Strona główna › Działy › Śmietnik › jak nie być januszem? ;)
Prosze o małe FAQ: co to ten Janusz? 🙂
zapewne juz niedlugo spokoboy da ci wykladnie na temat januszow wiec dowiesz bardzo szczegolowo na czym polega moda na leszcza przepraszam janusza.On najlepiej ci to wytlumaczy.
Wprawdzie nie jestem SpokoBoy’em ale wydaje mi się że znam temat na tyle aby udzielić Ci wyjaśnienia. Otóż "Janusze" to nazwa jaką autor (w/w) nadał gromadom nowicjuszy z Polski, ale tych co to przyjeżdżają "bez znajomości", często wcale nieprzygotowanych i w dodatku nie bardzo umiejących sobie tu radzić, dlatego też często popełniających powszechny błąd jakim jest nadmiar naiwnego zaufania wobec rodaków, w wyniku czego stają się ofiarami przeróżnych nadużyć z ich strony (pośrednictwo pracy, mieszkaniowe, "pomoc bratnia w załatwianiu" czegoś tam…), czyli tzw. jeleniami. Często też łatwo ich rozpoznać, ponieważ większość z nich wygląda z daleka jak tania siła robocza i …nic poza tym niestety…
Jest to (moim zdaniem) o wiele lepsza nazwa niż powszechnie stosowane "polaczki". Tyle tylko, że kojarzy się z żółtodziobem.
Na szczęście jest wyjście z bycia "Januszem". Jak się już okrzepnie a przede wszystkim, jak się ma rozum w głowie, to człowiek szybko nim być przestaje i zostaje po prostu "zorientowanym w temacie", czy doświadczonym (na to niestety nazwy -póki co- nie mamy).
Dla jednych zabawna, dla drugich głupia, dla kolejnych trafna, ale jedno jest pewne: że ta nazwa już się przyjęła i funkcjonuje! 😀 😀 😀
a wiesz co w tym jest smutne? ze skupienie jest na tepieniu januszow, a nie tych ktorym zaufaja i ktorzy ich wy****ja..
a wiesz co w tym jest smutne? ze skupienie jest na tepieniu januszow, a nie tych ktorym zaufaja i ktorzy ich wy****ja..
Tu się nie zgodzę, bo po co jest CZARNA LISTA?
Poza tym namawiałem już nie raz aby zgłaszać i opisywać do mnie wszelkie machlojki "landlordów", pośredników i innych oszustów.
Sorry, ale nie moja wina, że nadal są oszustwa i oszukiwani, a niemal nikt tam nic nie wpisuje…
Problem w tym (tak naprawdę) że Janusze nie robią prawie nic aby powalczyć o swoje. Zachowują się jak "przegrani"…
jackyl wrote:a wiesz co w tym jest smutne? ze skupienie jest na tepieniu januszow, a nie tych ktorym zaufaja i ktorzy ich wy****ja..
Poza tym namawiałem już nie raz aby zgłaszać i opisywać do mnie wszelkie machlojki "landlordów", pośredników i innych oszustów.
Sorry, ale nie moja wina, że nadal są oszustwa i oszukiwani, a niemal nikt tam nic nie wpisuje…
Problem w tym (tak naprawdę) że Janusze nie robią prawie nic aby powalczyć o swoje. Zachowują się jak "przegrani"…
Inna sprawa, że wielu z nich internet kojarzy się z oglądaniem gołych bab co najwyżej, bo dalej ich wiedza ani możliwości nie sięgają…
Mówię o wielu, ale nie o wszystkich rzecz jasna.
fatamorgana wrote:jackyl wrote:a wiesz co w tym jest smutne? ze skupienie jest na tepieniu januszow, a nie tych ktorym zaufaja i ktorzy ich wy****ja..
Inna sprawa, że wielu z nich internet kojarzy się z oglądaniem gołych bab co najwyżej, bo dalej ich wiedza ani możliwości nie sięgają…
[b:9a2a88c5c0]Mówię o wielu, ale nie o wszystkich rzecz jasna[/b:9a2a88c5c0].[/quote]
dobrze ze zaznaczyles.. bo wiesz.. ;))
mowiac skupienie nie mialem na mysli ze nic sie nie robi w celu zwalczania oszukujacych. porownaj ilosc wypowiedzi tepiacych Jankow i Janki z zawartoscia czarnej listy, jak sam zauwazyles malo kto tam cos wpisuje.. moze sie wstydza? 😉 albo tak uczciwie sie zrobilo, no.. 😉