Strona główna Działy Dziecko Szczepionka na swinka grype

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    MAT12
    Członek

Mam pytanko:
    czy ktoras z mam szczepila swojego dzieciaczka na swinska grype?
    czy ma to w ogole sens?

achna
    Participant

Po mojemu nie ma.
    Ja dostalam zaproszenie na szczepienie, ale nie poszlam i nie pojde. Wiec tym bardziej nie podalabym tego mojemu dziecku :>
    Po mojemu zadnej strasznej pandemii nie ma, wiecej ludzi choruje na zwykla grype, takze ja podziekuje.

karolina353
    Participant

Ja też dostałam pisemko w którym proponują mi bym zaszczepiła swoje dziecko przeciw wirusowi świńskiej grypy ale nie za szczepie dziecka bo uważam że jest to zbędne

jackyl
    Participant

come on mateczki, rzad zakupil ok 60 mln szczepionek, nie pozwolcie im sie zmarnowac! 😉

wicia
    Członek

witam ja takze dostalam pisemko,ale nie bedziemy szczepic .te szczepionki nie sa do konca sprawdzone ,nie wiem jak one wogole moga byc podawane ludziom.

gudelek
    Participant

te szczepionki cale to jest jedna wielka glupota, co roku grypa mutuje i nie chodzi mi tu o swinska czy ptasia,z roku na rok od pokolen jest podobnie ,wiec wedlug mnie najlepiej jesli juz ktos chce szczepic sie to :co roku na zwykla grype,
    zamiast nabijac kasiore dla firm farmaceutycznych czy dla rzadu nie wiem jakie, kto, i z kim ma uklady

ps.
    sprawdz sobie na necie ile ludzi umiera rocznie na zwykla grype, wtedy zrozumiesz,jaką siłe przebicia maja media

gudelek
    Participant

1)"""Ponieważ rocznie na całym świecie na grypę lub powikłania pogrypowe umiera od 250tys. do 500 tys. ludzi. W samych Stanach Zjednoczonych rocznie z powodu tego wirusa traci życię około 35 tys. ludzi czyki jakieś 100 dziennie""–
    zrodlo:::
    Z A K Ł A D E P I D E M I O L O G I I
    Pracownia Monitorowania i Analizy Sytuacji Epidemiologicznej
    Zachorowania i podejrzenia zachorowań na grypę,
    nie chce mi sie wiecej szukac ale jest tego mnostwo trzeba poczytac i wyciagnac swoje wnioski

mala1234
    Participant

ja sie zaszczepilam w listopadzie na normalna i swinska .na poczatku stycznia tez dostalam zaproszenie na szczepienie dla dziecka ale nie skozystalam poniewaz juz ta pademia jak byla to minela wiec zaszczepilm tylko na zwykla grype bo na wiosne dzieci czesciej choruja na nia…gp zalecala ale wszystko zalezy od rodzicow malucha…

Anonim
    Gość

A ja się nie zaszczepiłam i nie zaszczepię. Szczepienia były dobrowolne, na każdym oddziale, w szpitalu, gdzie pracuję. 30% brytyjskiej służby zdrowia się zaszczepiło, 70% odmówiło. Rząd zamierzał nawet nas prosić. A teraz okazuje się, że pandemia była szyta grubymi nićmi, a szczepionki nie są do końca przetestowane. Świńskiej grypy nie mam, nie ma też zagrożenia, że za 20 lat u mnie, lub moich dzieci wystąpią powikłania poszczepienne. Np. wyrośnie mi świński ryjek 😉 😉 😉

Sandgirl
    Członek

Moja siostra tez dostala pisemko zeby swoja mala zaszczepic ale nie zaszczepila… 🙂

Red
    Członek

Tak jak napisala dora wszystko to bylo nakrecone, zeby naiwnym ludziom wcisnac szczepionki i leki. Jesli zatem ktoras mama sie zastanawia: szczepic czy nie, to niech sobie odpowie najpierw na pytanie: czy tak bardzo kocham moje dziecko, ze przetestuje na nim ta niesprawdzona szczepionke? 🙄
    mam nadzieje, ze pomoglam w podjeciu decyzji 😉

karolina353
    Participant

Zgadzam się całkowicie z ostatnią wypowiedzią

Anonim
    Gość

TZW PANDEMIA JEST WIELKIM OSZUSTWEM FIRM FARMACEUTYCZNYCH I OSZUSTOW Z WHO!!!
    Szczepionki nie sa do konca sprawdzone a do tego moga powodowac dolegliwosci dlugo po zazyciu przysparzajac firmom wielu klientow a poszkodowanym wielu cierpien…..

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.