Strona główna Działy Motoryzacja Jaki samochód kupić

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cichy_hy
    Participant

Witam. Mam prośbę do wszystkich znawców samochodów. Zamierzam zmienić auto i naprawdę nie wiem co kupić mam do wydania około 1500f. Do tej pory miałem Rovera 400 i byłem z niego zadowolony ale czas na zmiany. Dziennie robię około 40 mil. Ważne żeby grupa ubezpieczenia nie była wysoka. Czekam na wszelkie pomysły.

lukhash
    Participant

Wszystko zależy jakiego auta szukasz, dużego, małego. To ty musisz się zdefiniować.
    Ja ogólnie jestem zwolennikiem Vagowskich Tdi. Ale dla jednego Polo będzie wystarczające, a dla innego Passat za mały.
    Wybierzesz Tdi z Vag i będziesz zadowolony na pewno.
    Do tej kwoty trochę ciężko, coś fajnego wyrwać, ale jak poszukasz to się da

cichy_hy napisalam ci wiadomosc na priv jak moglbys odpisac to bede wdzieczna

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    cichy_hy wrote:

Ważne żeby grupa ubezpieczenia nie była wysoka.

no tak, ale to jest pojecie wzgedne, dla jednych ta sama grupa jest wysoka dla innych nie…..

Anonim
    Nieaktywny

temat rzeka

cichy_hy
    Participant

chodzi mi o samochód wygodny i niezawodny chociaż wiadomo, że to pojęcie względne. Po prostu szukam jakiejś porady. Ceny i dostępność części zamiennych, spalanie itp. Oglądam auta na autotraderze i mam mętlik w głowie.

lukhash
    Participant

A masz jakieś wogóle opcje które bierzesz pod uwage?? Bo łatwiej jest pomóc wybrać z kilku, niż gdy nie masz żadnej opcji. Co mamy Ci podać spalanie wszystkich aut??

cichy_hy
    Participant

Myślałem o
    RENAULT MEGANE SCENIC,
    CITROEN XSARA PICASSO
    lub coś z Rovera 75, Volvo s40, albo podobne w tej klasie lub jakieś japońskie

hrv
    Participant

Honda civic, 1.6 vtec, od 2001, spalanie prawie jak w dieslu, przy tanszym serwisie, ubezpieczeniu – 6 grupa.Bezawaryjna – po prostu japonczyk ( mialem ich kilka, wiec wiem co mowie).
    Absolutnie nie neguje tutaj samochodow z grupy VAG, problem polega na tym , ze te trudniej kupic w dobrym stanie technicznym. Diesle wymagaja odpowiedniego uzytkowania, a niewielu Brytyjczykow dokonuje chocby wymiany oleju, niemowiac o reszcie serwisu.

ta Honda to trochę inna pólka cenowa jednak.

Może Mazda 323F ? 1500f dorwiesz w dobrym stanie 98 rocznik.

shy4
    Członek

tak jak snickers wspomniał, temat rzeka poza tym weź pod uwagę że opinia jest jak dziura w D.., każdy ma własną 😛

bartek4
    Participant

Meganki sobie odpusc. Mialem trzy i kazda sie sypala.

Jak chcesz niska grupe ubezpieczeniowa to mozesz sobie kupic toyote yaris albo nissana micre, ale osiagi tych auto nie powala Cie 🙂

Mazda 323 to tez calkiem niezla propozycja.

ela1981
    Participant

ja bym polecila przy tym budzecie Yaris, Peugeota 206 5dr, Corse ~ male z niska grupa ubezpieczeniowa

ale generalnie na twoim miejscu, jesli nie masz wiekszych wymogow, kierowala bym sie nie marka samochodu, ale stanem technicznym, co z tego, ze kupisz marke jaka chcesz, jak po miesiacu bedziesz musial dolozyc kolejny tysiak

cichy_hy
    Participant

A co myślicie o Rover 75 2.0 Disel

hrv
    Participant

Nie jest to auto tanie w utrzymaniu.
    Silnik bmw, dynamiczny i oszczedny, ale nie bez wad.Ceny czesci wysokie.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.