Strona główna › Działy › Mieszkanie › Aktualne informacje o dzielnicach Leeds (2010)
Po przeglądnięciu forum znalazłem kilka informacji na temat tej dzielnicy. Szczerze powiem ,że większość to same negatywy ale słyszałem też kilka pochlebnych opinii. Może jest ktoś z Was kto kupił tam dam lub mieszka dłuższy czas i ma coś wiecej do powiedzenia odnośnie Belle Isle, życia tam, kontaktu z sąsiadami, szkoły dla dziecka , bezpieczeństwa i dojazdu do centrum. Z góry dzięki za wszystkie opinie.
Od 8 mies. mieszkam na Belle Isle i jestem zadowolony.Dzielnica ta ,tak jak i pozostale dzieli sie na spokojna i niespokojna:)Mojej rodzinie na szczescie przypadla teraz ta lepsza czesc:) Dzieci chodza do szkoly Windmill Primary i sa bardza zadowolone.Zostaly bardzo dobrze przyjete i nie maja zadnych problemow.Sasiedzi sa spokojni,za oknem jest cisza.Z dojazdem do centrum nie ma problemu.Nie wiem czy Ci pomoglem bo jak wiesz Belle Isle jest duze i rozne.Ja opisalem tylko przypadek mojego osiedla.Pozdrawiam
Moim znajomym z kolei angielskie chavsy wrzulili olbrzymi kamien przez przednia szybe samochodu. To takie ekstremum, bo mniejszych incydentow mieli sporo, w koncu sie stamtad wyniesli. Ale tak jak poprzednik napisal – sa lepsze i gorsze czesci, tak jak w kazdej dzielnicy zreszta
Nie wiem czy Ci pomoglem bo jak wiesz Belle Isle jest duze i rozne.Ja opisalem tylko przypadek mojego osiedla.
wydaje mi sie, ze BI w calej swojej okazalosci posida duzy % domow councilowskich, wiec samo mowi za siebie
dzis ci szyby nie wybija, ale jutro moga zeby …..jak w toto lotka 🙄
Wszyscy moi znajomi mowili jedno- it`s rough
Po przeglądnięciu forum znalazłem kilka informacji na temat tej dzielnicy. Szczerze powiem ,że większość to same negatywy ale słyszałem też kilka pochlebnych opinii. Może jest ktoś z Was kto kupił tam dam lub mieszka dłuższy czas i ma coś wiecej do powiedzenia odnośnie Belle Isle, życia tam, kontaktu z sąsiadami, szkoły dla dziecka , bezpieczeństwa i dojazdu do centrum. Z góry dzięki za wszystkie opinie.
Witam
Na Belle Isle trzeba jedynie unikac kilku ulic, poza tym jest cisza i spokoj. Blisko laka, zadnych problemow z parkowaniem. Kupilem dom na Belle Isle 3 lata temu, nigdy nie bylo najmniejszych problemow i nie zamierzam sie stad szybko ruszac. Przez dluzszy czas nawet samochod na polskich numerach stal i nikt sie nawet nie zainteresowal. Dojazd do centrum to autem kilka minut, autobusem bezposrednio ok. 20 minut. Co do szkol to jeszcze nie mam rozeznania 🙂 Z sasiadami wszystkimi zyje sie bardzo dobrze. Tez jest tanio jezeli myslisz o kupnie domu.
Belle Isle, wg moich sasiadow, ma zla opinia troche z przyzwyczajenia bo rzeczywiscie w przeszlosci bylo roznie.
Adamm
Witam serdecznie,
Przymierzam się do najmu w miarę przyzwoitego pokoju w dzielnicy, która powinna mieć bardzo dobrą komunikację z lotniskiem o każdej porze.
Ogłoszeń jest kilkanaście, które spełniają ten warunek, ale nie mam pojęcia czy przykładowe 60 funtów za tydzień to dużo czy mało i czego za tą cenę mogę się spodziewać?
Zastanawiam się także czy lepiej bezpośrednio, a jeśli tak to czy od Polaków czy lepiej od Anglików czy może najlepiej przez Agencję?
TO chyba bedzie Bradford, niewygorowane ceny, przyjazni ludzie. Dora moze potwierdzic
Witam serdecznie,
Przymierzam się do najmu w miarę przyzwoitego pokoju w dzielnicy, która powinna mieć bardzo dobrą komunikację z lotniskiem o każdej porze.
Ogłoszeń jest kilkanaście, które spełniają ten warunek, ale nie mam pojęcia czy przykładowe 60 funtów za tydzień to dużo czy mało i czego za tą cenę mogę się spodziewać?
Zastanawiam się także czy lepiej bezpośrednio, a jeśli tak to czy od Polaków czy lepiej od Anglików czy może najlepiej przez Agencję?
60f za tydzien, jesli wliczone sa w to rachunki, to bardzo dobra cena. Spodziewaj sie sypialni i dostepu do wspolnej kuchni, lazienki.
Jesli chodzi ci o lotnisko Leeds/Bradford to najlepsze sa dzielnice w polnocnej czesci Leeds (i one sa najdrozsze) oraz te przez ktore przejezdza chyba jedyny autobus na lotnisko 757 tj. Kirkstall, Rawdon, Pool, Yeadon, Otley. Taxi z polnocnego Leeds to max 15f.
[b:f7357145a2]Nie polecam polskich agencji!!! [/b:f7357145a2]
Najlepiej wynajac bezposrednio od wlasciciela, bez posrednictwa agencji, ale jesli ktos ci oferuje pokoj, mieszkanie bez zadnych wymogow tj. umowa, referencje, dane pracodawcy itp to juz jest podejrzany!
Poszukaj na Leeds gumtree.
polecam normalny apartamet sypialnia pokoj kuchnia lazienka koszt £75 za tydzien +rachunki. Nie daje pseudoreklamy ale jest kilka takich w centrum poprostu poszukaj. normalne warunki nie sped bydla i pijakow
dokladnie tak jest jak wyzej napisane. byle z dala od beeston, ls8 itd,itd, i tym podobne slamsy.
centrum to srednio super polaczenie z lotniskiem, chyba ze taxi, Hosforth mysle ze spelnia wymagania bardziej i jest ladnie
centrum to srednio super polaczenie z lotniskiem, chyba ze taxi, Hosforth mysle ze spelnia wymagania bardziej i jest ladnie
tez prawda 😀
ja mieszkam na Kirkstall, calkiem mila dzielnica i na lotnsko raz dwa
horsforth, guiseley i oczywiscie yeadon to miejsca ktorych nie trzeba reklamowac. Jak najdalej od Januszy 🙂