Strona główna › Działy › Hyde Park › UPS ?
Wiem wiem tematy maglowane , ale mam szybkie pytanie :p
Parę osób pisało w innych postach że używa tego kuriera , no i akurat muszę podesłać paczuszkę do PL a nie chcę korzystać z usług tych obsmarowanych na forum , ale… sprawdziłem na UPS stronie i albo coś źle zaznaczam ? albo po prostu są oni tacy drodzy ? wychodzi mi że wysłanie paczki 1kg , ( wysłać chce 0,70 kg ) i koszt to 71 funciaków 😯 i jak to jest ? pochrzaniłem coś czy takie są koszta ?
Wiem wiem tematy maglowane , ale mam szybkie pytanie :p
Parę osób pisało w innych postach że używa tego kuriera , no i akurat muszę podesłać paczuszkę do PL a nie chcę korzystać z usług tych obsmarowanych na forum , ale… sprawdziłem na UPS stronie i albo coś źle zaznaczam ? albo po prostu są oni tacy drodzy ? wychodzi mi że wysłanie paczki 1kg , ( wysłać chce 0,70 kg ) i koszt to 71 funciaków 😯 i jak to jest ? pochrzaniłem coś czy takie są koszta ?
Cos sknociles, za 1kg nie powinno Cie wyniesc wiecej niz 40 funow… Zobacz czy czasem nie uzywasz zlych jednostek wagi…
53 funciaki to najtaniej co mi wyszło (i napis że to w przybliżeniu ) , hmm….chyba puszcze Royal Mailem , koszt pewnie będzie gdzieś z 15 funciaków
ja kozystam z uslug tej firmy i mnie jak do tej pory nie zawiedli 🙂
http://www.abaglasgow.com.pl.
mała link nie działa , a możesz powiedzieć coś o kosztach wysyłki ?
UPS jest strasznie drogi…nie wiem jak jest z Uk do Polski, ale z Polski do UK paczka do 5kg – 300zl :/
dziwne… wpisz abaglasgow w goole powinna wyskoczyc
albo tu jest tel 07828752397 07783279302
od 0-15/20 kg placisz 30£
odbior i dostawa do drzwi zawsze w terminie
przynajmniej w mojim przypadku tak bylo/pare razy korzystalam
Dzięki za info , paczuszkę puściłem jednak Royal Mailem i zapłaciłem 8 funciaków z groszem , ale to nie wielkiej wagi paczka , jak będę kiedyś wysyłał coś większego to namiary już mam 🙂 Pozdrawiam
Dzięki za info , paczuszkę puściłem jednak Royal Mailem i zapłaciłem 8 funciaków z groszem , ale to nie wielkiej wagi paczka , jak będę kiedyś wysyłał coś większego to namiary już mam 🙂 Pozdrawiam
Troche ryzykowne ale czemu nie. A sprawdzales DHL lub FEDEX?
Problematix wrote:Dzięki za info , paczuszkę puściłem jednak Royal Mailem i zapłaciłem 8 funciaków z groszem , ale to nie wielkiej wagi paczka , jak będę kiedyś wysyłał coś większego to namiary już mam 🙂 Pozdrawiam
Troche ryzykowne ale czemu nie. A sprawdzales DHL lub FEDEX?[/quote]
berti, ja 'rozumie’ ze chcesz pomoc, ale daleko Ci do realiow polskiej polonii. te firmy sa za drogie dla typowych potrzeb przesylowych typowego emigranta, poza tym sa w wiekszosci nastawione na obsluge biznesow niz klientow indywidualnych (dlatego tez maja takie zaporowe ceny 🙂 ). pozostaje albo royal mail / parcel force, co wcale nie jest takie ryzykowne jak sie wydaje, albo multum polskich firemek transportowych, ktorych ogloszen ciezko nie zauwazyc na polskich portalach w uk. w ich przypadku.. to no risk no fun 🙂
a jak juz korzystac z 'powazniejszych’ firm kurierskich to najlepiej robic to przez posrednikow, ktorzy moga zaoferowac nizsze ceny, zamiast uderzac bezposrednio. na przyklad http://www.parcel2go.com/
pozostaje albo royal mail / parcel force, co wcale nie jest takie ryzykowne jak sie wydaje
Sluszna uwaga, zgadzam sie z toba i w pelni popieram 😉
Ja tam sle wszystko RM i to pierwsza klasa z samolotowym znaczkiem i zawsze w ciagu tygodnia bylo na miejscu, wiec nie wiem skad taka niechec to RM.
Dobrze ze juz wyslales i zadowolony jestes bo jak widzisz dogryzki sie zaczynaja. Zamknij temat lepiej.
ja w sumie na RM tez nie narzekam 🙂
Problematix wrote:Dzięki za info , paczuszkę puściłem jednak Royal Mailem i zapłaciłem 8 funciaków z groszem , ale to nie wielkiej wagi paczka , jak będę kiedyś wysyłał coś większego to namiary już mam 🙂 Pozdrawiam
Troche ryzykowne ale czemu nie. A sprawdzales DHL lub FEDEX?[/quote]
Przedwczoraj UPS dostarczalo mi paczke i zostawili u sasiada w domu na przeciwko bez informacji na awizo co z nia zrobili!!!! Jak narazie Royal Mail nie wycielo mi takiego numeru. Dobrze, ze sasiad przynajmniej uczciwy…