaaaa
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    lala0408 wrote:

ojoj – to nie zazdroszcze. osobiscie – na szczescie – nie mam takich problemow, ale moj znajomy ostatnio opowiadal, ze przystapil do planu umarzania, czy zanizania dlugow. polska firma sie tym zajmuje, wiec nie ma problemu z jezykiem. oni ustalaja ci niska rate i placisz tyle ile mozesz. firma z manchesteru, ale zalatwiasz wszystko przez telefon. moj znajomy jest bardzo zadowolony, sprobuj. firma sie nazywa Independent Financial Broker – zdaje sie. powodzenia!!

wszystko pieknie ladnie,tylko dowiedz sie czy firma w ktorej masz pozyczke sie zgodzila na te "pplacisz ile mozesz" raty.zeby nie bylo zaskoczenia ze Ty sobie placisz "ile mozesz" a tu sie okazuje ze za pare miesiecy Twoj dlug jest sprzedany albo komornik zapuka po pieniazki. dowiedz sie tez jakie jest minimum (i czy wogole jest) ktore pozyczkodawca moze zaakceptowac dopoki Twoja sytuacja sie nie poprawi….

cheeky girl
    Participant

Polecam organizacje charytatywna CAP http://www.capuk.org/home/index.php

maja siedzibe w Bradford, nie czerpia zadnych zyskow z pomagania osobom pograzonym w dlugach. Z tego co wiem to wlasnie negocjuja dlugi z pozyczkodawcami, zeby tylko splacac ile sie da, wspieraja na wiele roznych sposobow.

Firma ktora polecila lala jest brokerem, wiec na pewno chca na kliencie zarobic, domyslam sie ze bedzie jakas wplata wstepna, itp… a nie masz pewnosci czy uda sie im wynegocjowac cokowiek z pozyczkodawca!

Sproket
    Członek

Czy oprocz Helki nikt nie skumal ze to zwykla reklama…? 16min na wyczerpujaca odpowiedz toz to przeciez niespotykane na Leeds forum (w sumie na innych tez).

Sama tresc sugeruje jednego nadawce.

Pzdr

BTW W ramch protestu wobec tego typu zagrywkom "powiem" ze wspomniana Independent Financial Broker "oszukala" juz niejednego rodaka.
    Rozumiem ze wszyscy uwierza takze w moja opinie.

Baggins
    Participant

a czy wiecie, ze banki pozyczaja nasze pieniadze a nie swoje :)? kto chce ten uwierzy…

bolek
    Participant

to jeszcze nic…, banki mogą dodrukować pieniędze aby Ci pożyczyć, tzn. pozyczyć Ci pieniądze, których same nie mają… oczywiście na określonych zasadach, jest o tym film na youtube ale nie pamiętam tytułu – wszystko ładnie wyjaśnione

jackyl
    Participant

lol, banki nie moga dodrukowac pieniedzy. chodzi Ci zapewne o bankowa kreacje pieniadza, ale nie ma to nic wspolnego z drukowaniem 🙂

luca
    Participant

Mam problem z dawnymi długami w Polsce.Czy jak pracuję tutaj to czy mogę wziąc kredyt konsolidacyjny w Polsce?

Equick
    Participant

Jesli pracujesz tutaj to o wiele łątwiej będzie Ci otrzymąc krdyt w UK. Proponuję jeszcze zorientować się konkretnie w banku poniewąz w Polsce kredyty konsolidacyjne są znacznie korzystniej oprocentowane niż w Uk. Co możesz sobie zobaczyć w tym porównaniu:
    http://www.terve.pl/kredyty-hipoteczne/kredyty-konsolidacyjne

Podejrzewam, ze bank nawet jeśli zgodzi się udzielić takiego kredytu to będzie żądał podpisu poręczyciela.

luca
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    maluch78 wrote:

Hej. Czy ktos się orientuje co mozna zrobić, jak sie zadluzylo? Mam problem, bo wzielam pozyczke, a teraz nie moge jej splacic no i troche ciezko…….

Nie jest to pytanie na to forum ale na forum kredytowe. Tutaj doradzają jak wyjśc z długów: http://www.forum-kredytowe.pl/tagi/jak-wyjsc-z-dlugow.html – jest tutaj wiele tematów.

Jak możesz sobie poczytać są osoby, które są gorzej zadłużone niż Ty. Zawsze jest jakieś wyjście . Pierwsze od czego trzeba zacząć to negocjacja z bankiem.

Bolek331
    Participant

Nie poddawać się. Działać zgodnie z planem. Nie unikać spłaty.

Izka123
    Participant

Najważniejsze to nie robić jeszcze większego długu tylko od razu poinformować bank/ firmę pozabankową o problemie spłaty pożyczki. Tutaj najważniejsza jest współpraca na linii klient vs. instytucja finansowa. Najlepiej iść osobiście do siedziby danej firmy i negocjować nowe warunki. Przecież im też zależy na tym, żeby odzyskać pieniądze i może uda się
    https://latwapozyczka.pl/zmienic-termin-splaty-pozyczki-ratalnej/ . Najlepiej nie dopuszczaj do sytuacji skrajnych, bo to odbije się nie tylko na Tobie, lecz także na całej Twojej rodzinie, dlatego reaguj. Ustal nowy termin spłaty i poszukaj dodatkowego zatrudnia. Zrób dokładny kosztorys swoich wpływów i to, co musisz kupić/opłacić. Na pewno zauważysz, gdzie przypadkowo wydajesz pieniądze. Znajdź oszczędności. Poza tym zawsze możesz poprosić rodzinę o pomoc w spłacie. Na pewno masz kogoś zaufanego w tym gronie. Mam nadzieję, że uporasz się z długiem jak najprędzej.

THC
    Członek

Redukować wydatki i regularnie spłacać zadłużenie. Przede wszystkim nie wolno się dalej zapożyczać.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.