Strona główna Działy Finanse Rachunek za wode!SZOKKK!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    NikaP
    Członek

Witam,dostalam pierwszy rachunek za wode na nowym mieszkanku i az mnie z nog scielo-331 funtow/rok.Wy tez tak duzo placicie?A moze korzystniej byloby zainstalowac wodomierz?Wiem,ze cena zalezy od dzielnicy i typu mieszkania,Ja mieszkam na Bramley,town-house,3 pokoje,maly ogrodek i podjazd,ma ktos podobnie?

lysa-ns
    Participant

Ja place 550 🙂 na rok

kunegunda
    Participant

na liczniku wychodzi mi 150 na 3 miechy 😆 😉

baby78
    Participant

440 na rok:)))

szczera
    Członek

100f za 3mies to norma .Wiec cos kolo tego by sie zgadzalo.Swoja droga woda ostatnio zauwazylam podrozala.

bolek
    Participant

pytanie ile osób masz zgłoszone,

ja też kiedyś kalkulowałem, czy czasem nie taniej wyszło by zakładając wodomierz (za podstawę przyjąłem rzeczywiste zużycie na osobę z Polski – 3 m/osobę/miesiąc) – i wyszło prawie tyle samo… a tu jeszcze dochodzi ogródek do podlewania, basen itd, itp. – więc wolę płacić ryczałt od osoby niż zakładać wodomierz i oszczędzać

poza tym o ile pamiętam, to można to też płacić kwartalnie lub miesięcznie , tylko trzeba zadzwonić i poprosić o taki rozkład wpłat

derailed
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    NikaP wrote:

Witam,dostalam pierwszy rachunek za wode na nowym mieszkanku i az mnie z nog scielo-331 funtow/rok.Wy tez tak duzo placicie?A moze korzystniej byloby zainstalowac wodomierz?Wiem,ze cena zalezy od dzielnicy i typu mieszkania,Ja mieszkam na Bramley,town-house,3 pokoje,maly ogrodek i podjazd,ma ktos podobnie?

Jaki k***a szok, tanio jak barszcz. Powinnas sie cieszyc a nie narzekac… 😯

Amber
    Participant

430 na rok, płacone w dwóch ratach.

sivamk
    Członek

Dostalam rachunek 420 funtow za rok. Platnosc 12 rat po 35 funtow. Zaplacilam 11 rat. Kilka dni temu dostalam rozliczenie roku i czek na 70funtow. Wiec 11×35=385 i odjac ten zwrot 70 funtow to wyszlo 315 za roczek. Wiec kwota 331 funtow jest zypelnie normalna.

nowy_nowa
    Członek

Zalezy gdzie sie mieszka i ile uzywa ( pralka,maszyna do naczyn,shower itd.itd) Ja place 55 miesiecznie i co roku zwrot okolo 100 i nigdy zadnego szoku. Wiec nie wiem co tu nie normalne jest wedlug autora tematu. Ja tam nie narzekam tymbardziej ze w lecie w cholere wody mi idzie na ogrod i inne sprawy. A potracaja prosto z konta od lat to samo, male podwyzki sie zdazaly ale to szkoda pisania tak znikome.

mala1234
    Participant

dokladnie powinnas sie cieszyc moji znajomi kiedys zaplacili 700£za pol roku na wodomierzu wiec z gory ustalona kwota jest jak najbardziej ok jak na 3 pokojowy dom ja mam podobnie i place 398,47 £ na rok od kwietnia do kwitnia rozlozone na raty i pierwsza jest inna ale reszta wychodzi 39,70£ miesiecznie 😀

Anonim
    Nieaktywny

Witam a tak przy okazji mieszkam na nowym mieszkaniu ponad 4 miesiace i jeszcze nie dostalam zadnego rachunku za wode bo nie zglosilam sie do yorkshire wather musze czy to po jakims czasie sami sie odezwia?

wodnik
    Członek

Ręce opadają ,ja chyba więcej w Polsce płaciłam.(…)

część wypowiedzi niezwiązaną z tematem usunołem /bolek[/color:b596549c71]

NikaP
    Członek

Dziekuje wszystkim za te informacje,jak i malo mile komentarze;

Kinia24,w marcu wysylaja wszystkim nowe rachunki za okres od 1go kwietnia do marca nastepnego roku,wiec lada dzien powinnas dostac swoj.

bolek
    Participant

pozwoliłem sobie usunąć kilka postów, jako, że nie były związane z tematem i prowadziły do…tego co misie lubią najbardziej 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.