Strona główna Działy Prawo Kwestia daty na angielskim prawie jazdy.

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    gala
    Participant

Witam mam pytanie do wszystkich tych którzy wymienili prawo jazdy na angielskie ❓ jaka data widnieje na angielskim prawie jazdy ❓ Czy data wydania angielskiego czy tez data nabycia uprawnienia,poniewaz odgrywa to bardzo duza role w momecie zakupu ubezpieczenia na dany pojazd. 🙁

Anonim
    Nieaktywny

przy wymianie co jest oczywiste jest podana data od kiedy możesz prowadzić pojazdy w danej kategorii. Dlatego data jaka widnieje na jego odwrocie jest datą otrzymania uprawnienia w danym kraju w tym przypadku w Polsce. Data ważności prawa jazdy jest podana na awersie i dotyczy od kiedy jest ważne posługiwanie się tym dokumentem. Za każdym razem gdy zmieniasz jakiekolwiek dane osobiste (adres, nazwisko.. ) data ta również się zmienia wraz z otrzymaniem nowego prawka – podobnie jak w przypadku karty bankomatowej czy innej. Podsumowując: ważne jest kiedy otrzymałes prawo jazdy w Polsce

gala
    Participant

Rozumiem ale w momecie wykupu ubezpieczenia zostaje zadane pytanie jakie ma pan prawo jazdy i od kiedy,wiem ,ze moze to sie wydawac troche dziwne ale dzis slyszalem o takim przypadku ,ze osoba po wymianie prawka pomimo tego ,ze ma juz je 10 lat to w firmie ubezpieczeniowej uznano date wydania dokumentu a nie jego nabycia.

Anonim
    Nieaktywny

w tym wypadku możesz odpowiedzieć, że posiadasz prawo jazdy z kraju EU – jeśli jest taka opcja – z datą, która jest dla Ciebie (wydaje mi się) korzystniejsza. Nie powinno być większej różnicy w cenie pomiędzy nimi

gala
    Participant

Kolego jestes w bledzie poniewaz róznica jest bardzo duza ❗

Anonim
    Nieaktywny

u to kiepsko. Ja nigdy nie miałem większych różnic pomiędzy cenami gdy prawko angielskie bądż UE. Pozostaje Ci jedynie zmienić ubezpieczyciela bądż zapłacić co należy

ela1981
    Participant

no ale w czym problem?

zadzwon do DVLA powiedz to o czym piszesz, niech Ci wymienia prawko z odpowiednia data (oczywiscie za darmo!) a jak to potrwa dlugo niech ci przesla confpotwierdzenie na maila zebys bezproblemowo kupil ubezpieczenie i byl w razie czego kryty

hrv
    Participant

Mialem ten sam problem, wiec im odeslalem .Teraz mam z poprawna data.

gala
    Participant

sprawa zostala wyjasniona bylem dzis w DVLA i prawda jest to ,ze na dokumencie widnieje data wydania dokumentu a nie data nabycia uprawnienia ale wraz z nowym prawem jazdy wreczaja równiez list w którym zawarte sa wszystkie informacje nie zawarte w angielskim prawie jazdy wraz z poprawna data 😆 😉

Radek
    Członek

dziwne.Jak ja wymienilem to otrzymalem prawko z data nabycia uprawnienia.

Iza
    Participant

hej

Na nowym prawku jest nowa data. Podczas ubezpiecznia auta podajesz stara, informujesz ubezpieczyciela o wymianie i jesli poprosi wysylasz skan lub kopie dokumentu otrzymanego wraz z nowym prawkiem. Na tym dokumencie sa obie daty.

Pozdrawiam

Anonim
    Nieaktywny

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Radek wrote:

dziwne.Jak ja wymienilem to otrzymalem prawko z data nabycia uprawnienia.

U mnie też jest data od kiedy mogę prowadzic w kategorii B. A punkty oznaczone 4a i 4b zmieniają się wraz ze zmianami danych osobowych. U mnie zmieniły sie już kilka razy ze względu na zmianę adresu. Proste

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.