Strona główna › Działy › Czarna lista › Nastepny Cwaniaczek!!!
Oto tresc ogloszenia w orginale:
…………."Sprzedam
Witam !
Do sprzedania mam najnowsze mapy do nawigacji TomTom jesli ktos chcialby dowiedziec sie cos wiecej na ten temat prosze o kontakt 0787-3581973. Pozdrawiam
Telefon:07873581973
E-mail: rakkk@op.pl
Dodano: 2009-12-03, 10:40……………….."
Posluchaj koles. Nie wstyd ci na rodakach zarabiac? Takie mapy sa na kazdym "dobrym" forum dostepne za darmo i dokladna instrukcja co i jak. Na przyklad na peb.pl.
A ze jest to piratcwo i nielegalne to druga sprawa.
Jezeli mimo wszystko ktos chcialby skorzystac z uslugi tego cwaniaczka to oglaszam ze zrobie to samo [b:4e13990ccd]ZA DARMO [/b:4e13990ccd]prosze tylko na priva. Dosc cwaniactwa juz czytac tego nie idzie!! To samo te ogloszenia z papierosami!!! Rozumie jak komus zostanie wagon za duzo bo zrezygnowal lub ktos nie odebral ale ostatnio dzwonilem z ciekawosci na takie ogloszenie i gosc mi mowi, ile chce tyle zalatwi. Przy nastepnym takim ogloszeniu postaram sie przy odbiorze towaru byc w towarzystwie Inland Revenue, obiecuje.
Do roboty nieroby i kombinatory albo won do kraju spowrotem a nie tutaj wiekszosci porzadnych polakow………opinie psujecie i tak juz zszargana!!!
Narka
Wez wyluzuj. Mysle ze troszke cie ponioslo 😀
Wez wyluzuj. Mysle ze troszke cie ponioslo 😀
Mozesz mi napisac co w tym mialo mnie poniesc? Tez popierasz takie kombinacje i "wyzerke" na "swoich"?? Gratulacje.
A ja mysle, ze jest w tym sporo racji. Dopiero co tyle osob staralo sie umoralnic pewna mloda dame, ze seks za pieniadze to nieetyczne itd. Przy czym zdaje sie, ze jest to jak najbardziej legalne zarowno w Polsce jak i w tym kraju. Natomiast nikt nie zwraca uwagi na tego typu rzeczy. Zastanawia mnie, dlaczego? Czyzbysmy byli az tak zaklamani? Bo jesli ja na tym skorzystam- czyli moge kupic funta taniej fajki, czy zarobic na piractwie to okey, i wszytstko gra, nawet jesli jest to niezgodne z prawem…?
A ja myślę że nie trzeba tu nikogo umoralniać. Każdy ma własne poglądy i własne sumienie. Jeśli ktoś chce to nich kupi, jeśli ktoś chce to niech ściąga. Zapewne nie jest dzieckiem i wie jakie może ponieść konsekwencje. Decyzja jest sprawą indywidualną. Nie nam się wtrącać i kierować czyimś życiem…
A ja mysle, ze jest w tym sporo racji. Dopiero co tyle osob staralo sie umoralnic pewna mloda dame, ze seks za pieniadze to nieetyczne itd. Przy czym zdaje sie, ze jest to jak najbardziej legalne zarowno w Polsce jak i w tym kraju. Natomiast nikt nie zwraca uwagi na tego typu rzeczy. Zastanawia mnie, dlaczego? Czyzbysmy byli az tak zaklamani? Bo jesli ja na tym skorzystam- czyli moge kupic funta taniej fajki, czy zarobic na piractwie to okey, i wszytstko gra, nawet jesli jest to niezgodne z prawem…?
Zalozmy ze masz racje. I teraz wracasz do domu , przegladasz internet i znajdujesz to samo za darmo. Wiesz co potem mowisz do kobiety czy tam znajomych??!! Ale wyh…al mnie koles,skasowal a jest za darmo. Albo kupujesz fajki a w domu okazuje sie ze polowa paczek wylozona sloma. Tez klniesz. I to mam na mysli. Opinie. Przeciez to idzie dalej. I potem angole sie smieja i mowia tak,nieraz slyszalem. Te polacy to dziwny narod-sami sie wykanczaja bez niczyjej pomocy. I maja racje.
Albo wez inny przyklad. Numer NI jest za darmo. A znalezli sie cwaniacy co dali ogloszenie ze zalatwia numer NI i konto w banku w jeden dzien wszystkim nowo przybylym. Koszt to 150 funciakow tylko!! Juz w polsce tak sie ogloszaja!! Chlopie i ty mi tu piszesz ze to jest ok. To juz nic nie pisze-zamykam temat.
A ja myślę że nie trzeba tu nikogo umoralniać. Każdy ma własne poglądy i własne sumienie. Jeśli ktoś chce to nich kupi, jeśli ktoś chce to niech ściąga. Zapewne nie jest dzieckiem i wie jakie może ponieść konsekwencje. Decyzja jest sprawą indywidualną. Nie nam się wtrącać i kierować czyimś życiem…
Ja sie nie wtracam i nie kieruje. Dalej uwazam to za cwaniactwo i dalem anty ogloszenie ze zrobie to ZA DARMO. Wolno mi? Chyba tak samo jak jemu tyle ze bez wyzysku innych to robie. Narka
Red wrote:A ja mysle, ze jest w tym sporo racji. Dopiero co tyle osob staralo sie umoralnic pewna mloda dame, ze seks za pieniadze to nieetyczne itd. Przy czym zdaje sie, ze jest to jak najbardziej legalne zarowno w Polsce jak i w tym kraju. Natomiast nikt nie zwraca uwagi na tego typu rzeczy. Zastanawia mnie, dlaczego? Czyzbysmy byli az tak zaklamani? Bo jesli ja na tym skorzystam- czyli moge kupic funta taniej fajki, czy zarobic na piractwie to okey, i wszytstko gra, nawet jesli jest to niezgodne z prawem…?
Zalozmy ze masz racje. I teraz wracasz do domu , przegladasz internet i znajdujesz to samo za darmo. Wiesz co potem mowisz do kobiety czy tam znajomych??!! Ale wyh…al mnie koles,skasowal a jest za darmo. Albo kupujesz fajki a w domu okazuje sie ze polowa paczek wylozona sloma. Tez klniesz. I to mam na mysli. Opinie. Przeciez to idzie dalej. I potem angole sie smieja i mowia tak,nieraz slyszalem. Te polacy to dziwny narod-sami sie wykanczaja bez niczyjej pomocy. I maja racje.
Albo wez inny przyklad. Numer NI jest za darmo. A znalezli sie cwaniacy co dali ogloszenie ze zalatwia numer NI i konto w banku w jeden dzien wszystkim nowo przybylym. Koszt to 150 funciakow tylko!! Juz w polsce tak sie ogloszaja!! Chlopie i ty mi tu piszesz ze to jest ok. To juz nic nie pisze-zamykam temat.[/quote]
nowy, ja napisalam, ze w Twoim podejsciu jest sporo racji. Na koncu mojej wypowiedzi postawilam znak zapytania, wiec myslalam, ze raczej jest to jasne. Wcale nie twierdze, ze to wszystko jest okey, wrecz przeciwnie 🙂 Chyba jednak troche Cie ponioslo i niezrozumiales, ale wcale sie nie dziwie, mnie tez czasem cos trafia 😉
nowy_nowa wrote:Red wrote:A ja mysle, ze jest w tym sporo racji. Dopiero co tyle osob staralo sie umoralnic pewna mloda dame, ze seks za pieniadze to nieetyczne itd. Przy czym zdaje sie, ze jest to jak najbardziej legalne zarowno w Polsce jak i w tym kraju. Natomiast nikt nie zwraca uwagi na tego typu rzeczy. Zastanawia mnie, dlaczego? Czyzbysmy byli az tak zaklamani? Bo jesli ja na tym skorzystam- czyli moge kupic funta taniej fajki, czy zarobic na piractwie to okey, i wszytstko gra, nawet jesli jest to niezgodne z prawem…?
Albo wez inny przyklad. Numer NI jest za darmo. A znalezli sie cwaniacy co dali ogloszenie ze zalatwia numer NI i konto w banku w jeden dzien wszystkim nowo przybylym. Koszt to 150 funciakow tylko!! Juz w polsce tak sie ogloszaja!! Chlopie i ty mi tu piszesz ze to jest ok. To juz nic nie pisze-zamykam temat.[/quote]
nowy, ja napisalam, ze w Twoim podejsciu jest sporo racji. Na koncu mojej wypowiedzi postawilam znak zapytania, wiec myslalam, ze raczej jest to jasne. Wcale nie twierdze, ze to wszystko jest okey, wrecz przeciwnie 🙂 Chyba jednak troche Cie ponioslo i niezrozumiales, ale wcale sie nie dziwie, mnie tez czasem cos trafia :wink:[/quote]
W takim razie przepraszam Cie.
Bo nie rozumie dlaczego na polskim forum,w polsce,wsrod "swoich" bezinteresownie wrzuca ktos mapy i inne rzeczy , za darmo i jeszcze z dopiskiem…………moze sie komus przyda. Czyli zwykla, bezinteresowna pomoc. A za granica na polonijnej platformie jeden cwaniak z drugim tym samym sposobem chce "swojemu" kase z portfela zarobiona nieraz ciezko,zabrac. Tu mam byc spokojny i sie nie unosic? Wybacz ale nie potrafie. Narka
PS. Napisze ci wiecej. Niejednej osobie tutaj z forum "przerabialem" nie jednego TomToma,niejedna komorke i niejeden komputer. Calkowicie za darmo,jak mam czas,czemu mam nie pomoc? Jesli byly koszta to zakupu jakiejs karty SD czy czesci ktora sie zepsola. Czy to w komputerze czy w komorce czy w navigacji. Ale na wszystko byl rachunek i wczesniej uzgodnione. Moze niektore z tych osob przeczytaja ten post i potwierdza. To nazywam pomoca. To o co sie tutaj oburzylem nazywam cwaniactwem,wyzyskiem,itd. Wiec kazdy niech mysli co chce, ja wiem swoje.
Red wrote:nowy_nowa wrote:Red wrote:A ja mysle, ze jest w tym sporo racji. Dopiero co tyle osob staralo sie umoralnic pewna mloda dame, ze seks za pieniadze to nieetyczne itd. Przy czym zdaje sie, ze jest to jak najbardziej legalne zarowno w Polsce jak i w tym kraju. Natomiast nikt nie zwraca uwagi na tego typu rzeczy. Zastanawia mnie, dlaczego? Czyzbysmy byli az tak zaklamani? Bo jesli ja na tym skorzystam- czyli moge kupic funta taniej fajki, czy zarobic na piractwie to okey, i wszytstko gra, nawet jesli jest to niezgodne z prawem…?
nowy, ja napisalam, ze w Twoim podejsciu jest sporo racji. Na koncu mojej wypowiedzi postawilam znak zapytania, wiec myslalam, ze raczej jest to jasne. Wcale nie twierdze, ze to wszystko jest okey, wrecz przeciwnie 🙂 Chyba jednak troche Cie ponioslo i niezrozumiales, ale wcale sie nie dziwie, mnie tez czasem cos trafia :wink:[/quote]
W takim razie przepraszam Cie.
Bo nie rozumie dlaczego na polskim forum,w polsce,wsrod "swoich" bezinteresownie wrzuca ktos mapy i inne rzeczy , za darmo i jeszcze z dopiskiem…………moze sie komus przyda. Czyli zwykla, bezinteresowna pomoc. A za granica na polonijnej platformie jeden cwaniak z drugim tym samym sposobem chce "swojemu" kase z portfela zarobiona nieraz ciezko,zabrac. Tu mam byc spokojny i sie nie unosic? Wybacz ale nie potrafie. Narka[/quote]
Wybaczam 😀 😉
no a te mapy na forum peb.pl sa legalne? Chyba tez nie? To tak jak z deszczu pod rynne! Czy bardziej uczciwe jest kupowanie skradzionej rzeczy od pasera, czy swiadome jej akceptowanie za darmo?
Rozumiem ze gosciu z ogloszenia nie postepuje uczciwie pobierajac za cos takiego oplate, zakladajac ze jego mapy tez sa nielegalne, bo to by trzeba bylo wpierw chyba sprawdzic co nie?
Na poczatku tego roku sciagnelam sobie z neta legalna mape TomTom Polski i Europy za ok 40 funtow, wiec nie chce mi sie wierzyc ze mozna taka mape sciagnac legalnie z neta za darmo???
oczywiscie ze nie mozna legalnie, ale co z tego :), trzeba sciagac ile sie da, poki sie nie zaczna inwigilacje na kazdym kroku
no a te mapy na forum peb.pl sa legalne? Chyba tez nie? To tak jak z deszczu pod rynne! Czy bardziej uczciwe jest kupowanie skradzionej rzeczy od pasera, czy swiadome jej akceptowanie za darmo?
Rozumiem ze gosciu z ogloszenia nie postepuje uczciwie pobierajac za cos takiego oplate, zakladajac ze jego mapy tez sa nielegalne, bo to by trzeba bylo wpierw chyba sprawdzic co nie?
Na poczatku tego roku sciagnelam sobie z neta legalna mape TomTom Polski i Europy za ok 40 funtow, wiec nie chce mi sie wierzyc ze mozna taka mape sciagnac legalnie z neta za darmo???
Mozna kochana i to najpozniej dzien po tym jak ukaza sie na oficjalnej stronie TomTom. Nie kosztuje to nic oprocz sciagania i wiedzenia gdzie oraz odpowiedniego "scrackowania" w samym urzadzeniu. Bardzo prosta procedura. Oczywiscie ze jest to nielegalne i do tego nic nie mam. Mam natomiast do tego jak ktos na nielegalnym zarabiac chce.
Co do tego skad wiem czy on legalne sprzedaje czy nie? Przeczytaj uwaznie jego ogloszenie! Tam jest tekst…cytuje…………."jesli ktos chcialby dowiedziec sie cos wiecej na ten temat prosze o kontakt……". Ludziom co znaja sie cos nie cos na tym, odrazu wiadomo co ma na mysli.
Jesli chcesz wiecej wiedziec wejdz sobie na forum peb.pl lub daj cynk na priva. ZA DARMO ci pomoge i zrobie co bedziesz potrzebowala lub wyjasnie co i jak. Nie ma problemu. Pozdrawiam.
oczywiscie ze nie mozna legalnie, ale co z tego :), trzeba sciagac ile sie da, poki sie nie zaczna inwigilacje na kazdym kroku
Tak tu masz calkowita racje baggins i jestem tego samego zdania! Ale potem sprzedawac to dalej juz uwazam za cwaniactwo!! Pozdrawiam.
i po co sie nowy podniecasz?
jest popyt (czytaj sa frajerzy), zatem znajduje sie i podaz (czytaj cwaniaczki). myslisz, ze to, ze Ty lamiesz prawo nie pobierajac za to oplaty, czyni Cie lepszym?
niestety, wynika ze tak wlasnie myslisz..
chociaz o ile dobrze pamietam, oferowales tu swego czasu podobne uslugi i to wcale nie za darmo.. a teraz co, konkurencja Cie wkurzyla? 🙂