Strona główna Działy Zdrowie Zwolnienie lekarskie z Polski jesli jestes Self Employer?

Wyświetlanych postów: 2 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    khushdil
    Participant

Witam.
    Mam zapytanie.
    Obecnie jestem w Polsce,gdzie mialam zabieg laryngologiczny na ktory czekalam w Anglii 6 miesiecy i sie nie doczekałam.A dalej nie moglam normalnie funkcjonowac z racjii wykonywanego zawodu.Wiec przylecialam do Polski i zrobilam zabieg operacyjny w Prywatnej klinice.Dostalam wypis ze szpitala w Formacie Europejskim.Ale nie wiem czy powinnam jeszcze wziac jakies zwolnienie lekarskie aby potem ubiegac sie o jakies pieniadze z racjii mojego chorobowego..Dodam ze pracuje jako Self Employer i płace regularnie iNSURANCE.
    Do Polski przylecialam na 3 tygodnie lae musze jeszcze zostac,bo pojawilo sie kilka komplikacjii zdrowotnych.
    Czy naleza mi sie jakies pieniadze z racjii zwolnienia?
    bARDZO PROSZE O PODPOWIEDZ,
    Z gory slicznie dziekuje… 😀

ekoper
    Participant

wiem, że jak przerywasz pracę, a pobierają Ci ten tax przez PAYE, to możesz wystąpić o zwrot nadpłaconego podatku. Nie wydaje mi się, żebyś potrzebowała do tego zwolnienia lek, bo przecież musiałbyś wręczyć go sama sobie 😉 -poszukaj więcej info na stronach hmrev i napisz potem -sama jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce.

Wyświetlanych postów: 2 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.