Strona główna › Działy › Śmietnik › Na kogo zagłosujesz
Pamietam takie topowe to bylo stare czasy ,ale ubaw byl co nie miara…pamietam tez jak Olka obrzucalismy jajkami kurzymi w Poznaniu razem z Piotrem Lisiewiczem dzisiejszym dziennikarzem szefem dzialu krajowego Gazety Polskiej i spedzilismy noc na Jezyckim Komisariacie dostajac mandaty do zaplaty.stare dobre czasy:):):)
😯 😯 Nie pamiętam, bo na szczęście mnie tam nie było. 😀 Nie popieram takich akcji, nawet jeśli jestem potencjalnym wyborcą innego kandydata. Byłam wtedy jeszcze niepełnoletnia. Byłam w wieku przedwyborczym i zastanawiałam się, jak to będzie przy następnych wyborach, kiedy będę już mogła głosować? Pamiętam, że w ’95r. bardzo nie podobała mi się atmosfera kampanii wyborczej, ale piosenki zapadły mi głęboko w pamięć. 😆 i szczerze pisząc, to był taki element kampanii, który nie raz mnie ubawił. 😆
SpokoBoyxxx:) wrote:Pamietam takie topowe to bylo stare czasy ,ale ubaw byl co nie miara…pamietam tez jak Olka obrzucalismy jajkami kurzymi w Poznaniu razem z Piotrem Lisiewiczem dzisiejszym dziennikarzem szefem dzialu krajowego Gazety Polskiej i spedzilismy noc na Jezyckim Komisariacie dostajac mandaty do zaplaty.stare dobre czasy:):):)
😯 😯 Nie pamiętam, bo na szczęście mnie tam nie było. 😀 Nie popieram takich akcji, nawet jeśli jestem potencjalnym wyborcą innego kandydata. Byłam wtedy jeszcze niepełnoletnia. Byłam w wieku przedwyborczym i zastanawiałam się, jak to będzie przy następnych wyborach, kiedy będę już mogła głosować? Pamiętam, że w ’95r. bardzo nie podobała mi się atmosfera kampanii wyborczej, ale piosenki zapadły mi głęboko w pamięć. 😆 i szczerze pisząc, to był taki element kampanii, który nie raz mnie ubawił. :lol:[/quote]
Ja pamietam stan wojenny,zadymy z zomo z lat 86-89 oragly stol i pierwsze wybory,pozniej powrot komuchow no i kadencje Olka..
Do refleksji:
Ja pamietam stan wojenny,zadymy z zomo z lat 86-89 oragly stol i pierwsze wybory,pozniej powrot komuchow no i kadencje Olka..
Tomek, to jakaś licytacja, czy sprawdzasz mój wiek?? 😆 😆 😆
SpokoBoyxxx:) wrote:Ja pamietam stan wojenny,zadymy z zomo z lat 86-89 oragly stol i pierwsze wybory,pozniej powrot komuchow no i kadencje Olka..
Tomek, to jakaś licytacja, czy sprawdzasz mój wiek?? 😆 😆 :lol:[/quote]
Nie spradzam tak tylko wspominam czas wolnosci i mlodzienczego szalenstwa…
Kobiet nie pyta sie o wiek…"Madra kobieta trudno o taka jej wartosc przewyzsza perly"
anyway skad znasz moje imie???????
Nasz Kandydat
http://teczki.obserwowani.pl/8561.html#top
Tutaj zwracam się do 27% forumowiczów, którzy nie wybierają się na wybory prezydenckie, właśnie Wasze głosy są najważniejsze w wyborach nie dlatego, że nie zagłosujecie, tylko dlatego, że jeśli zagłosujecie, to może będziemy mieć takiego prezydenta, jakiego chcemy mieć. W wyborach startuje 10 kandydatów, czy na prawdę żaden z nich nie jest wart Waszych głosów? Może nie są to idealni kandydaci
Nie przekonujesz mnie, wrecz przeciwnie, jeszcze bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu zeby nie isc…
Nie ma kandydata ktory jest w stanie zmienic cokolwiek w tej wsi zwanej polska.., polsce potrzeba czegos innego niz kolejnej kukielki trolla…
Ludzie nie powinni isc i nie powinni glosowac. Poprzez niewystarczajaca frekwencje dali by do zrozumienia elicie rzadzacej ze w koncu cos jest nie tak i trzeba sie wziac za panstwo, za potrzeby spoleczenstwa, a nie tylko krasc i mydlic ludza oczy…
Zjawisko wyborow polega na tym ze ludzie jaraja sie przez dwa miechy, potem ida postawic krzyzyk i przez nastepne 5 lat i tak narzekaja, jak to jest zle… A nie zdaja sobie sprawy jakimi sa durniami w momencie stawiania krzyzyka, badz tez stawiajac na tzw. [b:ace29da9ff]"mniejsze zlo"[/b:ace29da9ff]… To juz jest kompletna zenada i brak rozumu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mniejsze zlo z samej definicji zaklada od razu zlo, wiec gdzie tu jest logika wlasciwego wyboru, wlasciwego kandydata???
Nie glosuje – nie chce byc czescia tej farsy, bo nie warto, bo mnie tam nie ma, bo nie zalezy mi na tym, bo polska mnie nie dotyczy, nie jest juz dla mnie niczym innym niz Anglia, Francja, Hiszpania itd, czyli panstwem europejskim, z winy rzadzacych, jednym z biedniejszych w tej czesci swiata…
nasturcja wrote:Tutaj zwracam się do 27% forumowiczów, którzy nie wybierają się na wybory prezydenckie, właśnie Wasze głosy są najważniejsze w wyborach nie dlatego, że nie zagłosujecie, tylko dlatego, że jeśli zagłosujecie, to może będziemy mieć takiego prezydenta, jakiego chcemy mieć. W wyborach startuje 10 kandydatów, czy na prawdę żaden z nich nie jest wart Waszych głosów? Może nie są to idealni kandydaci
Nie przekonujesz mnie, wrecz przeciwnie, jeszcze bardziej mnie utwierdzasz w przekonaniu zeby nie isc…
Nie ma kandydata ktory jest w stanie zmienic cokolwiek w tej wsi zwanej polska.., polsce potrzeba czegos innego niz kolejnej kukielki trolla…
Ludzie nie powinni isc i nie powinni glosowac. Poprzez niewystarczajaca frekwencje dali by do zrozumienia elicie rzadzacej ze w koncu cos jest nie tak i trzeba sie wziac za panstwo, za potrzeby spoleczenstwa, a nie tylko krasc i mydlic ludza oczy…
Zjawisko wyborow polega na tym ze ludzie jaraja sie przez dwa miechy, potem ida postawic krzyzyk i przez nastepne 5 lat i tak narzekaja, jak to jest zle… A nie zdaja sobie sprawy jakimi sa durniami w momencie stawiania krzyzyka, badz tez stawiajac na tzw. [b:cfb5f93562]"mniejsze zlo"[/b:cfb5f93562]… To juz jest kompletna zenada i brak rozumu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mniejsze zlo z samej definicji zaklada od razu zlo, wiec gdzie tu jest logika wlasciwego wyboru, wlasciwego kandydata???
Nie glosuje – nie chce byc czescia tej farsy, bo nie warto, bo mnie tam nie ma, bo nie zalezy mi na tym, bo polska mnie nie dotyczy, nie jest juz dla mnie niczym innym niz Anglia, Francja, Hiszpania itd, czyli panstwem europejskim, z winy rzadzacych, jednym z biedniejszych w tej czesci swiata…[/quote]
Trudno, jeśli nie chcesz iść na wybory prezydenckie, nikt Cię do tego nie zmusi. Ja się durniem nie czuję i mniejszego zła nie wybieram. Większość kandydatów zaczynała karierę w polityce, kiedy byłam kilkulatką. Przede wszystkim (w dzieciństwie) kojarzyli mi się tylko z negatywnymi postaciami "Polskiego Zoo", dlatego wiem, że kandydat, na którego chcę zagłosować, jest dobrym kandydatem. O wiele bardziej wolałabym zagłosować w wyborach prezydenckich na kobietę, ale żadna partia nie zdecydowała się na wystawienie w kandydatki, dlatego że mają pewne cechy charakteru, których brakuje mężczyznom, a które mogłyby naszą politykę wyprowadzić na prostą.
Z przykrością przeczytałam, że Polska Cię nie dotyczy. Jak to nie? A Twoja rodzina? Nie chcesz, żeby wiodło się im lepiej? Mamy tylko jeden obowiązek wobec państwa: pójść na wybory. Szkoda, że tak wielu z nas nie chce wypełnić tego obowiązku.
Derailed, ja uważam, że w sytuacji, kiedy prezydent nie żyje, taki numer z niską frekwencją po prostu nie przejdzie, dlatego że 20.06.2010 upłyną już ponad 2 miesiące, od jego śmierci i pilnie potrzebujemy prezydenta. Byłoby to bardziej realne, gdybyśmy (teraz) mieli prezydenta i większość uprawnionych do głosowania nie wzięła by udziału w wyborach.
Derailed, nie obraź się, ale takiego posta nie spodziewałam się po Tobie. 😥 😥 🙄
Nie spradzam tak tylko wspominam czas wolnosci i mlodzienczego szalenstwa…
Kobiet nie pyta sie o wiek…"Madra kobieta trudno o taka jej wartosc przewyzsza perly"
anyway skad znasz moje imie???????
Z drugiego forum.
Lepperek 😆 niestety,ale sie biedak nie zalapal .
Swieze wiadomosci z wp.
A to dzisiejesze wiadomosci. 😀
Lepper znowu kandydatem.Pkw uchylila uchwale o odmowie rejestracji Leppera.
dlatego wiem, że kandydat, na którego chcę zagłosować, jest dobrym kandydatem.
To przekonaj mnie dlaczego twoj kandydat jest taki super i napisz mi co twoj kandydat jest w stanie zmienic w polsce…?
O wiele bardziej wolałabym zagłosować w wyborach prezydenckich na kobietę, ale żadna partia nie zdecydowała się na wystawienie w kandydatki, dlatego że mają pewne cechy charakteru, których brakuje mężczyznom, a które mogłyby naszą politykę wyprowadzić na prostą.
Tu nie chodzi o wyprowadzenie polityki na prosta tylko o umozliwienie spoleczenstwu godnego zycia, zeby student konczac univerek mial godziwa prace a nie musial wyjezdzac albo robic staze za 400 PLN. Zeby chociaz ludzie nie byli dymani poprzez pracowanie na pelny etat z umowa na pol!!!!
Piszac o wyprowadzeniu polityki na prosta to nic innego jak popieranie zeby politycy mogli sie nachapac jeszcze bardziej…
Z przykrością przeczytałam, że Polska Cię nie dotyczy. Jak to nie? [b:4408e9d8f2]A Twoja rodzina? Nie chcesz, żeby wiodło się im lepiej? Mamy tylko jeden obowiązek wobec państwa: pójść na wybory[/b:4408e9d8f2]. Szkoda, że tak wielu z nas nie chce wypełnić tego obowiązku.
Hehehe, nadawalabys sie do polityki bo to pogrobione to niezla manipulacja… Prosci ludzie, jak mohery, na to pojda zdecydowanie… Ja tego nie kupuje…
Nie mam zadnego obowiazku wobec polski. Ten kraj nic mi nie dal…
Kraj i rodzina to dwie rozne rzeczy… Moga mieszkac gdzie chca, a tam gdzie sa maja sie dobrze… Glosujac na jednego z powyzszych wcale nie poprawie ich bytu – zmienie tylko osobe powodujaca cisnienie u nich…
Derailed, ja uważam, że w sytuacji, kiedy prezydent nie żyje, taki numer z niską frekwencją po prostu nie przejdzie, dlatego że 20.06.2010 upłyną już ponad 2 miesiące, od jego śmierci i pilnie potrzebujemy prezydenta. Byłoby to bardziej realne, gdybyśmy (teraz) mieli prezydenta i większość uprawnionych do głosowania nie wzięła by udziału w wyborach.
Wlasnie teraz jest najlepszy moment na to zeby pokazac potrzebe zmian… Ale ludzie nic z tym nie chca robic, ja tez bo mnie to wali co sie tam dzieje…. Bez myslenia o polityce i sytuacji w polsce zycie jest zdecydowanie bogatsze i radosne…
Derailed, nie obraź się, ale takiego posta nie spodziewałam się po Tobie. 😥 😥 🙄
😉
Ja sugeruje Lepperka 😆 😆 😆
jestem za hahahahaha 😀
Tu nie chodzi o wyprowadzenie polityki na prosta tylko o umozliwienie spoleczenstwu godnego zycia, zeby student konczac univerek mial godziwa prace a nie musial wyjezdzac albo robic staze za 400 PLN. Zeby chociaz ludzie nie byli dymani poprzez pracowanie na pelny etat z umowa na pol!!!!
Piszac o wyprowadzeniu polityki na prosta to nic innego jak popieranie zeby politycy mogli sie nachapac jeszcze bardziej…
Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Wyciągnąłeś zbyt pochopny wniosek, ale nie wiem dlaczego. Nie, nie podoba mi się to co określiłeś jako napychanie się polityków. Chciałabym – i to mi się bardzo marzy – żeby politycy nie byli przekupni; żeby przede wszystkim liczyły się interesy Polski, ani interesy partyjne czy osobiste przy tworzeniu ustaw; żeby nie było afer politycznych; żeby na reszcie reprezentowali nas politycy, którym Polacy będą mogli zaufać i żebym Polakom żyło się lepiej i tak, jak napisałeś powyżej, żeby społeczeństwo miało zapewnione godne warunki życia. Też mi się nie podoba, że ktoś dostaje umowę na 1/2 lub 1/4 etatu, a w rzeczywistości pracuje na cały etat. Ja jestem tylko zwykłym człowiekiem. Sama nie zmienię Polski. Do takich zmian trzeba wielu ludzi, którzy tak samo myślą, a nie garstki uczciwych, która nie ma wpływu na większość.
A propos umów na mniejszy etat. Poczta Polska w ten sposób zatrudnia nowych listonoszy. Dostają umowę na 1/4 etatu, pracują cały etat, na początku, jak ktoś nie zna dobrze terenu, listonosz pracuje w godzinach nadliczbowych. Ale nadgodziny nie są płacone i w rzeczywistości wypłata takiego listonosza wynosi 244zł/m-c (dwieście czterdzieści cztery zł na miesiąc).
Hehehe, nadawalabys sie do polityki bo to pogrobione to niezla manipulacja… Prosci ludzie, jak mohery, na to pojda zdecydowanie… Ja tego nie kupuje…
Nie mam zadnego obowiazku wobec polski. Ten kraj nic mi nie dal…
Nikogo nie próbuję manipulować. To tylko moje zdanie. Wiesz, polityka to moje takie dziecięce niespełnione marzenie. 😆 😉 Szkoda, że nie byłbyś w moim sztabie wyborczym, bo na Twój głos liczyłabym szczególnie. 🙂
a ja naprawde nie wiem 🙁 zaden kandydat mi nie odpowiada 🙁
a ja naprawde nie wiem 🙁 zaden kandydat mi nie odpowiada 🙁
To podobnie jak mi.Nie ma takiego 100% na ktorego z pewnoscia moglabym zaglosowac.