Strona główna Działy Hyde Park Wolontariat

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Marcin K.
    Participant

Male pytaneczko:))
    Kogo z Was stac cos od siebie??
    Pytanie podaje teraz, poniewaz jest to okres refleksji i zadumy…
    Odpowiedzi "podwojne" mile widziane.
    Zastanowcie sie i dajcie znac.
    Pozdro dla Wszystkich.

rafvis
    Członek

ale co stac?? cos dac??

Pabloo
    Członek

Zeby interes byl uczciwy wszyscy musza miec z niego korzysci.
    Korzysci dla pracodawcy sa oczywiste – kawalek roboty posuniety dalej za darmo (o ile wolontariusz jest kumaty i nie zajmuje za duzo czasu prawdziwemu pracownikowi).
    Swietnie, jesli jest to instytucja rzadowa, albo oplacana przez council, wtedy oszczedzaja wszyscy podatnicy, mnie wlaczajac (choc moze to miec tez zla strone – zamiast pieniadze dac komus kto na nie pracuje daje sie je w postaci zasilku, bardzo demotywujace)

Jaki jest interes wolontariusza w pracowaniu za darmo? Nie mam pojecia.

Swoja droga to bardzo ciekawe z psychologicznego punktu widzenia: Jak sprawic, zeby czlowiek pracowal dla mnie za darmo i jeszcze sie z tego cieszyl? Jestem pelen podziwu dla ludzi, ktorzy wymyslili wolontariat.

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pabloo wrote:

Jaki jest interes wolontariusza w pracowaniu za darmo? Nie mam pojecia.
    Swoja droga to bardzo ciekawe z psychologicznego punktu widzenia: Jak sprawic, zeby czlowiek pracowal dla mnie za darmo i jeszcze sie z tego cieszyl?

Chociażby taki interes, że może nabrać doświadczenia i nabyć kwalifikacji których w inny sposób by nie zdobył, albo sam musiałby zapłacić za szkolenie.
    Druga sytuacja – kiedy wolontariusz nie musi poświęcać zbyt dużo czasu aby zarobić na utrzymanie- bo albo ma dosyć pieniędzy albo niewielkie potrzeby. Wówczas praca w wolontariacie daje inne korzyści. Jakie – to już sam musisz zrozumieć.

hrv
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Co to sa

marcin wrote:

Odpowiedzi "podwojne"

?

DariusS
    Participant

To zależny od kraju albo regionu z tą bezpłatnością.
    wiem że Garda Reserve – wolontariusz w Irlandzkiej policji. Dostaje jakieś datki. Wyrobienie doświadczenia też jest przydatne.

aguskwiatek
    Participant

Jak nie wiadomo o co chodzi to pieniądze :mrgreen: ➡ 💡

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.