Strona główna › Działy › Hobby › Bojkot Gazety Wyborczej w odpowiedzi na szkalowanie kibicow.
Troche Humorystycznie
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=17078&st=0&p=372402&#entry372402
Wiara Lecha
Historia pewnego tekstu wyssana z palca…
W radiu słychać piosenkę:
„Herbata stygnie zapada zmrok,
a pod piórem ciągle nic.
Obowiązek obowiązkiem jest,
piosenka musi posiadać tekst.
Gdyby chociaż mucha zjawiła się,
mogła bym ją zabić!
A potem to opisać…”
Kaśka z „Hey’a”, zuch dziewczyna!
Tylko na co tak się zżyma?
Brak koncepcji? Nie ma akcji?
To nie problem dla Redakcji!
W tle słychać telefon. Melodia rewolucyjna…
Dzwoni Walter z Ajtiaj
– Krzyczą za mną sp…laj!
Już nie mogę! Już nie zniosę!
Wielce zatem pana proszę…
Na tych moich brak sposobu
Trzeba zatem zadać bobu
Tym z Poznania, z wielkopolski
Z tej cholernej, podłej wioski.
– Nie ma sprawy – odpowiadam
Na samochód wszak odkładam
Walnę zatem artykulik
Niech Pan doda coś do puli
– Nastrój wielce Pan poprawił
Wielką radość już mi sprawił
Auto będzie piękne, nowe,
Modne, szybkie, odlotowe!
– Super Szefie – cicho dukam
– W materiałach coś poszukam
Atmosferę się podsyci
Przecież prawdę mamy w życi!
Olaf, Litar i Musztarda
Walka czuję będzie twarda
Ech tam! Co tam! Myślę sobie
Zaraz szybko coś naskrobię
Tymczasem w radiu:
„Jeśli szukasz sensu, prawdy w niej,
wyśpiewaj ją sam…”
Gdzie telefon? Gdzie komóra?
Pod biureczko daję nura,
Dzwoni kumpel z CeBeeŚ
– Stary – krzyczę – co za wieś!
Te buraki, tfu! Bulwiarze!
Nie chcą robić co im karzę!
„Wiara Lecha” – zmora, szatan!
Czy ci coś po głowie lata?
– Coś tam mamy – rzecze glina
W ustach się pojawia ślina,
– Dawaj brachu! Mów, czym prędzej,
Chętnie z tobą pogawędzę…
Kartka szybko się zapełnia
I marzenia moje spełnia
Informacje niesprawdzone?
Śledztwo w trakcie? I złożone?
– Co ty gadasz, komisarzu?
Toż to przecież dla kurażu.
Domniemanie niewinności?
Zbędne, prawne zawiłości.
Dzwoni telefon. Melodia z filmu „Bodyguard”
O! Zubrzycki chce pogadać
Tekścik prawie sam się składa
Więc odbieram połaczenie
Skacze nagle mi ciśnienie!
O łapówce opowiada
– Skandal, zatrzymanie, zdrada!
– Ty mi coś na Lecha sprzedaj,
Wtedy cię ominie bieda
Kiedy tylko to usłyszał
To się maksymalnie zdyszał
O procesie coś tam bredzi
Zemsty boi się gawiedzi
Baran, dureń, leń, niecnota!
Coś mi się w zeznaniach miota
Że to Lech umowę skończył?
A co ich z WueLem łączy?
– Może Jarek coś wymyśli?
Wnet się me marzenie ziści
I za kółko wkrótce wsiądę
Wszak mam zakończenie godne!
Nie dał rady im Ostrowski
Musi dać im eM Szadkowski
Gadam z Jarkiem ze zarządu
Legii, co się boi sądu
Ten dopiero opowiada!
O umowie, o układach,
„Wiarze Lecha” i łobuzach
Tych co w czarnych chodzą bluzach
KaKaeS im daje kasę
A że to chłopaki łase
Dile robią na koszulkach,
Dragach, kichach i prymulkach
Mózg mi zaraz się zlasuje
I wierszówkę znów skasuję
Ale w Polsce będzie heca!
Nawet dla kolegi Steca!
Wejdę jeszcze na ich forum
Brak jest teraz już wyboru
Gadać z nimi nie ma o czym
Prawda tylko kłuje w oczy
Wiem już przecież kto to Litar
O prywatność ktoś zapyta?
Nie ma u mnie zmiłowania
Kasa jest do skasowania
Tu naciągnę, tam coś dognę
Przecież to w redakcji modne,
Prezes znowu mnie pochwali
Potem niech się świat zawali
Klik i basta, szast i prast!
Ależ ze mnie mediów as,
Artykulik piękny, zgrabny
Dość kąśliwy, nie zabawny
Czekam ranka podniecony,
Na reakcję dziadka, żony
Prezes przelew uszykuje
Chyba sam mu podziękuję
Aż tu nagle Dzios Joanna
Piękne dziewczę, cud dziewanna:
– W dupie mamy citylight’y,
Od dziś Lech jest GW-anty!
System mi się rozpierdolił
Postawili na kiboli!
Cud mój dziś się znów nie ziści
Zgroza, bracia komuniści!
Zapłakałem, zakwiliłem
Mogłem mieć choć raz swą chwilę
A tak znów debilem jestem
Będą śmiać się ze mnie jeszcze…
Od autora:
Kończyć na tym chyba muszę,
Jeszcze bilet dziś wymuszę,
Właśnie dzwonię do Olafa
Chyba to nie będzie gafa?
30-03-2010 Oświadczenie Zarządu KKS Lech Poznań
Oświadczenie Zarządu KKS Lech Poznań w sprawie rozwiązania umowy patronackiej z Gazetą Wyborczą.
W związku z cyklicznie pojawiającymi się publikacjami dziennika „Gazeta Wyborcza" szkalującymi klub KKS Lech Poznań SA informujemy, że zawarte w nich informacje są pomówieniami, naruszają dobra osobiste zarówno klubu, jak i jego pracowników i przede wszystkim kibiców. KKS Lech Poznań uznaje podane w nich informacje za tendencyjne i zniesławiające, w związku z czym w dniu dzisiejszym jednostronnie rozwiązał w trybie natychmiastowym łączącą Klub oraz Gazetę Wyborczą umowę patronacką. Ponadto informujemy, że Klub jest zadowolony z dotychczasowej współpracy ze Stowarzyszeniem „Wiara Lecha", uznaje ją za wzorcową i będzie z kibicami współpracował na dotychczasowych partnerskich zasadach.
Zarząd KKS Lech Poznań SA
http://www.lechpoznan.pl/art,13919,oswiadczenie_zarzadu_kks_lech_pozna_.htm
30-03-2010 Oświadczenie Zarządu KKS Lech Poznań
Oświadczenie Zarządu KKS Lech Poznań w sprawie rozwiązania umowy patronackiej z Gazetą Wyborczą.
http://img696.imageshack.us/img696/1897/sprzataj.jpg
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=1707
Dla porządku odniosę się do wczorajszego artykułu.
Nieprawdy zawarte w artykule, które znam ja, może ich być znacznie więcej:
– nikt z zatrzymanych nie ma zarzutów handlu narkotykami na meczach Lecha
– Olaf jest i był pracownikiem Tifo, to w kontekście zamawiania biletów
– nie było przymusowego zakupu koszulki przed wyjazdem do Brugge, część osób ich nie kupiło, co widać na zdjęciach
– nie było dopłaty 10 zł do biletu, była to sugerowana przez nas kwota, każdy wrzucał ile chciał
– nikt z zatrzymanych nie pracował nigdy na grillu na meczach
– żaden z zatrzymanych nigdy nie był członkiem stowarzyszenia Wiara Lecha
– "bojówkarze" nie przygotowują opraw i Olaf nigdy tym nie zarządzał, jedynie czasem nam pomagał
Trochę dużo nieścisłości jak na jeden artykuł.
Wiara Lecha
Cóż niezwykle trudno komentować takie teksty jak te z dwóch ostatnich wydań wyborczej. Tyle w nich insynuacji, przeinaczeń, półprawd, kłamstw, manipulacji, że nie widomo od czego zacząć.
Wczorajszy teks zawierał kilka nieprawdziwych informacji, pochodzących rzekomo od anonimowych funkcjonariuszy CBŚ. Dlatego przypominam:
1. Żadna z 16 osób zatrzymanych przez CBŚ na polecenie Prokuratury Okręgowej w Poznaniu nie jest i nigdy nie była członkiem naszego stowarzyszenia. Nie był nim nigdy także wymieniony w tekście rzekomy szef bojówki Mirosław O. pseudonim „Olaf”.
2. Dystrybucja biletów na mecze wyjazdowe KKS Lech Poznań odbywa się od kilku lat za pośrednictwem naszego stowarzyszenia, przy czym dzieje się tak na podstawie umowy zawartej pomiędzy stowarzyszeniem i klubem. Wbrew informacji podanej w tekście Pana Michała Szadkowskiego taki sposób dystrybucji biletów w żaden sposób nie narusza obowiązujących w tej materii przepisów – ani prawa powszechnie obowiązującego ani wewnętrznych uregulowań Polskiego Związku Piłki Nożnej czy też spółki Ekstraklasa SA.
3. Zgodnie z umową pomiędzy klubem i naszym stowarzyszeniem nikt inny, lecz właśnie „Wiara Lecha” odpowiada za przygotowanie tzw. opraw meczowych, które projektowane i wykonywane są przez naszych członków (Ultrasów). Podkreślić przy tym należy, że treść i forma opraw zawsze pozostają w zgodzie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami PZPN i Ekstraklasy SA i każdorazowo podlegają „zatwierdzeniu” przez odpowiednie organy organizatorów rozgrywek piłkarskich.
4. Z posiadanych przez nas informacji wynika, że żadnemu z zatrzymanych nie przedstawiono zarzutu handlowania narkotykami w czasie meczów i na trybunach Lecha, żadnemu nie postawiono zarzutu nielegalnego handlu biletami na mecze, żadnemu nie postawiono zarzutu fałszowania biletów, żadnemu nie postawiono zarzutu wymuszania na kibicach Lecha jakichkolwiek opłat, haraczy itp.
Tak na marginesie, byłem przy przedstawieniu zarzutów i przesłuchaniu jednego z zatrzymanych – o członkostwo w WL nikt go nawet nie pytał.
Tyle do tekstu wczorajszego – powyższe zastrzeżenia mają Doś „oficjalną” formę bo pochodzą z pisma skierowanego przez WL do Redaktora Naczelnego Gazety Wyborczej.
Dzisiejszy teks jest jeszcze „ciekawszy”.
Po pierwsze, tekst jest pełen cytatów z zeznań składanych przed sądem. Niestety red. Szadkowski nie podaje o jaki proces chodzi, więc pozostaje wrażenie, że toczy się już jakieś postępowanie karne, w którym przedstawiciele Lecha i WL muszą się z czegokolwiek tłumaczyć. Tak oczywiście nie jest. Cytaty pochodzą z zeznań składanych w postępowaniu prowadzonym przed SO w Poznaniu z powództwa WL przeciwko Jarosławowi Ostrowskiemu o ochronę dóbr osobistych.
I tu ciekawostka – otóż żaden, zaznaczam żaden, dziennikarz tych akt nie czytał (sprawdziliśmy w sądzie). Pan Szadkowski cytuje jednak zeznania. Co więcej, cytuje wiernie (przynajmniej pozornie). Otóż odpisy protokołów kolejnych rozpraw pobierał z sądu tylko pełnomocnik procesowy Pana Ostrowskiego. Oczywiście sprawa jest jawna i Pan Ostrowski mógł te protokoły udostępnić komukolwiek. Udostępnił je jednak akurat Panu Szadkowskiemu.
Nie jestem tego pewny na 100% ale czy aby Pan Ostrowski nie jest, koniec końców opłacany przez ITI.
To uwaga dla tych, którzy uparcie nie chcą dostrzec związku między działaniami ITI wobec kibiców Legii a nagonką na nas.
I tak przy okazji, my procesu z Panem Jarosławem Ostrowskim nigdzie nie nagłaśnialiśmy, uważaliśmy, że rozgłos nie jest potrzeby ani nam ani jemu. I to była w dużej mierze moja osobista decyzją. To był błąd. Jak widać ktoś uznał, że to co my uważaliśmy za przejaw dobrych obyczajów, może nawet, napiszę górnolotnie pewnej kultury zachowania, ktoś wziął za przejaw słabości i frajerstwa.
Po drugie. Zwróćcie uwagę na wydawałoby się nie mający znaczenia zabieg. Otóż gdy cytowane są słowa dyrektora Agencji Zubrzycki, to Pan Grochocki zeznaje. Gdy cytowane są słowa Wiceprezesa KKS Lech Poznań to Pan Kasprzak jedynie przekonuje sąd.
Gdy cytowany jest Grochocki to mamy wypowiedź na dwa akapity, Kasprzak zasługiwał ledwie na jedno zdanko. Kto ma być dla przeciętnego czytelnika bardziej wiarygodny?
Po trzecie, cytaty niby są wierne, ale to niby robi różnicę. Otóż zeznając przed sądem Panowie Arkadiusz Kasprzak i Henryk Szlachetka podali cały szereg okoliczności, które zadecydowały o rozstaniu z Agencją Ochrony Zubrzycki. Zdaniem pana Szadkowskiego to widać mało istotne, a może raczej nie pasuje do tezy artykułu. Pan Grochocki w zeznaniach przed sądem twierdził, że chuligani spod znaku WL uniemożliwiali jego pracownikom prawidłowe wykonywanie obowiązków. Na pytanie czy agencja zgłosiła to klubowi w formie przewidzianej umową odpowiedział – nie.
Artykuł napisany jest w taki sposób, ze twierdzenia Grochockiego odbieramy jako pewnik, zaś wypowiedzi Kasprzaka jako nieudolne tłumaczenia. Życzymy Panu Grochockiemu aby był równie wiarygodny i przekonujący w postępowaniu administracyjnym przez MSWiA – może wtedy jego pracodawca odzyska koncesje, bo coś tam nieżyczliwe media doniosły, że ta najrzetelniejsza z rzetelnych agencji ma ostatnio z koncesją mały problem.
I wreszcie, po czwarte – zaświadczenie dla „Rolnika.” Panie redaktorze Szadkowski, Panie anonimowy funkcjonariuszu CBŚ – trzeba czytelników wyborczej uważać za mega debili, aby myśleć, że uwierzą wam na słowo, iż zaświadczenie wystawione przez Wiarę Lecha ma taką moc sprawczą, że można dzięki niemu wyjść na przerwę w odbywaniu kary pozbawienia wolności, że można na jego podstawie otrzymać od Sądu Penitencjarnego przepustki z zakładu karnego i być w zakładzie karnym traktowanym lepiej niż inni skazani. Gdyby tak było to Lew Rywin dawno byłby członkiem WL.
Po piąte. W czasach, posuniętej do granic obłędu, poprawności politycznej cytowanie wypowiedzi z internetowego forum na temat wkładu białych i czarnych ludzi w rozwój cywilizacji ma oczywiście jeden tylko cel. WL to rasiści, faszyści itd. itd. itd. Tego nawet komentować nie warto.
Jutro wysyłamy kilka pism:
– do red. nacz. GW Michnika z prośbą o sprostowanie
– do CBŚ z zapytaniem czy autoryzowali wywiad
http://www.pilkarskiekomentarze.com
Gazeta Wyborcza przegrała bitwę z Lechem, co dalej?
Zamiast piłkarskiego przeglądu prasy.
Miarka się przebrała – piszą kibice "Kolejorza" na swoich forach internetowych. Po serii artykułów dotyczących fanów Lecha (a często zawierających niesprawdzone i rozdmuchane informacje), władze poznańskiego klubu zdecydowały się rozwiązać umowę patronacką z Gazetą Wyborczą. Znaczna część sympatyków Lecha od dawna nie kupowała już tego tytułu, ale teraz – jak czytamy na forum Wiary Lecha – szykuje się naprawdę zmasowana akcja. Być może promować będzie ją poniższe logo: (w tym miejscy znajduje się logo "jestem Wielkopolaninem nie czytam g*wna").
Jeszcze podczas niedawnego meczu z Cracovią, Lech i GW wspólnie obdarowywały i składały hołd żonie przedwcześnie zmarłego wiceprezydenta Macieja Frankiewicza. Wtedy klub i gazeta próbowały iść razem, kibicie jednak wiedzieli swoje i wygwizdali naczelnego poznańskiego oddziału, Włodzimierza Bogaczyka, który przemawiał do wdowy po Frankiewiczu.
Wyborcza za skórę kibicom "Kolejorza" zalazła już dawno – to tam można było przeczytać teksty krytykujące sympatyków poznańskiego klubu – dziennikarzom z Warszawy nie podobały się pełne trybuny i gromkie śpiewy, których próżno szukać na przykład na ul. Łazienkowskiej. Gazeta "zasłynęła" też informacją, jakoby Poznaniowi miano odebrać prawo do organizacji Euro 2012.
Wyborcza toczyła wojnę z kibicami (to dziwne, bo przecież kibic to czytelnik) od dawna – na razie przegrała bitwę. Skończyła się umowa partnerska, a znając praktykę poznańskiego klubu zawodnicy mogą dostać zakaz wypowiadania się dla GW (w tej chwili piłkarze mogą się wypowiadać dla wszystkich mediów, jedynie Sławomir Peszko konsekwentnie bojkotuje dziennik "Futbol News", który parę miesięcy temu zamieścił krótką i obraźliwą notkę na jego temat. Nawiasem mówiąc, autora tego tekstu już nie ma w redakcji "FN").
Czy kibicie wygrają wojnę? Wszystko zależy od tego, czy uda się zrealizować plany. A te są bardzo poważne, oto ich lista:
– kibice nie będą kupować GW
– kibice nie będą korzystać z portalu gazeta.pl ani innych mediów należących do Agory
– planowana jest produkcja koszulek namawiających do bojkotu
– kibice nie będą zamieszczać ogłoszeń i reklam w tytułach Agory
– kibice przestaną chodzić do kin Helios (również należących do Agory)
– blokowanie (zasypywanie) kont e-mailowych dziennikarzy GW
W związku z cyklicznie pojawiającymi się publikacjami dziennika „Gazeta Wyborcza" szkalującymi klub KKS Lech Poznań SA informujemy, że zawarte w nich informacje są pomówieniami, naruszają dobra osobiste zarówno klubu, jak i jego pracowników i przede wszystkim kibiców. KKS Lech Poznań uznaje podane w nich informacje za tendencyjne i zniesławiające, w związku z czym w dniu dzisiejszym jednostronnie rozwiązał w trybie natychmiastowym łączącą Klub oraz Gazetę Wyborczą umowę patronacką. Ponadto informujemy, że Klub jest zadowolony z dotychczasowej współpracy ze Stowarzyszeniem „Wiara Lecha", uznaje ją za wzorcową i będzie z kibicami współpracował na dotychczasowych partnerskich zasadach.
I jeszcze jedno nowe logo kibiców: (w tym miejscy znajduje się logo "GW’na nie tykam").
http://i42.tinypic.com/r8ujvp.jpg
Rozmiar tekstu: A A A Lech zadowolony ze współpracy z "Wiarą Lecha"
51 minut temu
Po kilku artykułach "Gazety Wyborczej" na temat stosunków między Lechem a pseudokibicami, zarząd poznańskiego klubu postanowił zerwać współpracę z wydawcą dziennika.
Kibice byli zawsze mocną stroną Lecha. /Newspix.pl
Oto oświadczenie, jakie wydał w tej sprawie zarządu KKS Lech Poznań:
"W związku z cyklicznie pojawiającymi się publikacjami dziennika +Gazeta Wyborcza+ szkalującymi klub KKS Lech Poznań SA informujemy, że zawarte w nich informacje są pomówieniami, naruszają dobra osobiste zarówno klubu, jak i jego pracowników i przede wszystkim kibiców. KKS Lech Poznań uznaje podane w nich informacje za tendencyjne i zniesławiające, w związku z czym w dniu dzisiejszym jednostronnie rozwiązał w trybie natychmiastowym łączącą Klub oraz Gazetę Wyborczą umowę patronacką. Ponadto informujemy, że Klub jest zadowolony z dotychczasowej współpracy ze Stowarzyszeniem +Wiara Lecha+, uznaje ją za wzorcową i będzie z kibicami współpracował na dotychczasowych partnerskich zasadach."
Lech stanął muremLech Poznań wypowiada umowę
Po dwóch artykułach zatytułowanych „Kibolski układ Lecha” oraz „Kibolski klub sportowy Lech”, opublikowanych na początku tygodnia na łamach „Gazety Wyborczej”, Lech Poznań postanowił zerwać w trybie natychmiastowym umowę patronacką ze znanym dziennikiem. Zarząd „Kolejorza” nie kryje swojego oburzenia tendencyjnymi i zniesławiającymi tekstami na temat współpracy klubu z kibicami, którą uznaje za wzorową.
Piłkarze Lech grali z hasłem na koszulkach wspierającym akcję kibicówPiłkarze Lech grali z hasłem na koszulkach wspierającym akcję kibiców (fot. Hanna Urbaniak / iGol.pl)
Od wielu lat kibice Lecha uznawani są za najlepiej zorganizowaną i najliczniejszą widownię piłkarską w Polsce. Zarówno w opinii przeważającej części mediów, jak i samych zawodników, którzy w 2009 roku w plebiscycie stacji Canal+ nagrodzili poznaniaków Oskarem w kategorii „Publiczność roku”. Od kilku sezonów współpraca Stowarzyszenia „Wiara Lecha” z klubem jest stawiana jako wzór dla innych polskich zespołów. W trzech pierwszych wiosennych kolejkach zawodnicy „Kolejorza” występowali z hasłem promującym akcję charytatywną stowarzyszenia na koszulkach.
Zupełnie inne, szokujące zdanie o współpracy Lecha z kibicami ma „Gazeta Wyborcza”, w której w ostatnim czasie ukazały się artykuły stawiające w złym świetle nie tylko „Wiarę Lecha”, ale także osoby związane z klubem, m.in. dyrektora ds. bezpieczeństwa Lecha, Henryka Szlachetkę. Wśród wielu opisywanych zarzutów wobec kibiców Lecha pojawiają się handel narkotykami na trybunach oraz zastraszanie pracowników ochrony, wszystko za cichym przyzwoleniem władz klubu. Po licznych listach kibiców spływających do klubu, zarząd Lecha, nie kryjąc oburzenia tak tendencyjnymi artykułami, postanowił wydać oświadczenie i tym samym zakończyć umowę patronacką z „Gazetą Wyborczą”.
Treść oświadczenia poniżej:
W związku z cyklicznie pojawiającymi się publikacjami dziennika „Gazeta Wyborcza” szkalującymi klub KKS Lech Poznań SA informujemy, że zawarte w nich informacje są pomówieniami, naruszają dobra osobiste zarówno klubu, jak i jego pracowników i przede wszystkim kibiców. KKS Lech Poznań uznaje podane w nich informacje za tendencyjne i zniesławiające, w związku z czym w dniu dzisiejszym jednostronnie rozwiązał w trybie natychmiastowym łączącą Klub oraz „Gazetę Wyborczą” umowę patronacką. Ponadto informujemy, że Klub jest zadowolony z dotychczasowej współpracy ze Stowarzyszeniem „Wiara Lecha", uznaje ją za wzorcową i będzie z kibicami współpracował na dotychczasowych partnerskich zasadach.
Zarząd KKS Lech Poznań
Damian Jursza
http://www.igol.pl
chciałbym podziekować "panu" Szadkowskiemu, dzięki dzisiejszym wypocinom na poziomie przedszkolaka, zerwaliśmy umowę z najbardziej antypolską gazetą, a dodatkowo kibice tworzą jeszcze mocniejszy monolit, dzięki dzisiejszym bredniom, każdy kto wczoraj się zastanawiał, czy może oni mają rację, dzisiaj wie że to jest tylko manipulacja.. "Redaktorek" dzisiaj próbował zmieniać teksty które są ogólnodostępne, wmówić ludziom, że "czarne jest białe". Tym razem, jednak "panie" Szadkowski wyszła pana głupota, bo kiedy "pan" manipulował faktami znanymi nielicznym mógł wywołać lekkie zamieszanie jak wczoraj, lecz teraz wszyscy, nawet Ci co wczoraj się wahali wiedzą prawdę, a "pana" gazetka rozłamu u nas nie jest już w stanie zrobic
A myslalem ze faty juz nie mozna przebic w dlugosci postow…. 😉
To raczej cytaty…
Ja rozumiem ze twoja rola na forum to czepianie sie …
wszystkich ktorzy maja swoje zdanie i rozumiem ze Ty i Jakcyl, Ela Ziomale od Jointa bawicie sie wspolnie … we wlasnej piaskownicy lub w przerwach w pracy umilajac sobie czas…
Dobrej zabawy ,,,:) 😉 😉 😉
ale beze mnie…
Please daj mi spokoj…
podyskutuj sobie z nowym nowa.
co do długości posta to owszem – zmiażdżyłeś mnie, zasnąłem
To raczej cytaty…
wszystkich ktorzy maja swoje zdanie i rozumiem ze Ty i Jakcyl, Ela Ziomale od Jointa bawicie sie wspolnie … we wlasnej piaskownicy lub w przerwach w pracy umilajac sobie czas…
ale beze mnie…
Please daj mi spokoj…
wierszyk ładny 😆 ale post ciut za długi 8) Gdybyś z niego zrobił 2 -3 posty, fajniej by się czytało 🙂
Sorry Wislak… ale rozumiem ze znasz problem i znasz klamstwa G.W i Wiesz ze walka jest wspolna zaczelo sie od szkalowania kibicow Legii Dzisiaj Lech, jutro Wisla…Czy inny Polski Klub…
Moze ktos skrócić ten tekst??
nie chce mi sie go czytac za dluuugi 😀 😀 😀
SpokoBoyxxx:) wrote:To raczej cytaty…
ale beze mnie…
Please daj mi spokoj…
wierszyk ładny 😆 ale post ciut za długi 8) Gdybyś z niego zrobił 2 -3 posty, fajniej by się czytało :)[/quote]
Ok sam wierszyk..
Dobra pewnego tekstu wyssana z palca…
W radiu słychać piosenkę:
„Herbata stygnie zapada zmrok,
a pod piórem ciągle nic.
Obowiązek obowiązkiem jest,
piosenka musi posiadać tekst.
Gdyby chociaż mucha zjawiła się,
mogła bym ją zabić!
A potem to opisać…”
Kaśka z „Hey’a”, zuch dziewczyna!
Tylko na co tak się zżyma?
Brak koncepcji? Nie ma akcji?
To nie problem dla Redakcji!
W tle słychać telefon. Melodia rewolucyjna…
Dzwoni Walter z Ajtiaj
– Krzyczą za mną sp…laj!
Już nie mogę! Już nie zniosę!
Wielce zatem pana proszę…
Na tych moich brak sposobu
Trzeba zatem zadać bobu
Tym z Poznania, z wielkopolski
Z tej cholernej, podłej wioski.
– Nie ma sprawy – odpowiadam
Na samochód wszak odkładam
Walnę zatem artykulik
Niech Pan doda coś do puli
– Nastrój wielce Pan poprawił
Wielką radość już mi sprawił
Auto będzie piękne, nowe,
Modne, szybkie, odlotowe!
– Super Szefie – cicho dukam
– W materiałach coś poszukam
Atmosferę się podsyci
Przecież prawdę mamy w życi!
Olaf, Litar i Musztarda
Walka czuję będzie twarda
Ech tam! Co tam! Myślę sobie
Zaraz szybko coś naskrobię
Tymczasem w radiu:
„Jeśli szukasz sensu, prawdy w niej,
wyśpiewaj ją sam…”
Gdzie telefon? Gdzie komóra?
Pod biureczko daję nura,
Dzwoni kumpel z CeBeeŚ
– Stary – krzyczę – co za wieś!
Te buraki, tfu! Bulwiarze!
Nie chcą robić co im karzę!
„Wiara Lecha” – zmora, szatan!
Czy ci coś po głowie lata?
– Coś tam mamy – rzecze glina
W ustach się pojawia ślina,
– Dawaj brachu! Mów, czym prędzej,
Chętnie z tobą pogawędzę…
Kartka szybko się zapełnia
I marzenia moje spełnia
Informacje niesprawdzone?
Śledztwo w trakcie? I złożone?
– Co ty gadasz, komisarzu?
Toż to przecież dla kurażu.
Domniemanie niewinności?
Zbędne, prawne zawiłości.
Dzwoni telefon. Melodia z filmu „Bodyguard”
O! Zubrzycki chce pogadać
Tekścik prawie sam się składa
Więc odbieram połaczenie
Skacze nagle mi ciśnienie!
O łapówce opowiada
– Skandal, zatrzymanie, zdrada!
– Ty mi coś na Lecha sprzedaj,
Wtedy cię ominie bieda
Kiedy tylko to usłyszał
To się maksymalnie zdyszał
O procesie coś tam bredzi
Zemsty boi się gawiedzi
Baran, dureń, leń, niecnota!
Coś mi się w zeznaniach miota
Że to Lech umowę skończył?
A co ich z WueLem łączy?
– Może Jarek coś wymyśli?
Wnet się me marzenie ziści
I za kółko wkrótce wsiądę
Wszak mam zakończenie godne!
Nie dał rady im Ostrowski
Musi dać im eM Szadkowski
Gadam z Jarkiem ze zarządu
Legii, co się boi sądu
Ten dopiero opowiada!
O umowie, o układach,
„Wiarze Lecha” i łobuzach
Tych co w czarnych chodzą bluzach
KaKaeS im daje kasę
A że to chłopaki łase
Dile robią na koszulkach,
Dragach, kichach i prymulkach
Mózg mi zaraz się zlasuje
I wierszówkę znów skasuję
Ale w Polsce będzie heca!
Nawet dla kolegi Steca!
Wejdę jeszcze na ich forum
Brak jest teraz już wyboru
Gadać z nimi nie ma o czym
Prawda tylko kłuje w oczy
Wiem już przecież kto to Litar
O prywatność ktoś zapyta?
Nie ma u mnie zmiłowania
Kasa jest do skasowania
Tu naciągnę, tam coś dognę
Przecież to w redakcji modne,
Prezes znowu mnie pochwali
Potem niech się świat zawali
Klik i basta, szast i prast!
Ależ ze mnie mediów as,
Artykulik piękny, zgrabny
Dość kąśliwy, nie zabawny
Czekam ranka podniecony,
Na reakcję dziadka, żony
Prezes przelew uszykuje
Chyba sam mu podziękuję
Aż tu nagle Dzios Joanna
Piękne dziewczę, cud dziewanna:
– W dupie mamy citylight’y,
Od dziś Lech jest GW-anty!
System mi się rozpierdolił
Postawili na kiboli!
Cud mój dziś się znów nie ziści
Zgroza, bracia komuniści!
Zapłakałem, zakwiliłem
Mogłem mieć choć raz swą chwilę
A tak znów debilem jestem
Będą śmiać się ze mnie jeszcze…"
Od autora
"Kończyć na tym chyba muszę,
Jeszcze bilet dziś wymuszę,
Właśnie dzwonię do Olafa
Chyba to nie bedzie gafa?"
Dzięki 😀 😀
To raczej cytaty…
ale beze mnie…
Please daj mi spokoj…
spoko, jak zwykle i od poczatku malo rozumiesz a duzo pleciesz 🙂 przynajmniej chyba czytac zaczales ostatnio, takie wklejactwo artykulowe tu ostatnio stosujesz.. i bardzo dobrze! cos trzeba robic w przerwach pomiedzy stadionowymi zadymami i ganianiem gejow po parku.. 🙂
To raczej cytaty…
ale beze mnie…
Please daj mi spokoj…
Mialem Ci odpisac wczoraj, ale trolle nie wywoluja u mnie zadnych cisnien wiec poszedlem spac…
Komentarz odnosil sie do dlugosci posta a nie do Ciebie i Twojego zdania, pech ze Ty go napisales i ze poczules sie urazony z tego powodu… 😉
Nie czepiam sie ludzi o ich zdania, wrecz przeciwnie szanuje ich za to ze je maja i ze jest ich wlasnym…
Zwyklem sie czepiac calkowicie innemu zjawiska i inkszej materii… 😉
w du.. mam kiboli jak dla mnie to nie powinni byc wpuszczani na stadiony czy jakies pisemko klamie czy nie.
I tak za jakis czas pokazuja jakimi sa debilami, Pilka jest dla kibicow a nie kretynow ktorzy ida pozucac butelkami lub bic sie z grupa innych kretynow. Jak jeszcze mialem okazje pochodzic na mecze w polsce to nic innego nie slyszalem jak jee…. tych albo owych, wszyscy pier… tych czy tamtych i sedzia to ko…, stary jak ja mam dziecko zabrac ze soba na cos takiego??
Poprostu zamknac to dla idiotow to moze troche ludzi przyjdzie
Ty i Jakcyl, Ela Ziomale od Jointa bawicie sie wspolnie … we wlasnej piaskownicy lub w przerwach w pracy umilajac sobie czas…
ale beze mnie…
dzieki 😀
jedni ida przez zycie z usmiechem na twarzy a drudzy z urazem mozgu po kiju bejsbowym, nie zachecany do promowania "naszego" trybu zycia, nie musisz dolaczac jesli podbite oko i zgruchotana czaszka cie zadawala
SpokoBoyxxx:) wrote:To raczej cytaty…
ale beze mnie…
Please daj mi spokoj…
spoko, jak zwykle i od poczatku malo rozumiesz a duzo pleciesz 🙂 przynajmniej chyba czytac zaczales ostatnio, takie wklejactwo artykulowe tu ostatnio stosujesz.. i bardzo dobrze! cos trzeba robic w przerwach pomiedzy stadionowymi zadymami i ganianiem gejow po parku.. :)[/quote]
Ty zawsze Jakcyl nie mozesz sie powstrzymac od komentarza i przypiepszyc z grubej rury jakie zadymy ,mieszkam w Londynie na zadymy nie chodze,czasami jakis meczyk z kuplamami praca ,praca i czasami wyjscie z kolegami na piwo ,imprezke lub mecz.
To tak jakbym ja napisal ze szlajasz sie po sklotach z cpunami jarajac blanty i wciagajac kwasy.
Chcialem tylko zauwazyc ze czepiacie sie w kolko wszystkich ,a wspieraja cie Derailed i Ela nie zaprzeczysz ze prywatnie kumple nie tylko z forum.
Osobiscie do was nic nie mam ,przeniesliscie sie na tamte forum bo to jest beznadziejne O.K , prowadzicie dyskusje jakby sami ze soba Bo sie nudzicie w pracy umilajac sobie czas O.k .
Tylko po co w kolko czepiacie sie innych forumowiczow- nie wnoszac nic tworczego – tylko krytyka ,krytyka i krytyka…innych
Tak jakby waszym celem jest robienie zadymy tutaj i rozwalenie tego forum od srodka. Nie wiem jakie masz stosunki z Kwiatkiem ,ale mam wrazenie jakbys na zlosc mu robil .
Ja tez uwazam ze to forum zostalo stworzone dla kasy i nie przepadam za kwiatkiem (bez charakteru chloptys) ,ale po co zlosliwosc…i robienie zadymy bo tak trzeba. Tak na koniec Zawsze dazylem cie sympatia Jakcyl.
pozdrawiam:)
SpokoBoyxxx:) wrote:Ty i Jakcyl, Ela Ziomale od Jointa bawicie sie wspolnie … we wlasnej piaskownicy lub w przerwach w pracy umilajac sobie czas…
ale beze mnie…
dzieki 😀
jedni ida przez zycie z usmiechem na twarzy a drudzy z urazem mozgu po kiju bejsbowym, nie zachecany do promowania "naszego" trybu zycia, nie musisz dolaczac jesli podbite oko i zgruchotana czaszka cie zadawala[/quote]
Dla informacji nie mam zgruchotanej czaszki po bejzbolu,podbitego oka i nie ubieram sie w dres .
dziekuje i zapraszam na priva…