Strona główna Działy Praca forza

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    easymany
    Participant
    ”pracownik wrote:

No i coś o tej manifestacji. Nie radzę liczyć na pomoc takiej akcji, którą organizuje sławuś, kierowca z bombowca, dla którego każdy, kto kupi swój samochód jest zdrajcą. BBC? Konsul? Hasła z smsa rozesłanego z netu bo z własnego numeru "ktoś " sie bał – Czego?

no czlowieku jestes normalny 😀 😀 😀
    a ja myslalem ze ci cos na glowke siadlo,a co do bajerek to sie zgadzam w 100% , glowa do gory bedziesz wiedzial w poludnie na czym stoisz 😛 😛 😛

pracownik roku
    Członek

Po pierwsze: najważniejsze!!
    Szukam DOBREGO prawnika od praw pracy. Jak ktoś ma jakieś namiary to bardzo poproszę.
    Po drugie: opowiem Wam ludzie co w Forzie się dzieje.
    W sobotę zwołali ludzi na zebranie, na którym wystąpił sam właściciel Max. Ręce opadły. Okazuje się, że, jak sam twierdzi, wziął pieniądze z ubezpieczenia i mógłby do końca życia leżeć na plaży i nic nie robić, ale jest tak wspaniałomyślny, że martwi się o nas Polaczków i zrobił wszystko co w jego mocy, żebyśmy mogli godnie zapracować na utrzymanie.

LUDZIE Z FORZY! GDZIE WY MACIE MÓZGI? Przecież ten złodziej, żeby móc leżeć na plaży jak twierdzi, to najpierw musiałby spłacić kredyty, swoich współudziałowców, zapłacić karę dla Asdy za niewywiązanie się z kontraktu i ogłaszając upadłość firmy zapłacić odprawę pracownikom. No i nie starczyłoby już na takie "wymarzone wakacje".

No ale w swojej wspaniałomyślności zaproponował pracę w okolicach Norwitch, 200 mil od Forzy. Wywiezie tam ludzi na 4 dni a potem przywiezie na 4 dni wolnego na własny koszt. Zapłaci też ludziom za zakwaterowanie. Nie umiał natomiast odpowiedzieć gdzie, w jakich warunkach będziemy mieszkać, a na pytanie czy w zamian za to, że jesteśmy tak lojalni wobec firmy, że gotowi jesteśmy zrujnować wszystkie swoje plany, to czy da nam kontrakty – odpowiedział, że na razie o tym nie maił czasu myśleć, bo jest w takiej trudnej sytuacji. Ale jak tylko otworzy nową fabrykę, to pomyśli.
    Tylko żeby to myślenie nie zajęło mu kolejnych trzech lat…

Ja w każdym razie dziękuję za propozycję Maxa i nie zgadzam sie na wyjazd. Szukam prawnika, który podpowie mi co dalej, bo Red Rock zwolnić nie chce, a zwalniać się na własną prośbę nie będę. Nie chcę robić prezentu.

No a teraz ciekawostka: przedstawicielka związków zawodowych wylizała dupę Maxowi dziekując mu za wspaniałomyślność i za troskę. Szkoda, że nie zaproponowała pracy w czynie społecznym. SZOK!!! Teraz właśnie był dobry czas na postawienie warunków: kontrakty, podwyżki, większe stawki za pracę w nocy… A co zrobiła przedstawicielka? Wylizała dupę!!

W tym Norwitch będą ludziska pracować 10 godzin. druga zmiana od 21.00 do 7.00 – za taką samą stwkę jak od 7.00 do 17.00 Fajnie, prawda? W Liverpool ludziska pracowali po 12 godz. Niektórzy wypracowali po 70 godz i zdziwili się, kiedy to na Payslipie za pracę powyżej 48 godz otrzymali niższą stawkę niż dotychczas. To też jest fajne!!

A ludziska sie cieszą bo Maxio obiecał, że jak wszyscy wytrwają do czasu otworzenia nowej fabryki w Normanton, to zrobi imprezę!

Ja w każdym razie Maxiowi już dziekuję. Jutro walę do Job Centre zapytać co mam z tym fantem zrobić i szukam prawnika…

Pozdrawiam wszystkich i powodzenia zyczę na kolonii w Norwitch.

ela1981
    Participant
    ”pracownik wrote:

ogłaszając upadłość firmy zapłacić odprawę pracownikom

upadlosc firma oglasza jak juz nie ma perspektyw finansowych a forza jak widac ma, poza tym w takim przypadku odprawy placi fundusz insolvency i redundancy

nie sadze aby prawnik ci cos pomogl (jak wogole znajdzisz takiego co wezmie ta sprawe to daj info na forum), bo wlasciciel z tego co piszesz robi wszystko, aby przywrocic ludzi do pracy, a to, ze sie fabryka spalila to nie jego wina

hrv
    Participant
    ”pracownik wrote:

Jutro walę do Job Centre

Nie sadze aby cokolwiek pomogli, poki co facet proponuje prace.
    W najlepszym wypadku dadza Tobie numer telefonu abys zarejestrowal sie jako poszukujacy pracy.Na zbyt wiele bym tutaj nie liczyl.Powodzenia!

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    hrv wrote:

”pracownik wrote:

Jutro walę do Job Centre

Nie sadze aby cokolwiek pomogli, poki co facet proponuje prace.
    W najlepszym wypadku dadza Tobie numer telefonu abys zarejestrowal sie jako poszukujacy pracy.Na zbyt wiele bym tutaj nie liczyl.Powodzenia![/quote]
    Dokladnie tak jest. Job Center ci powie ze jesli pracodawca dalej cie zatrudnia to ma prawo "odeslac" cie do pracy w innej filiali firmy. Nawet jesli to jest po za miatem. Tym bardziej ze pisze kolega ze facet pokrywa koszty. Nie ma najmniejszych szans. To samo powie mu adwokat,szkoda kasy.

lidija
    Participant

Hey "pracowniku roku" skąd masz takie informacje odnośnie niższych stawek na payslipie, skoro dopiero dostaniemy payslip w piątek za zeszły tydzień "mordęgi" ???
    Nie trudno obliczyć od kiedy zaczęlismy pracę po pożarze i nie wierzę w to, żeby ludziska zapieprzali aż 70h!!!
    Inni czekają na telefon z agencji o pracę, a inni wyrabiają ponad normę, puknij sie w głowę człowieku!
    Jeżeli jesteś taki do przodu, to co robisz ( jak twierdzisz ) w tej okropnej Forzie, która nie dba o pracowników, oszukuje, ściemnia, zwalnia?
    Nie wiem, czy Ci jakikolwiek prawnik pomoże.
    Wejdź w połozenie Red Rock i Maxa – pisać każdy może, gorzej z praktycznymi czynami człowieku!
    Polaczki tylko potrafią narzekać i biadolić, wiecznie im źle!

Powodzenia 🙂

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    lidija wrote:

Polaczki tylko potrafią narzekać i biadolić, wiecznie im źle!

Mentalnosc to sie nazywa. Tak to prawda. Ale co zrobisz? Tak to juz jest.

Anonim
    Gość

Nie no w głowach się poprzewracało 😯 Właściciel spalonej fabryki oferuje pracownikom agencyjnym pracę zastępczą, za którą dostaną wynagrodzenie i jeszcze zakwaterowanie chce zapewnić, a ci do jobcentre (a co Jobcentre ma do tego?), do prawników. Równie dobrze mógłby was wysłać na zieloną łączkę. Jesteście temporary staff nieprawdaż? Na wasze miejsce pojedzie do Norwitch 10, co ja mówię, 100! innych temporary worker’s! Komu na złość chcecie zrobić? Chyba głównie sobie.

nowy_nowa
    Członek

dora750 wrote:

Nie no w głowach się poprzewracało 😯 Właściciel spalonej fabryki oferuje pracownikom agencyjnym pracę zastępczą, za którą dostaną wynagrodzenie i jeszcze zakwaterowanie chce zapewnić, a ci do jobcentre (a co Jobcentre ma do tego?), do prawników. Równie dobrze mógłby was wysłać na zieloną łączkę. Jesteście temporary staff nieprawdaż? Na wasze miejsce pojedzie do Norwitch 10, co ja mówię, 100! innych temporary worker’s! Komu na złość chcecie zrobić? Chyba głównie sobie.

Az milo poczytac madrej wypowiedzi. Choc watpie by autor postu zrozumial wiec nie wiem czy warto zabierac glos Dora…………dlatego ograniczam sie w tym temacie do minimum.

Anonim
    Gość

nowy_nowa wrote:

Az milo poczytac madrej wypowiedzi. Choc watpie by autor postu zrozumial wiec nie wiem czy warto zabierac glos Dora…………dlatego ograniczam sie w tym temacie do minimum.

Ja sobie nie mogę darować. Muszę pogadać 😉

derailed
    Participant

dora750 wrote:

nowy_nowa wrote:

Ja sobie nie mogę darować. Muszę pogadać :wink:[/quote]

Porownujac twoj post dora z wczesniejszymi widac tu wyrazna przepasc, nie trzeba nawet pisac w czym, bo Ci maja zozumiec to zrozumieja…

Do tego krzykacza co tam sie wygraza wyzej : w job center Cie chlopie wysmieja. Wlasciciel wam daje mozliwosc pracy, zachowuje w ten sposob tzw: [b:dd933c3957]Business continuity[/b:dd933c3957] co w skrocie oznacza ze masz prace…

W tej sutacji job center czy prawnik buchnie Ci smiechem w twarz…
    Nie rob z siebie wiekszego posmiewiska (i przy okazji z polakow) niz zrobiles tutaj…

I ludzie zapoznajcie sie w koncu z prawem tutejszym, chocby w stopniu minimalnym. Wyjdzie wam to na dobre… 😉

PS…Pozdrawiam pracownikow fabryki lodow na patyku…. 😀

ela1981
    Participant

derailed wrote:

a co z pracownikami lodow w kubeczkach, albo w wafelkach?
    totalna dyskryminacja..:wink:

a z offtopow dodam, ze pracownika roku przejzalam po pierwszym poscie: "nie chcem, ale muszem" tam pracowac, a jak jest okazja zmiany pracy to awantura o watpliwa posadke

Anonim
    Gość

derailed wrote:

dora750 wrote:

nowy_nowa wrote:

Ja sobie nie mogę darować. Muszę pogadać :wink:[/quote]

Porownujac twoj post dora z wczesniejszymi widac tu wyrazna przepasc, nie trzeba nawet pisac w czym, bo Ci maja zozumiec to zrozumieja…
    [/quote]

😈

Anonim
    Gość

ela1981 wrote:

derailed wrote:

totalna dyskryminacja..:wink: [/quote]

rożki 😳

derailed
    Participant

ela1981 wrote:

derailed wrote:

totalna dyskryminacja..:wink: [/quote]

Staram sie jak moge, wszystkich naraz nie pozdrowie bo sie nie da…
    Wafelek bedzie kiedy indziej…Inny post, inny offtop…
    😀 😀 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.