Strona główna Działy Hyde Park Jak odzyskac pieniadze?

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    stokrotka26
    Członek

Kupilam miesiac temu cos na aukcji internetowej abay. Niestety paczka nie dotarla do mnie, a nadawca milczy i chyba cos kreci. Czy ktos wie jak mozna odzyskac pieniadze. Dodam ze placilam poprzez Paypala. Z gory dziekuje za info i pozdrawiam. 😥

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    stokrotka26 wrote:

Kupilam miesiac temu cos na aukcji internetowej abay. Niestety paczka nie dotarla do mnie, a nadawca milczy i chyba cos kreci. Czy ktos wie jak mozna odzyskac pieniadze. Dodam ze placilam poprzez Paypala. Z gory dziekuje za info i pozdrawiam. 😥

temat juz byl szeroko opisywany. Sprubuj wpisac w wyszukiwarke.
    Co do odpowiedzi to jesli zaplacilas przez paypal i skorzystalas z opcji zabezpieczenia platnosci to nie powinno byc zadnego wiekszego problemu odzyskac kase. Ja osobiscie kupuje na e-bay tylko od power przedawcow i z wszystkimi opcjami zabezpieczen. A ze zadko tam kupuje bo wole gumtree ( wole kota zobaczyc zanim go kupie) to ciezko mi cokolwiek wiecej ci pomoc. Zycze powodzenia.

tomaszo1
    Członek

masz miesiac na reklamacje,napisz do ebaya i pay pala i przedstaw sprawe,do pay pala mozesz nawet zadzwonic,nr jest na ich stronie.powodzenia 😉

hrv
    Participant

To nie ten dział, Stokrotko 😉

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    hrv wrote:

Daj spokoj hrv. Zablakana owieczka moze. Wiesz,ktos prubuje ja oszukac i troszke w szoku stokrotka to i dzialy pomylila. A moze cos dla dzieciaka kupowala bo swieta tuz,tuz a to dzial ogolny pod nazwa Dziecko ……… trzeba "wybaczyc" kolezance. 😀

jackyl
    Participant

moze cos dla dziecka kupowala.. 😉

najprosciej to tak:

logujesz sie do swojego konta paypal. klikasz na payments sent zeby znalezc dana transakcje zaplaty (chyba ze od razu ja widzisz na liscie ponizej). klikasz na details, nastepnie na stronie ze szczegolami tej platnosci idziesz na sam dol, gdzie powinien znajdowac sie link do resolution centre, kliknij go i przejdziesz do resolution centre, gdzie mozesz otworzyc 'dispute’ od razu dla tej danej transakcji. bedzie kilka opcji do wyboru, generalnie dosc proste, znajdziesz tez tam linki do pomocy. generalnie chodzi o to, ze masz za pomoca wiadomosci wysylanych poprzez to cale resolution centre do sprzedawcy rozwiazac problem sama z nim, ale jesli sie nie uda, mozesz przeslac sprawe do paypala (bedzie tam taki link do tego) i wtedy oni sie zajma sprawa, zamroza kase na koncie sprzedawcy, zanim nie rozwiaza sprawy – dlatego najlepiej trzymac kopie wszelkiej korespondencji wysylanej i otrzymywanej od sprzedawcy, przydaje sie. 🙂 masz na to zdaje sie 20 dni od rozpoczecia dysputy, ale pewny nie jestem.

oczywiscie wczesniej na ebayu powinnas wyslac kilka wiadomosci do sprzedawcy (wybierajac przyslanie sobie kopii), zagrozic mu zlym feedbackiem, jak nie pomoze po kilku dniach, wtedy uderz przez paypal.

warto dodac, ze to wcale nie musi byc oryginalny sprzedawca, ktory Cie oszukal, czesto ktos sie wlamuje na konto z pozytywnym feedbackiem, podpina jedno ze swoich kont pp, robi 'wyprzedaz’ i znika.

powodzenia 🙂

jackyl
    Participant

nowy_nowa wrote:

hrv wrote:

Daj spokoj hrv. Zablakana owieczka moze. Wiesz,ktos prubuje ja oszukac i troszke w szoku stokrotka to i dzialy pomylila. A moze cos dla dzieciaka kupowala bo swieta tuz,tuz a to dzial ogolny pod nazwa Dziecko ……… trzeba "wybaczyc" kolezance. :D[/quote]

berti, przestan pieprzyc bez sensu znowu 🙂 Ty panstwa, fora i chyba jeszcze narodowosc pomyliles.. a nikt Ci nie wypomina.. 8) narka 😀

nowy_nowa
    Członek

jackyl wrote:

nowy_nowa wrote:

hrv wrote:

Daj spokoj hrv. Zablakana owieczka moze. Wiesz,ktos prubuje ja oszukac i troszke w szoku stokrotka to i dzialy pomylila. A moze cos dla dzieciaka kupowala bo swieta tuz,tuz a to dzial ogolny pod nazwa Dziecko ……… trzeba "wybaczyc" kolezance. :D[/quote]

berti, przestan pieprzyc bez sensu znowu 🙂 Ty panstwa, fora i chyba jeszcze narodowosc pomyliles.. a nikt Ci nie wypomina.. 8) narka :D[/quote]
    Nowy_nowa jak juz Jackyl. Po za tym co ty tu bez sensu widzisz? Nic nie wypominam w tym temacie nikomu, wrecz przeciwnie. Jak zwykle zaczepki szukasz. Odpisales kolezance ze znajomoscia tematu i chwala ci za to ale coz zes znow mnie sie uczepil baranie?
    PS. Panstwa nie pomylilem bo w europejskim pisze. Narodowosci tez nie bo choc inna niz twoja to jednak jeden z rodzicow z twojego kraju pochodzi. Wiec wara od gwara pomylencu.

p
    Członek

ja, ja naturliś 😆

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.