Strona główna Działy Prawo problem z pracodawcą, gdzie uzyskać pomoc

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Michalwroc
    Członek

Witam
    posiadam problem rzucilem prce potym jak szef kazal mi pracowac 6 dni za wyplate z 5 i gdy zaczol mnie wyzywac od"pierdolinych polskich pracownikow" obrucilem sie i poszedlem…..
    problem nie w tym ze niemam pracy

szef niechce mi oddac nozy i ksiazek
    ponadto prawdopodobnie zezaplaci mi za 12 dni pracy:/
    nieposiadam jako takiego kontraktu ale pracuje legalnie podiadam wszystkie payslipy od roku co moge zrobic??
    by odzyskac rzeczy i kase

cala rozmowe slyszaly 3 osoby 1 potwierdzi na 100% a dwie niewiem mogo sie bac stray pracy

posiadam jeszcze jeden maly haczyk
    wiem ze niejaki boss placi niektorym pracownikom kase do kieszeni bez podatku ( rozmawialem z tymi osobami moga to potwierdzic:)

kwestia tylko gdzie z tym udetrzyc i do kogo sie zwrucic
    ps sory za pisownie niemam stalego dostepu do neta korzystam chwilowo i spiesze sie strasznie

cheeky girl
    Participant

Jest taka organizacja ACAS (http://www.acas.org.uk/index.aspx?articleid=2042), ktora doradza i pomaga we wszelkiego rodzaju problemach zwiazanych z praca. Nawet Citizens Advice korzysta z ich pomocy.

Telefon: 08457 47 47 47, jesli slabo mowisz po angielsku to mozesz poprosic o tlumacza 🙂

A co do sprawy z nie placeniem podatku przez pracodawce to zapewne Inland Revenue sie tym zainteresuje 😉 W Leeds maja biuro na Lisbon Street w centrum.

Michalwroc
    Członek

dzieki za odpowiedz jutrp dryndne:)

Michalwroc
    Członek

ok kasy niedostalem bylem dzis w Citizens Advice mam kolejna wizyte 18 listopada watpie ze kase odzyskam ale co tam mozna sprubowac:) chyba nic wiecej jak to i pociecie opon niepozostaje

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Michalwroc wrote:

ok kasy niedostalem bylem dzis w Citizens Advice mam kolejna wizyte 18 listopada watpie ze kase odzyskam ale co tam mozna sprubowac:) chyba nic wiecej jak to i pociecie opon niepozostaje

Pociecie opon zaprowadzi cie pod sad. Nie lepiej samemu pojsc do sadu? Zalozenie sprawy to grosze a i prawnik niepotrzebny jesli masz swiadkow i dowody. Po za tym mozesz porady u prawnika zaciagnac, jesli uzna ze macie szanse poprowadzi ci sprawe za darmo a koszta sciagnie od twojego dluznika. Sam juz ze dwie takie sprawy prowadzilem-obie wygrane ( Nie z bylym pracodawca ale z dluznikami innej "masci" ). Zycze powodzenia.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.