Strona główna Działy Erystyka kolejny analfabeta trafil sie….. szkoda slow

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    siwa1985
    Członek
    kunegunda
    Participant

daj chlopu spkoj on przynajmniej sprzata. a ty co szczury w ogrodku masz ❗

😆 😆 😆 😆

Helka
    Participant

Witam.
    Obserwujac ostatnio ogloszenia chyba "ktos"ostatnio z naszych rodakow zaczyna zarabiac pieniadze zbierajac wszystko co sie da, a pozniej tym handluje.
    Wczesniej oglaszal sie ktos,kto potrzebowal sofy itd ,a za jakis czas wystawial to co zebral na sprzedaz(ten sam adres email).

siwa1985
    Członek

zgadzam sie z przedmowca helka juz druga osoba pojawila sie ktora za darmo lub za symboliczna kwote wezmie cos od kogos a potem rzecz ktora jest za darmo zostaje sprzedawana za kiklanascie funtow a teraz ten z rtv/agd ktos wyrzyca zlom a on pewnie bedzie tym handlowal. a co do szczurow to w anglii niedazylo mi sie jak narazie spotkac a w moim ogrodku jest czystko bo ja nie jestem brudasem

Baggins
    Participant

dawno nie przegladalem, ale wciaz zajebiste 🙂

filipek
    Participant

A kogo to obchodzi,lepiej jak ktos graciarstwo pozbiera zprzed chalupy i nie musisz placic za wywoz,co wam szkodzi ze ktos chce se dorobic, typowe polactwo.

kunegunda
    Participant

a pewnie ze szkodzi moje to nie oddam jeszcze menda na tym zarobi.
    Niedaj sie a zesraj sie !!!!

Helka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    filipek wrote:

A kogo to obchodzi,lepiej jak ktos graciarstwo pozbiera zprzed chalupy i nie musisz placic za wywoz,co wam szkodzi ze ktos chce se dorobic, typowe polactwo.

Nic nam nie szkodzi,nich sobie dorabiaja ,ale nie kogos kosztem.
    Nie chodzi tu glownie o tego co sprzet zbiera,ale nie chcialbym trafic na taki tv z ulicy jakby nie bylo mnie stac na nowy ze sklepu .
    Jedno ogloszenie bylo-przyjme sofy itd to bylo tak napisane jakby ktos byl w potrzebie.
    A co do placenie za wywoz to nie trzeba placic ,bo mozesz sam na wysypisko wywizc i jest to darmowe.
    Typowym jak to nazwales"polactwem"to bedzie to jak znowu nas opisza ,ze zbieramy smieci z ulic ,bo juz tak upadlismy.Szkoda slow.

ela1981
    Participant

to ja do tej osoby co zbiera i potem sprzedaje (moze czyta) ~ w ciagu nastepnych 2 tyg. z checia oddam (ZA DARMO dla jasnosci) materac king size, co kto sobie z tym zrobi mnie nie obchodzi, obym ja sie go pozbyla 😀

kunegunda
    Participant

tak w temacie to tylko szkoda ze wczeniej sie nie oglosil bo wywalalem z mieszkania wszystko co bylo nie potrzebne (kapitalka) musialem zamowic 3 skipy a tak bym 400 przytulil 🙁

bartosz
    Participant

macie racje taki przejaw inicjatywy powinno się zdusić w zarodku a nuż facet się dorobi i będzie miał więcej ja też preferuje wynosić wieczorem graty na sąsiednią ulicę i jak ktoś wcześniej słusznie dostrzegł anglicy usłyszą o takim i mogą nas nazwać emigrantami

sergi2
    Członek

Helka jak tak sie boisz o swoj wizerunek, to co powiesz o sprzedawaniu gratow przez Anglikow na sunday marketach, co jest popularne tutaj w kazdym regionie kraju? Jak ich nazwiesz?

Smiac sie chce, nikt nikomu nie karze, a co z tym zrobi wg prawa to jego wolna wola. Mi to nie przeszkadza, ze ktos chce sobie zarobic, bo nie ma w tym rzadnego cwaniactwa. Niektorym odbija tutaj z krtykujacych. Zero pokory i wymyslanie na sile jak tutejsi o tym pomyslia, albo jak to jest zly i w jak perfidny sposob chce was wykorzystac.

I przestancie marudzic jak stare kury, bo nie ma jedynie slusznego zachowaniu, przy ktorym obstawiacie(znam anglikow co takze sprzedaja lub handluja w taki sposob).

Krytykujecie nieraz bzdurnie wszystko, co wydaje sie byc takie inne od tutejszych zwyczajow, nawet te ktore wcale nie sa zle, smieszne, glupie.

Chcecie na sile przypodobac sie do kultury, zamiast, na emigracji zyc wg wlasnych racji. Dla mnie to zwykle pozerstwo.

Helka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    sergi2 wrote:

Helka jak tak sie boisz o swoj wizerunek, to co powiesz o sprzedawaniu gratow przez Anglikow na sunday marketach, co jest popularne tutaj w kazdym regionie kraju? Jak ich nazwiesz?

Smiac sie chce, nikt nikomu nie karze, a co z tym zrobi wg prawa to jego wolna wola. Mi to nie przeszkadza, ze ktos chce sobie zarobic, bo nie ma w tym rzadnego cwaniactwa. Niektorym odbija tutaj z krtykujacych. Zero pokory i wymyslanie na sile jak tutejsi o tym pomyslia, albo jak to jest zly i w jak perfidny sposob chce was wykorzystac.

I przestancie marudzic jak stare kury, bo nie ma jedynie slusznego zachowaniu, przy ktorym obstawiacie(znam anglikow co takze sprzedaja lub handluja w taki sposob).

Krytykujecie nieraz bzdurnie wszystko, co wydaje sie byc takie inne od tutejszych zwyczajow, nawet te ktore wcale nie sa zle, smieszne, glupie.

Chcecie na sile przypodobac sie do kultury, zamiast, na emigracji zyc wg wlasnych racji. Dla mnie to zwykle pozerstwo.

Chyba zapomniales ,ze nie jestes u siebie.Anglicy to moga sprzedawac nawet swoje zuzyte gacie i im nikt nic nie powie -o czym ty piszesz?bedac w obcym kraju to ty musisz sam sie starac o swoje dobre imie.
    A jezeli chodzi o tym co kto pomysli o nas to wyobraz sobie ze mnie obchodzi.Zyje tu i jest mi wstyd ,jeszcze 4 lata temu mozna bylo z duma mowic z kad sie jest ,a teraz tylko patrze jaka bedzie reakcja -pozytywna ,czy negatywna?

sergi2
    Członek

Ale jestesmy Polakami(no chyba ze zmieniasz na angielskie i sie nie czujesz nim), mamy swoja kulture i tradycje. Zycie na emigracji nie polega na braniu bezkrytycznie wszystkich zasad tutejszych. Zycie na emigracji polega na staraniu sie zyc wlasnie wlasnie mimo roznic kulturowych. Mowiac prosciej polega na szacunku, jak w tym wypadku ogolnych zasad, a nie braniu jak leca i sie "niby przystosowaniu".

Jako Polacy mozemy byc dumni wielu rzeczy, wiele mozemy nauczyc tutejszych. Mamy takze wady i nieraz naprawde wstyd jest za rodakow, ale tak kazdy narod ma.

Co do oceny i postrzegania naszego kraju tutaj. Dajcie sobie na luz, ja gleboko mam czy Anglikow ,czy Polakow, ktorzy oceniaja dana osobe, przez pryzmat kraju pochodzenia. Czy to w pracy, restauracji, urzedzie znajda sie ludzie , ktorzy nie znajac danej osoby, postrzegaja osoby innej narodowosci jako :"glupki, zlodzieje ,pijacy". Ludzie ci nic nie sa warci i szzoda czasu na nich. Tacy ludzie sa wszedzie i zawsze beda.Czemu sluchasz tych debili. Ja tutaj poznalem wielu w porzadku i Polakow i Anglikow, poznalem tez wielu debili, ale to nie ma narodowsci.’

Wiec jesli ocena jakis idiotow jest dla ciebie taka wazna , ze przez to bezpodstawnie krytykujesz swoich rodakow, to ja dziekuje o za takie "przystosowanie".

A ja sie nie wstydze odpowiadajac na pytanie "Where are u from?", i nigdy nie bede bo znam wartosc siebie i jestem dumny z mojego kraju, jaki by nie byl, i garsta glupkow tego nie zmieni.

Sandgirl
    Członek

ela1981 wrote:

to ja do tej osoby co zbiera i potem sprzedaje (moze czyta) ~ w ciagu nastepnych 2 tyg. z checia oddam (ZA DARMO dla jasnosci) materac king size, co kto sobie z tym zrobi mnie nie obchodzi, obym ja sie go pozbyla 😀

a w jakim stanie? 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.