Strona główna Działy Turystyka wenecja-szukam polaczenia z polski

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    GAWEL
    Participant
    100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    wioslarz wrote:

…. do wenecji ….wylot 11.02.10 a powrot 15.02.10

Wenecja w zimie .. tak pamiętam
    Jak przyleciałem to padało trzeci dzień a może i piąty,więc ulice pochyłe a bez studzienek czy innych odpływów miały wodę po kolanach ; pomosty były tylko na jednej ulicy w całym mieście.
    Aby dojść do B&B krążyłem jak w labiryncie.
    W końcu dotarłem wg mapki ale na tej uliczce nie było hoteliku a i numery mieszkań były inne.W końcu znalazłem odpowiedni numer w jakimś ciemnym zaułku.Dzwonię domofonem nikt nie odbiera więc dzwonię po sąsiadach ktoś otworzył .Kiedy przebierałem się z mokrych spodni zjawiła się akurat właścicielka.A za nią 2 studentki 8)
    -jeden pokój jest jako B&B (ze śniadaniem ) a Pan , te dwie pani oraz jedna Pani która pojawi się wieczorem będą nocować w tym dużym 4 – osobowym pokoju który jest hostelem bez śniadania)
    😉
    Studentki zaczęły coś mówić między sobą po niemiecku po czym oświadczyły że rezygnują
    – dziwne kobiety – odrzekła zdumioną miną właścicielka
    – nie akceptujemy kart, musi Pan gdzieś rozmienić pieniądze
    – raczej zdobyć w bankomacie – mruknąłem
    Po czym błąkałem się szukając bankomatu który zaakceptuje moją HSBC
    W końcu bankomat Deutche Banku zaczął coś trawić .
    Wklepałem 40 Euro po czym otrzymałem tylko 20 i wydruk że wydał 40.
    Co za faszystowski bank w tej ojczyźnie faszyzmu !!!
    Hej krzyknąłem do urzędnika który coś machnął typu odp….. sie więc mu mocniej zastukałem w szybę
    – z taka sprawą zwróć się Pan do swojego banku po powrocie
    – o z pewnością będziecie przeliczać wszystkie 20 eurowe banknoty w banku

😆

I żadnych turystów na placu św. Marka tylko JA 😉

rad79
    Członek

Nie lecialem z Polski ale znajoma poleciala z nami z Pl tylko ze z przesiadka w Anglii. Bilet wyszedl taniej chyba cos kolo 300 PLN niz bezposredni lot z Polski. Hotel tani choc nie zachecajacy z zewnatrz znalezlismy okolo 15 minut autobusem od Wenecji (labiryntu). Z tego co pamietam to autobusy dojezdzaja do poznych godzin nocnych do Wenecji wiec to zaden problem. Gorzej ze znalezieniem toalety 🙂 No i jak na moj gust to dosc drogo. Obiad dla 2 osob to 30-40 euro. Tania pizza cos okolo 10euro ale nie powiem zeby mozna nia sie najesc. Piwko najtaniej w fajnej knajpce 6.40 (chyba) Pauliner zdaje sie ale to bylo ze 2 lata temu. Wydaje mi sie drozej niz w Paryzu. Choc atrakcji mniej. Gondola okolo 120 euro. Zima pewnie taniej.

efkolaia
    Participant

qrcze ale romantyczne chlopaki 😳

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.