Strona główna Działy Finanse Insurance Excess, Ubezpieczenie samochodu

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    deos
    Participant

Hej

Mam obecnie ubezpieczenie samochodu gdzie mam Ł3000 excess, czyli cokolwiek sie stanie, kradziez, wypadek, zawsze place pierwsze Ł3000 z wlasniej kieszeni. Chcialbym sie od tego ubezpieczyc. Wiem, ze moge zmienic ubezpieczyciela na innego, ktory bedzie oferowac mniejszy excess, ale moje ubezpieczenie wynosi 1300 funtow obecnie a najblizszy cenowo z mniejszym excess kosztuje grubo ponad 3000.

Wiem, ze sa firmy, ktore ubezpieczaja excess w przypadku wynajmu samochodu, co jesli auto mam na wlasnosc?

Wybieram sie do Europy, w razie kradziezy auta etc. nie chcialbym stracic kilku tysiecy funtow.

Dzieki za pomoc.

Anonim
    Nieaktywny

a co ty na sundayu to ubezpieczenie kupiłes? Nie potrafisz zapytac swojego ubezpieczyciela? Przeciez oni wiedzą najlepiej – jest mnóstwo opcji; każdy znajdzie cos dla siebie

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    deos wrote:

Wybieram sie do Europy, w razie kradziezy auta etc. nie chcialbym stracic kilku tysiecy funtow.

jak stracic? to jest twoj "wklad wlasny" dzieki czemu masz mniejsze ubezpieczenie

czego nie pomyslales o tym podpisujac umowe? co sie zmienilo?
    na poczatku byles w stanie zaplacic 3000 funi, a teraz juz nie? a moze masz konkretne widmo, co, jak i kiedy ma sie wydazyc…..no tak, wtedy faktycznie szkoda byloby dostac 3000 mniej

http://www.insure4excess.com/
    jak widac istnieje cos takiego, ale zeby znalesc do 3000 trzeba by mocniej pogooglowac……..

siwyrb
    Członek

je pierdziu 3 patyki??? 😯
    Kurna strach jezdzic 😯

deos
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

czego nie pomyslales o tym podpisujac umowe? co sie zmienilo?
    na poczatku byles w stanie zaplacic 3000 funi, a teraz juz nie? a moze masz konkretne widmo, co, jak i kiedy ma sie wydazyc…..no tak, wtedy faktycznie szkoda byloby dostac 3000 mniej

Moje ubezpieczenie z Ł3000 excess kosztowalo Ł1380 funtow za rok, najblizsze cenowo z mniejszym excess (Ł500) kosztowalo Ł28,000 (tak, 28 patykow) za rok i tylko kilka firm chcialo mnie ubezpieczyc, inne za jeszcze wiecej, wyboru nie mialem. Probowalem Confused.com, comparethemarket i inne, zawsze wyskakiwalo to z Ł3000 excess, kosztujace Ł1380 i kilka innych ofert po 28K-50K funtow rocznie…

Ta strone z Ł750 znam, ale tutaj chodzi o Ł3000, a takich nie znalazlem. Moj ubezpieczyciel oferuje tylko Ł3000 excess.

Pomozcie prosze.

Baggins
    Participant

samolot ubezpieczasz?

ela1981
    Participant

Baggins wrote:

samolot ubezpieczasz?

ja to podejrzewam, ze w przeszlosci ukradli mu juz z 7 aut, ze 4 sie spalilo, z 8 rozbil….wiec po tylu claimach to co sie dziwic 😆

Baggins
    Participant

AA, naciagacz znaczy sie….

ela1981
    Participant

Baggins wrote:

AA, naciagacz znaczy sie….

no wiesz co tak prosto w oczy…. 8)

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.