Strona główna Działy Hyde Park Lotnisko Manchester International

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ManUtd4ever
    Participant

Witam! Mam ogromną prośbę do Polaków mieszkających w Manchesterze. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja na lotnisku? W Faktach TVN mówili, że jedyne lotnisko, które jest w Anglii otwarte to Heatrow. Ja mam zarezerwowany lot do Manchesteru na 15 stycznia. Myślicie, że połączenie dojdzie do skutku? Albo na jakich stronach sprawdzać status lotniska? Z góry dziękuje za pomoc (i mam nadzieję na same dobre informacje). Pozdrawiam!

gosiak432
    Participant
    nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ManUtd4ever wrote:

Witam! Mam ogromną prośbę do Polaków mieszkających w Manchesterze. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja na lotnisku? W Faktach TVN mówili, że jedyne lotnisko, które jest w Anglii otwarte to Heatrow. Ja mam zarezerwowany lot do Manchesteru na 15 stycznia. Myślicie, że połączenie dojdzie do skutku? Albo na jakich stronach sprawdzać status lotniska? Z góry dziękuje za pomoc (i mam nadzieję na same dobre informacje). Pozdrawiam!

a moze ogladal bys troche angielskiej telewizji a szczegolnie pogode i warunki na drogach tudziez lotniskach? Watpie czy polskie fakty tvn sa az tak zainteresowane pogoda na wyspach by to bylo dla ciebie wiarygodne zrodlo informacji na temat aktualnej pogody badz sytuacji na lotniskach.
    Powyzej maz link………swierze informacje na bierzaco po za tym bbc tez informuje na bierzaco a do tego programu wystarczy ci kawalek "drutu" nawet anteny nie trzeba. Nick zasiegasz typowy dla angielskich fanow manchesteru a wiadomosci o sytuacji na angielskich lotniskach zasiegasz z tvn………..zabij nie pojmne. Ale to juz moj problem, nie zwracaj na to uwagi. Zycze punktualnego i szczesliwego lotu. Narka

hrv
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    nowy_nowa wrote:

a moze ogladal bys troche angielskiej telewizji

Kolega jest w Polsce, wiec moze nie miec dostepu do brytyjskich mediow.

nowy_nowa
    Członek

hrv wrote:

nowy_nowa wrote:

a moze ogladal bys troche angielskiej telewizji

Kolega jest w Polsce, wiec moze nie miec dostepu do brytyjskich mediow.[/quote]
    W taki razie przepraszam. niestety po nicku tego wrazenia nie mialem. Po za tym napisalem wyraznie ze ma sobie z tego nic nie robic, takie tam moje bazgranie. No chyba nie powiesz mi ze czym obrazilem? A jesli faktycznie z polski to mysle ze chyba nawet pomoglem. A wiesz czemu przyjacielu? Bo juz mu pierwsze wskazowki dalem jak ogladac angielskie BBC……………kawalek "drutu"……lol 😀
    Pozdrawiam.

ManUtd4ever
    Participant

Nie ma to jak dobra kłótnia:D Oczywiście mieszkam w Polsce. Informacji nie zasięgam tylko z TVN, ale wspomniałem o tym, bo akurat jak oglądałem Fakty, to podali tą wiadomość. Dostęp do BBC mam i czasem oglądam, ale jeszcze nie natknąłem się na informacje o lotniskach:) Chciałem się dowiedzieć po prostu jak to tam na miejscu wygląda. Jakie są prognozy dla lotniska. Mam nadzieję, że przez te 5 dni, które zostało nic takiego się nie stanie, żeby mi anulowali lot. Pozdrawiam:)

ManUtd4ever
    Participant

nowy_nowa – spoko, nic takiego nie powiedziałeś o co bym się miał obrażać. Sprawdzałem na tej stronie grafik przylotów i wychodzi z tego, że zmiany są tylko w połączeniach z odległych lotnisk, albo z Heatrow (nie wiem dlaczego). Mój lot jest z Kolonii, a jak patrzyłem, to z Zurychu, Monachium i Frankfurtu latały samoloty w miarę normalnie. Będę na bieżąco śledził sytuację:)

nowy_nowa
    Członek

ManUtd4ever wrote:

nowy_nowa – spoko, nic takiego nie powiedziałeś o co bym się miał obrażać. Sprawdzałem na tej stronie grafik przylotów i wychodzi z tego, że zmiany są tylko w połączeniach z odległych lotnisk, albo z Heatrow (nie wiem dlaczego). Mój lot jest z Kolonii, a jak patrzyłem, to z Zurychu, Monachium i Frankfurtu latały samoloty w miarę normalnie. Będę na bieżąco śledził sytuację:)

Wiec napisze ci tak. Z powodu "zimy stulecia" jak to okreslaja niemieccy dziennikarze, szczegolnie ten weekend jest katastrofalny w zachodniej europie. Na lotnisku frankfurt do godziny 12 czasu tamtejszego, nie wystartowalo planowo 60 samolotow. Wina to nie snieg jako taki lecz wichury sniezne ktore w secunde robia potezne zaspy. W Polnocno wschodnich niemczech sa miasteczka calkowicie odciete od swiata poteznymi zaspami. Tam tez ( okolice Stralsund, Rostock, Greiswald) sa przejezne tylko autostrady. Zadne lokalne drogi. Co do lotnisk to Kolonia jak narazie "dziala" jako tako ale ma byc jeszcze gorzej co zapowiadaja synoptycy. W duesseldorfie niektore maszyny krazyly do godziny czasu zanim zwolnil sie pas do ladowania, te mniej zatankowane musialy ladowac na pobliskich, mniejszych, lotniskach. Takze jesli synoptycy maja racje i rzeczywiscie jeszcze pogorszyc ma sie pogoda, oprocz cieplych ubran w zapasie, spakuj tez duzo cierpliwosci. Zycze w miare puntkualnego i szczesliwego lotu. Narka

PS. Tu masz informacje dotyczace twojego lotniska posredniego czyli Koloni.
    http://www.airport-cgn.de/index.php
    oraz tutaj aktualna pogoda w tym rejonie. W razie problemow z czytaniem , uzyj google tlumacza.
    http://www.general-anzeiger-bonn.de/index.php?k=wett&itemid=10175

Pabloo
    Członek

Lotnisko czynne czy nie – na odlot musisz sie stawic o czasie, poza tym sytuacja zmienia sie co kilka godzin wiec do 15 stycznia nie interesuj sie pogoda, co pozwoli Ci zaoszczedzic wrzodow zoladka.

Baggins
    Participant

[quote:6a81b7eab7]Lotnisko czynne czy nie – na odlot musisz sie stawic o czasie[/quote]
    oj chyba nie

Malgon
    Participant

Pabloo wrote:

Lotnisko czynne czy nie – na odlot musisz sie stawic o czasie, poza tym sytuacja zmienia sie co kilka godzin wiec do 15 stycznia nie interesuj sie pogoda, co pozwoli Ci zaoszczedzic wrzodow zoladka.

Jak lot opozniony to trzeba sie stawic o czasie anyway, ale jak zamkniete to raczej juz przesada by byla 😉

ManUtd4ever
    Participant

Powinno być dobrze, pogoda się ustabilizowała w miarę i lotniska są otwarte. Patrzyłem wczoraj na lot z Kolonii do Manchesteru i samolot przyleciał 10 minut przed planem:) Jeszcze tylko 4 dni:)

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.