Strona główna Działy Nauka Przedszkole

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    martaM08
    Członek

Witam. Mam synka który w czerwcu skończy 3 latka i chcę go zapisać do przedszkola, czy możecie mi jakieś polecić na bramley fajne przedszkole gdzie może wasze dzieci chodzą lub chodziły, na ile godzin można zostawić w przedszkolu dziecko i ile się płaci czy może jakieś przedszkole prywatne. Proszę o wszelkie informacje.

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    martaM08 wrote:

Witam. Mam synka który w czerwcu skończy 3 latka i chcę go zapisać do przedszkola, czy możecie mi jakieś polecić na bramley fajne przedszkole gdzie może wasze dzieci chodzą lub chodziły, na ile godzin można zostawić w przedszkolu dziecko i ile się płaci czy może jakieś przedszkole prywatne. Proszę o wszelkie informacje.

Sa prywatne przedszkola i sa prywatne szkoly. Sam kilka lat wstecz swoje corki tam wysylalem ( szkoly). A platnosci sa bardzo roznie, zalezy od wielu czynnikow i zasobu portfela. Czesto sa "dopasywowane" inwidualnie. Trzeba popytac u zrodla. Zycze powodzenia.

ela1981
    Participant

proponuje wedrowke po przedszkolach
    wygogluj z okolicy 5 czy 10 adresow i odwiedz, najlepiej razem z dzieckiem
    godziny i ceny w panstwowych sa delikatnie rozne, ale bedziesz mogla wybrac co tobie i dziecku pasuje…
    w prywatnych juz ty bardziej zadzisz, placisz wiecej, ale i wieksza elastycznosc godzinowa
    powodzenia

sebaLEEDS
    Członek

jesli dziecko ma skonczone 3 latka chodzi do przedszkola na 15 h tyg co jest refundowane przez panstwo nie znam przedszkoli na bramlek ale znajdz jakies cendrum dla rodzin oni maja takie informacje oraz takze odpowiedza i pomoga ci z aplikacjami jak trzeba.(family centre lub children centre np. Bramley Childrens Centre Fairfield Street, Leeds, West Yorkshire, LS13 3DT, United Kingdom 0113 256 6354‎)
    pozdrawiam 🙂

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    sebaLEEDS wrote:

jesli dziecko ma skonczone 3 latka chodzi do przedszkola na 15 h tyg co jest refundowane przez panstwo

moze chodzic i na 8h dziennie, ale wtedy juz sie placi
    te 15h w tygodniu ustalone przez szkole jest free, nie trzeba sie ubiegac o zaden zwrot kasy

sebaLEEDS
    Członek

Chociaz jak dziecko chodzi niezaleznie pywatne czy panstwowe przedszkole ale jest zarejestrowane w offset nawet na full czyli powyzej 15h tyg a oboje pracujecie po min 16 godz tyg pobieracie tax credit mozecie starac sie o zwrot (do 80%)chociaz jesli pracujecie dziecko od 8 do 16 chodzi do przedszkola to placisz 150 na tydz bo za dzien jest ok 30. do panstwowego przedszkola dziecko chodzic na full jesli oboje pracujecie powyzej 16h tyg ciezko jest znajsc (napewno w mojej okolicy) przedszkola ktore nie ma tego wymogu, nie wiem jak jest z prywatnymi

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.