Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
wioslarz wrote:
…. do wenecji ….wylot 11.02.10 a powrot 15.02.10
Wenecja w zimie .. tak pamiętam
Jak przyleciałem to padało trzeci dzień a może i piąty,więc ulice pochyłe a bez studzienek czy innych odpływów miały wodę po kolanach ; pomosty były tylko na jednej ulicy w całym mieście.
Aby dojść do B&B krążyłem jak w labiryncie.
W końcu dotarłem wg mapki ale na tej uliczce nie było hoteliku a i numery mieszkań były inne.W końcu znalazłem odpowiedni numer w jakimś ciemnym zaułku.Dzwonię domofonem nikt nie odbiera więc dzwonię po sąsiadach ktoś otworzył .Kiedy przebierałem się z mokrych spodni zjawiła się akurat właścicielka.A za nią 2 studentki 8)
-jeden pokój jest jako B&B (ze śniadaniem ) a Pan , te dwie pani oraz jedna Pani która pojawi się wieczorem będą nocować w tym dużym 4 – osobowym pokoju który jest hostelem bez śniadania)
😉
Studentki zaczęły coś mówić między sobą po niemiecku po czym oświadczyły że rezygnują
– dziwne kobiety – odrzekła zdumioną miną właścicielka
– nie akceptujemy kart, musi Pan gdzieś rozmienić pieniądze
– raczej zdobyć w bankomacie – mruknąłem
Po czym błąkałem się szukając bankomatu który zaakceptuje moją HSBC
W końcu bankomat Deutche Banku zaczął coś trawić .
Wklepałem 40 Euro po czym otrzymałem tylko 20 i wydruk że wydał 40.
Co za faszystowski bank w tej ojczyźnie faszyzmu !!!
Hej krzyknąłem do urzędnika który coś machnął typu odp….. sie więc mu mocniej zastukałem w szybę
– z taka sprawą zwróć się Pan do swojego banku po powrocie
– o z pewnością będziecie przeliczać wszystkie 20 eurowe banknoty w banku
😆
I żadnych turystów na placu św. Marka tylko JA 😉