Strona główna Działy Prawo godziny w pracy

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Justii
    Participant

witam chcialbym sie zapytac o godz w pracy tz : mielismy zebranie i nasz nowy menager wymyslil sobie cos takiego ze w grafiku godz pracy sobie ustalil ze literka D bedzie ozaczala ze ktos moze skonczyc puzniej lub wczesniej tz niemam okreslonego konca pracy bo mam literke D czy jest to zgodne z prawem pracownika ?? dziekuje za odp

tomaszo1
    Członek

nie jest to zgodne z prawem!o nadgodzinach decydujesz ty chcesz lub nie i nic ci za to nie grozi jesli nie chcesz zostac na overtime!pozdro 😉

Justii
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    tomaszo1 wrote:

nie jest to zgodne z prawem!o nadgodzinach decydujesz ty chcesz lub nie i nic ci za to nie grozi jesli nie chcesz zostac na overtime!pozdro 😉

czy mozecie mi znajsc to wprawie gdzies bym mogl sobie to wydrukowac i mu pokazal ze to jest niezgodne z prawem to co oni sobie wymyslaja??

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Justii wrote:

tomaszo1 wrote:

czy mozecie mi znajsc to wprawie gdzies bym mogl sobie to wydrukowac i mu pokazal ze to jest niezgodne z prawem to co oni sobie wymyslaja??[/quote]
    Skoro jestes bez umowy o prace to lepiej nic mu nie drukuj i nie pokazuj bo bedzie to twoje ostatnie spotkanie z nim a jego bedzie ten wydruk tyle interesowal jak to skad wezmiesz ubranie robocze.

Red
    Członek

Czy prawo wogole przewiduje taka legalna prace bez umowy? 🙄

nowy_nowa
    Członek

Red wrote:

Czy prawo wogole przewiduje taka legalna prace bez umowy? 🙄

Nie do konca ale w branzy gastronomicznej o ktorej autor postu pisze jest tak w 90% i jest to tolerowane dopoki podatki sa odprowadzane. Jesli nie ma sie umowy i o zgrozo payslipow to juz jest nielegalne w 100%. Po za tym, dla pewnosci, na miejscu autora , dla swietego spokoju, co miesiac bym dzwonil do revenue czy z moimi podatkami wszystko ok. Bo payslipy to ja moge ci tez drukowac jakie chcesz.

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.