Strona główna › Działy › Prawo › ponkty
czlowieku naucz sie pisac najpierw
Btw. Do polskiego prawka można zrobić sobie counter part i tam zbierać łatwiej punkty wtedy można i nie ma takich problemów 🙂
witam . mam pytanie . a mianowicie przekroczylem pretkosc na 30sce a ja jechalem 40 przyslali mi papiery z policji do wypelnienia zlalem temat i nieodeslalem ich spowrotem , poczym wyslali mi jeszcze raz tym razem na rosprawe do sadu . czy ktos wie czy moga mi dac ponkty ? Mam polkie prawko .
najlepiej zlej znowu temat co ci moga zrobic przeciesz masz polskie prawko
zebys jechał piećdziesiatka to moglbys sie martwić a tak po co sobie glowe bedziesz zawracal
punktow ci tez nie moga dac zlej temat przeciez masz polskie prawo jazdy, mozesz zapierdalać ile tylko chcesz:) i gdzie chcesz bo masz polskie prawo jazdy:)
pozdro gumowych drzew zycze
krysik wrote:witam . mam pytanie . a mianowicie przekroczylem pretkosc na 30sce a ja jechalem 40 przyslali mi papiery z policji do wypelnienia zlalem temat i nieodeslalem ich spowrotem , poczym wyslali mi jeszcze raz tym razem na rosprawe do sadu . czy ktos wie czy moga mi dac ponkty ? Mam polkie prawko .
najlepiej zlej znowu temat co ci moga zrobic przeciesz masz polskie prawko
zebys jechał piećdziesiatka to moglbys sie martwić a tak po co sobie glowe bedziesz zawracal
punktow ci tez nie moga dac zlej temat przeciez masz polskie prawo jazdy, mozesz zapierdalać ile tylko chcesz:) i gdzie chcesz bo masz polskie prawo jazdy:)
pozdro gumowych drzew zycze[/quote]
I tu sie mylisz. Punktow nie dostaniesz odrazu ale beda w komputerze. Na rozprawe radze ci sie wstawic. W innym przypadku "zamkna" ci auto na lancuch gdziekolwiek stac bedzie. Bo rejestracje juz maja. Kolega tak olewal i sie olal sam. W sadzie dostaniesz mandat do zaplacenia plus kare za zwloke. Dostaniesz tez nakaz wymiany prawo jazdy na angielskie jesli jestes tu na dluzej. Jezeli zeznasz ze na krotko,zapisza i bedzie w komputerze. Jesli znow podpadniesz a okaze sie ze okres ten przekroczyles, zabiora ci polskie prawko i sami wymienia. Wszystko na twoj koszt i to za podwojna cene.
Co wyscie mysleli ze bedziecie asa grali bo jeszcze na polskim prawku jezdzicie? Sami nauczyliscie tutejsze organa jak z wami postepowac i juz sie nauczyli. To co piszesz tutaj to bylo dawno i nie prawda. Teraz wzieli sie za to.
Do autora tematu.
Radze ci wstawic sie na termin. Chyba ze zegnasz anglie i ci wisi. To olej. Jesli chcesz tutaj pobyc i miec spokoj to radze ci sie wstawic. Wymigasz sie ze nie reagowales bo czytac nie umiesz. Lykaja jeszcze te bzdury. Kaza ci zaplacic mandat,nawet w ratach jak dochody masz male. Ale to nie wszystko. Beda sie pytac ile jestes w anglii. Radze mowic prawde,sprawdzaja w revenue od kiedy placisz podatki lub twoj pracodawca. Zapytaja tez ile zamierzasz zostac. Tu mozesz sklamac. Ale pamietaj ze bedzie to zapisane. Po co to wszystko? Ano w prawie jest zapisany okres jaki mozesz poruszac sie po drogach w UK posiadajac prawo jazdy nie-angielskie. Po tym okresie musisz wymienic na angielskie. Jak bys nie patrzal………….punkty cie nie omina,chyba ze do polski wrocisz zanim wymienisz prawko. Punkty zostana ci przypisane w momencie jak angielskie prawko otrzymasz.
Tak to wyglada.
Jesli chcesz skorzystac z rady kolegi powyzej, prosze bardzo. Ja ci napisalem jak to wyglada w rzeczywistosci. Mialem znajomego co identycznie myslal i dzialal jak gudelek. Najpierw "uwiazali" mu auto blokadami pod domem, potem wstawil sie w sadzie ( nie mial juz wyjscia). I co sie stalo? Za uporczywe uchylanie sie dostal 1000 funtow, za mandaty zaplacil 180 funtow, za zalozenie i sciagniecie blokady 350 funtow. Do tego prawo jazdy odrazu zabrali i po kilku tygodniach dostal angielskie ….. z nabitymi juz punktami. ( byl w angli od 2005 roku)
[quote:2bd1d00e24] Jesli chcesz skorzystac z rady kolegi powyzej, prosze bardzo. Ja ci napisalem jak to wyglada w rzeczywistosci. Mialem znajomego co identycznie myslal i dzialal jak gundulek. Najpierw "uwiazali" mu auto blokadami pod domem, potem wstawil sie w sadzie ( nie mial juz wyjscia). I co sie stalo? Za uporczywe uchylanie sie dostal 1000 funtow, za mandaty zaplacil 180 funtow, za zalozenie i sciagniecie blokady 350 funtow. Do tego prawo jazdy odrazu zabrali i po kilku tygodniach dostal angielskie ….. z nabitymi juz punktami. ( byl w angli od 2005 roku)[/quote]
co mozna bylo mu odpowiedziec,olewal prawo a jak dostal wezwanie do sadu to sie obsral i co jak trwoga to do boga HAHAHA
CHYBA LOGICZNE JEST ZE ZADNE PRWO JAZDY POLSKIE CZY FRANCUSKIE NIE ZOBOWIAZUJE GO DO [u:2bd1d00e24][b:2bd1d00e24]ZLEWANIA[/b:2bd1d00e24][/u:2bd1d00e24](JAK SAM TO NAPISAL) PRAWA lub a moze sie uda
-nie zrozumiales mojej odpowiedzi nastepnym razem bede pisal wprost ..
pozdro
ps. swoje prawko wymienilem na uk jakos chyba w 2007, i nie myslalem nad inna opcja
luzik ,
dobrej nocki zycze…
[quote:12a28befc2] Jesli chcesz skorzystac z rady kolegi powyzej, prosze bardzo. Ja ci napisalem jak to wyglada w rzeczywistosci. Mialem znajomego co identycznie myslal i dzialal jak gundulek. Najpierw "uwiazali" mu auto blokadami pod domem, potem wstawil sie w sadzie ( nie mial juz wyjscia). I co sie stalo? Za uporczywe uchylanie sie dostal 1000 funtow, za mandaty zaplacil 180 funtow, za zalozenie i sciagniecie blokady 350 funtow. Do tego prawo jazdy odrazu zabrali i po kilku tygodniach dostal angielskie ….. z nabitymi juz punktami. ( byl w angli od 2005 roku)
co mozna bylo mu odpowiedziec,olewal prawo a jak dostal wezwanie do sadu to sie obsral i co jak trwoga to do boga HAHAHA
CHYBA LOGICZNE JEST ZE ZADNE PRWO JAZDY POLSKIE CZY FRANCUSKIE NIE ZOBOWIAZUJE GO DO [u:12a28befc2][b:12a28befc2]ZLEWANIA[/b:12a28befc2][/u:12a28befc2](JAK SAM TO NAPISAL) PRAWA lub a moze sie uda
-nie zrozumiales mojej odpowiedzi nastepnym razem bede pisal wprost ..
pozdro
ps. swoje prawko wymienilem na uk jakos chyba w 2007, i nie myslalem nad inna opcja[/quote]
Nie chcialem nikogo urazic. Jak tak odebrales to sorki. Napisalem poprostu jak sprawa sie ma. Bynajmniej na ile wiedzialem. Nie mialem nigdy podobnych klopotow wiec napisalem z tego co naocznie widzialem u innych. Nic po za tym.
[quote:e569173200]identycznie myslal i dzialal jak gudelek
ps2 a kto napisal ze ja tak dzialalem ??????? w ciagu calego zycia zaplacilem 2 madnaty 9 lat jazdy samochodem w tym 6 zawodowo[/quote]
Zle ujolem…………sorki, nie to mialem na mysli. Sorry.
[quote:de041818bf]Napisalem poprostu jak sprawa sie ma[/quote]
i szacun ci za to, bo tak wlasnie jest, jak gosc znowu to zlekcewazy to moze miec spore problemy,
od kwietnia zeszlego roku ponoc moga dawac punkty do prawka z kazdego kraju. jak zaplacilem mandat, przyslali podziekowania 🙂 i wiadomosc iz przysla jeszcze odpowiednik angielski, ktroym bede sie legitymowal przy kontrolach itp. w tym odpowiedniku mialy byc wpisane puntky. czekam od sieprnia….
Ciekaw jestem na jakiej podstawie sąd zarządza wymianę prawa jazdy albo wydanie tego świstka do zbierania punktów(dla kat A,B), skoro ustawa tego nie nakazuje?
Jedynie posiadacze kat.C, D muszą wyrobić sobie counterpart.
to ja wam powiem ciekawostke dzisiaj bylem na rozprawie i co mi powiedzieli ze ponkty dostaje mimo ze mam poskie prawko mieszkam tu pracuje i nic mnie nie usprawiedliwia nawet to ze mam poskie prawko tak mi powiedzieli [/b]
to ja wam powiem ciekawostke dzisiaj bylem na rozprawie i co mi powiedzieli ze ponkty dostaje mimo ze mam poskie prawko mieszkam tu pracuje i nic mnie nie usprawiedliwia nawet to ze mam poskie prawko tak mi powiedzieli [/b]
Czyli duzo sie nie pomylilem w swojej pierwszej wypowiedzi. Ale z tego co piszesz to juz nawet bardziej sie za to wzieli bo nie patrza skad prawo jazdy. Moim zdaniem dobrze, nic przeciwko komukolwiek ale mysle ze zdjecie nogi z pedalu gazu w miejscach gdzie sa ograniczenia, w koncowym rezultacie ochroni nas wszystkich. Wiadomo ze nie wszystko da sie przewidziec i przed wszystkim wystrzec……..ale im mniej "sportowcow" tym bezpieczniej na ulicach. Mysle ze nie ja sam jestem tego zdania.
PS. Chwala ci za to ze stawiasz mimo wszystko czola swoim "wystepkom" a nie kombinujesz jak jeden tutaj, ze uciekl do pl zamiast placic i punkty zbierac i przyjechal spowrotem na lewych papierach tylko po to by uniknac odpowiedzialnosci. Do tego beszczelnie jeszcze szukal tu pomocy,porady. mial pretensje ze anglia go wpuscic nie chce. Powodzenia i mniej mandatow krysik 😀
I tu sie mylisz. Punktow nie dostaniesz odrazu ale beda w komputerze. Na rozprawe radze ci sie [b:8c411bc36d]wstawic[/b:8c411bc36d] …..
Ta rada wydaje mi sie najlepsza!!
Wiadome,ze po pijaku czlowiek lagodniej przyjmuje zle wiadomosci i ewentualny wyrok tak nie rusza 🙂
p.s. sorki nie moglam sie oprzec 🙂
nowy_nowa wrote:I tu sie mylisz. Punktow nie dostaniesz odrazu ale beda w komputerze. Na rozprawe radze ci sie [b:9c8256f2fa]wstawic[/b:9c8256f2fa] …..
Ta rada wydaje mi sie najlepsza!!
Wiadome,ze po pijaku czlowiek lagodniej przyjmuje zle wiadomosci i ewentualny wyrok tak nie rusza 🙂
p.s. sorki nie moglam sie oprzec :)[/quote] 😀 😀 😀 nio tak troszke smiesznie wyszlo….. masz racje. Mozna to i tak zrozumiec. 😆 😆 😆