Strona główna Działy Prawo głosowanie w angielskich wyborach

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Noelle
    Członek

Red
    Członek

Wychodzi na to, ze obowiazek dotyczy samej rejestracji, do glosowania nikt Cie nie zmusza. Tez slyszalam, ze soby na stale przebywajace i pracujace w UK maja obowiazek zarejestrowania sie. Nie wiem jak to wyglada prawnie, ale mysle, ze jesli nie stanowi dla Ciebie problemu sama rejestracja, to warto to zrobic. Chociazby da swietego spokoju 😉

Ja bym nie bagatelizowala rejestracji, co Ci szkodzi wypelnic ta karteczke i odeslac w zalaczonej kopercie, pre-paid w dodatku. To, czy jestes zarejestrowany jako wyborca jest na Twoim credit scoring, wiec jezeli ubiegasz sie o jakakolwiek pozyczke czy cos na raty, to przez to zaniedbanie credit score spada i mozesz nie dostac pozyczki

kristinka
    Participant

Ja sie co roku rejestruje. Na liscie powinien byc link jak to zrobic online. Nidgy nie glosuje i jak na razie sie nie zapowiada zebym glosowala kiedykolwiek. Rejestracja osob zamieszkalych pod danym adresem jest wymogiem prawnym w UK. Pod tym linkiem lista, co grozi za nie wypelnienie obowiazku rejestracji. Niczego wiecej nie wymagaja tylko wypelnienia rejestracji – nie muszisz glosowac, nic Ci nie beda przysylac tylko raz w roku nowy formularz dla mieszkancow w razie gdyby sie zmienili. Ja wychodze z zalozenia, ze lepiej jest miec 1000f w kieszeni, niz nie miec – czytaj: niz dac je council’owi 🙂 kiedys bede chciala wziac mortgage albo starac sie o dobra prace i szkoda by bylo miec kreche np. w credit rating przez glupi papierek. Radze sie zarejestrowac. Pozdrawiam.

kristinka
    Participant
Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.