Strona główna › Działy › Czarna lista › niekompetenta firma transportowa Kaz courier
witam. czy miał już ktoś problem z w/w firmą transportową? jakiś czas temu wysłaliśmy 3 paczki z anglii do Polski, dwie zostały dostarczone na trzecią do dzisiaj czekamy 👿 ponadto nie zostały dostarczone pod wskazany adres, ale do sąsiada(na szczęście sąsiad jest w porządku), co jest bardzo nieprofesjonalne. przed dostarczeniem powinni zadzwonić i poinformować o dniu oraz godz. dostarczenia, ale tego nie zrobili 🙄
czy któś może orientuję się w jaki sposób możemy starać się o jakieś odszkodowanie w związku z zaistniałą sytuacją?
słyszałam pozytywne opinie na temat tej firmy, dlatego zdecydowaliśmy się na ich usługi, ale w tej chwili nie będę robić im darmowej reklamy, nie zasługują na nią ❗ wydawali się profesjonalistami,ale nimi nie są. z góry dzięki za jakieś info 😉
ja jestem z nich zadowolona, tzn. dostalam paczke z Polski wyslana za ich posrednictwem i wszystko bylo ok.
Kilka razy wysyłałam paczki za ich pośrednictwem. Tylko raz był problem z dostarczeniem na czas (bardzo nam zależało, żeby paczka była dostarczona w terminie) ale mąż wykonał parę telefonów tu i do Polski i paczka się odnalazła i dotarła w umówiony dzień.
Teraz są święta więc pewnie mają mnóstwo paczek co może trochę opóźniać ich dostawę.
Kilka razy wysyłałam paczki za ich pośrednictwem. Tylko raz był problem z dostarczeniem na czas (bardzo nam zależało, żeby paczka była dostarczona w terminie) ale mąż wykonał parę telefonów tu i do Polski i paczka się odnalazła i dotarła w umówiony dzień.
Teraz są święta więc pewnie mają mnóstwo paczek co może trochę opóźniać ich dostawę.
Dziekuje za taki serwis zebym ja musial wydzwaniac o paczke aby dotarla do celu w terminie. Swieta to wymowka. Kazdy wie ze jest wtedy nawal roboty wiec zatrudnia sie dodatkowych kierowcow lub firme zamyka na okres swiateczny. Tak to wyglada. Wiec kazde tlumaczenie dobre jak patrzy sie na profit a nie usluge. Wszystko jasne.
Wysylam tez paczki lecz w innym kierunku co roku od lat. Zawsze jest na czas,zawsze w rece odbiorcy a nie sasiada. Tyle ze w okresie swiatecznym firma na stronie glownej oglasza ( DHL) kiedy trzeba nadac paczke by dotarla w terminie. Zatrudniaja dodatkowe firmy przewozowe itd. Stawaja przyslowiowo na glowie ale klient jest panem. Skoro kasuje za usluge i poreczam terminowe dostawy-musi byc dotrzymane. A wiec?
Ja ich nie bronię, napisałam tylko, że raz mieliśmy z nimi problem, ale na całe szczęście dobrze się skończyło. Ale to nie oznacza, że jest to niekompetentna firma, każdemu mogło się zdarzyć. No chyba, że takich przypadków jest dużo więcej. Co do okresu świątecznego owszem zgadzam się z Tobą, ale tą drogą możemy iść dalej i popatrzeć np. na taką wielką firmę jak Royal Mail, czemu oni wszystkie listy i paczki dostarczają w okresie świątecznym z dużym opóźnieniem? Jakoś nie zatrudniają dodatkowych ludzi.
Ja ich nie bronię, napisałam tylko, że raz mieliśmy z nimi problem, ale na całe szczęście dobrze się skończyło. Ale to nie oznacza, że jest to niekompetentna firma, każdemu mogło się zdarzyć. No chyba, że takich przypadków jest dużo więcej. Co do okresu świątecznego owszem zgadzam się z Tobą, ale tą drogą możemy iść dalej i popatrzeć np. na taką wielką firmę jak Royal Mail, czemu oni wszystkie listy i paczki dostarczają w okresie świątecznym z dużym opóźnieniem? Jakoś nie zatrudniają dodatkowych ludzi.
bo royal mail to jak poczta polska. masz czas i nerwy to z nimi wysylaj. tak to sie mowi-nie mam na mysli ciebie osobiscie. ja pisalem o dhl czy ups. pozdrawiam
całe szczęście paczka dotarła dzisiaj rano 🙂 , co nie oznacza, że zmienię zdanie na temat tej firmy. paczka powinna dojść dwa tygodnie temu na miejsce, a telefonów wykonaliśmy kilka w anglii, rodzina dwa tygodnie wydzwaniała w polsce do przewoźnika, jest to trochę męczące upominać się o coś co powinno być rzetelnie wg umowy wykonane. a była to jedna z trzech paczek wysłanych tego samego dnia, więc dwie dotarły a trzecia co?amba fatima 🙄 pomijając fakt, że osoba, która wiozła w polsce paczkę powiedziała, że została ona dostarczona co nie było zgodne prawdą 😯
była to nasza pierwsza paczka wysyłana przez firmę kurierską i od razu niemiłe doświadczenie- trochę zniechęcające do tego typu przesyłek.
koukla wrote:Kilka razy wysyłałam paczki za ich pośrednictwem. Tylko raz był problem z dostarczeniem na czas (bardzo nam zależało, żeby paczka była dostarczona w terminie) ale mąż wykonał parę telefonów tu i do Polski i paczka się odnalazła i dotarła w umówiony dzień.
całe szczęście paczka dotarła dzisiaj rano 🙂 , co nie oznacza, że zmienię zdanie na temat tej firmy. paczka powinna dojść dwa tygodnie temu na miejsce, a telefonów wykonaliśmy kilka w anglii, rodzina dwa tygodnie wydzwaniała w polsce do przewoźnika, jest to trochę męczące upominać się o coś co powinno być rzetelnie wg umowy wykonane. a była to jedna z trzech paczek wysłanych tego samego dnia, więc dwie dotarły a trzecia co?amba fatima 🙄 pomijając fakt, że osoba, która wiozła w polsce paczkę powiedziała, że została ona dostarczona co nie było zgodne prawdą 😯
była to nasza pierwsza paczka wysyłana przez firmę kurierską i od razu niemiłe doświadczenie- trochę zniechęcające do tego typu przesyłek.[/quote]
Dlatego ja osobiscie jestem zdania zeby przy wysylkach swiatecznych raczej korzystac z renomowanych firm. Przeciez chcemy aby chociaz raz w roku nasze prezenty doszly na czas. Czyz nie prawda? A "male" firmy nie sa wstanie logistycznie uporac sie z takim nawalem chetnych. To logiczne. Owszem wydatek ciut wiekszy ale jak pomysle ze dostane numer dzieki ktoremu dokladnie wiem gdzie paczka aktualnie sie znajduje ( online) do tego firma mi gwarantuje dokladny dzien dostarczenia to chyba warto. Nie ma wtedy niespodzianek i kosztow dodatkowych na telefony. Jak zsumuje wasze koszta samej wysylki do tego wasze telefony i rodziny oraz nerwy to mysle ze przeplaciliscie nawet renomowany UPS Service. Takze warto sie zastanowic na przyszlosc. Osobiscie polecam DHL , GLS oraz UPS. Oczywiscie ze szczegolnych okazji. Bo jak ktos korzysta raz na miesiac to biorac akurat polske pod uwage gdzie niestety drogi i logistyka utrudnione………..moze sie nie oplacac.. Zycze milych i spokojnych swiat oraz mniej zmartwien na przyszlosc.
ja tez mam problem z kurierem do dzis czekam na paczke z polski