Strona główna Działy Babski kącik intymnie… ginekolog w Manchester

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    polka23
    Członek

Witam ciepło

Bardzo potrzebuje porady.
    Jestem świeża na forum, więc jeżeli juz ten temat został poruszony gdzieś wcześniej to za zawracanie głowy przepraszam, zwracam się jednak z wielką prośbę drogie panie.

Potrzebuje pilnie ginekologa, jestem w manchesterze od ponad roku i jeszcze nigdy nie miałam potrzeby kontaktu z lekarzem (odpukać w niemalowane!), ostatnio niestety dokuczają mi bóle w okolicach jajników, przedwczoraj ból był nie dozniesienia….

czy korzystałyście z usług ginekologa? mozecie polecić jakiegoś dobrego najlepiej niedrogiego??? będę wdzięczna
    dzięki za pomoc… bardzo się martwię…

pozdrawiam

jola79
    Participant

Najlepiej jak pojedziesz do Polski, tutaj nie dostaniesz sie do ginekologa tak poprostu jak w Polsce. Twoj GP wyda diagnoze i tyle, moze wypisze ci jakis lek albo i nie. Byłam w ciąży i próbowalam dostać sie do ginekologa, po kilkunastu wizytach u GP wywalczylam taka wizyte ale…. raz ze czekalam bardzo dlugo na wyznaczenie terminu w szpitalu toi do tego nawet nikt mnie nie przebadal. Odbyla sie rozmowa w cztery oczy i tyle. Pani ktora mnie przyjela, stwierdzila ze jezeli chce dobrej rady to jej zdaniem jak moge isc do ginek w Polsce to bedzie najlepsze rozwiazanie bo tutaj to bardzo skomplikowana sprawa.
    Także ja tez radze pojedz do Polski jak najszybciej
    Pozdrawiam

mala1234
    Participant

tak to prawda w angli na wizyte u ginekologa mozesz sie nie doczekac tak jedynym rozwiazaniem jest poszukanie w polskich przychodniach wiem ze w londynie jest ich paru i wydaje mi sie ze tam szybciej cie zbadaja a ceny no napewno taniej niz lecac do polski

nowy_nowa
    Członek

Jezeli korzysta sie z uslug NHS i ich przychodni to prawda. Juz nieraz pisalem, ubezpieczyc sie prywatnie i wizyta u specjalisty czy ginekologa jest od reki bez czekania a jakosc uslug 100% lepsza niz w polsce. Jak dobrze poszukasz to sa takie ubezpieczenia na kazda kieszen a skoro rok juz jestes w manchester to podejrzewam ze i pracujesz wiec w czym tkwi problem? Zycze zdrowia.

ela1981
    Participant

mysle, ze nie mozna byc cale zycie negatywnie nastawionym do angielskiej sluzby zdrowia
    proponuje pojsc poprostu do GP, skieruje Cie na skan, i jak cos wyjdzie niepokojacego to cie wysle do ginekologa
    ale bardziej prawdopodobna opcja to zapalenie przydatkow i zapewne taka diagnoze wystawi lekarz na odczepne ~ dostaniesz antybiotyk i tyle
    a jak wizyta/antybiotyki nie zadzialaja to wtedy szukaj innych rozwiazan opisanych jak wyzej lub ponownie do GP, ze nie jest lepiej..

Baggins
    Participant

w manchasterze jest ponoc ginekolog w tej polskiej przychodni

Red
    Członek

Ja bylam w Sexual Health Clinic. Bez problemu sie tam dostalam, bez skierowania GP, na wizyte czekalam kilka dni. Pelna wizyta ginekologiczna, tak bym to nazwala. Pani bardzo mila, badania porobione. Skan mialam swiezy, ale uslyszalam, ze jesli z badan krwi i wymazow nic nie wyjdzie a dolegliwosci bolowe nie ustapia to powtorzymy skana. A jesli i tym razem skan wyjdzie czysty bedziemy szukac przyczyn dalej. Nie dostalam na zas zadnych lekow.
    SHC najblizsze Tobie znajdziesz w wyszukiwarce NHS-u. I o ile sie nie myle to nie ma zadnej rejonizacji, bo ja bylam raczej niekoniecznie w tej najblizszej mi.
    Tak jak napisala ela-nie mozna sie cale zycie negatywnie nastawiac do leczenia tutaj. Owszem, tak jak wszedzie mozna trafic tu na lekarza, ktory bedzie cie mial jako dana statystyczna, ale mi do tej pory (i oby tak dalej) udawalo sie znajdowac takich, ktorzy leczyli 🙂

Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia 🙂

koukla
    Participant

Ja wcześniej jeździłam do Polski. Dopóki nie znalazłam Sexual Health Clinic (a dokładnie to było GUM clinic). Nie potrzebujesz skierowania od GP, na wizytę czeka się tylko parę dni a w nagłych przypadkach przyjmą Cię od razu. Wszystkie badania miałam zrobione, dokładniej niż zrobił to jeden z lepszych lekarzy w Polsce. Poza tym za nic nie płaciłam, nawet lekarstwa dostałam na miejscu za darmo. Wcześniej wydawałam mnóstwo pieniędzy jak jeździłam do Polski do prywatnego ginekologa.
    Tak jak poleciła Red, poszukaj w wyszukiwarce a znajdziesz nie jedną taką klinikę. Może podpowiem że ta, w której ja byłam w Leeds mieści się przy Leeds Infirmary Hospital i z tego co sprawdzałam Manchester Royal Infirmary również taką posiada.

polka23
    Członek

dziękuję bardzo. wiem, że w polsce najlepiej, byłam na wakacjach w ostatnio niestety dostałam okres i nie skorzystałam. po powrocie okazało się, że wizyta jest niestety niezbędna…
    muszę iść. na pewno dostosuje się do sugestii.

pozdrawiam

A.M.E.
    Participant

Cierpie z powodu endometriozy juz 6 lat.co kilka miesiecy odnawia sie mi na lewym jajniku torbiel endometrialna tak zwana czekoladowa.Bole sa nie do zniesienia.Zaczelam chorowac jak jeszcze mieszkalam w Polsce.Teraz jestem leczona w Anglii,bylam operowana w Anglii ,gdy poprosze mojego GP o skierowanie na USG lub sierowanie do szpitalnego ginekologa to dostaje je bez najmniejszego problemu!!!Po prostu trzeba lekarzowi (GP) zasugerowac co moze dolegac,jasno stawiac sprawe i konkretnie mowic czego sie oczekuje lub potrzebuje a nie czekac co lekarz sam sobie wymysli.Ja jestem bardzo zadowolona z opieki medycznej jaka otrzymuje w Anglii.

koukla
    Participant

[quote:64ec244473]!Po prostu trzeba lekarzowi (GP) zasugerowac co moze dolegac,jasno stawiac sprawe i konkretnie mowic czego sie oczekuje lub potrzebuje a nie czekac co lekarz sam sobie wymysli.[/quote]
    Dosłownie i w przenośni 😀
    Ja raz jak poszłam do mojego GP i powiedziałam co mi dolega i co to prawdopodonie jest to pani doktor sprawdzała przy mnie w google co to za choroba 😯 😯 😯 po czym przepisała lekarstwa

mala1234
    Participant

ujme to tak wszedzie na swiecie sa dobrzy lekarze i lepsi…
    ja przez cala ciaze nie widzialam ginekologa chodz miala plamienia i w koncu przy uzyciu malego klamstwa dostalam sie powiedzmy do ginekologa szpitalne lozko 2 pielegniarki i latarka i stwierdzenie wszystko w pozadku tylko dzidzia ruchliwa i malo miejsca i ociera o cos…
    ale po ciazy mialam miec smer test i nie wychodzil bo za malo pobierala pielegniarka 2 razy i dotalm skierowanie z miejsca na ginokologie do szpitala i full wypas nawet biopsje mi zrobili wyniki wyszly ok
    ale dowiedzialam sie ze w angli nie ma strikte zawodu ginekolog i pzewaznie midwife prowadza badania ginekologiczne a z racji ze porodow jest wiecej niz midwife nie prowadzi sie ich ogolnie tylko w naglych przypadkach ale jak juz ktoras wspomniala sa specjalne sexual health clinic i tam szybciej zostana zdiagnozowane nasze problemy
    oby ich bylo jak naj mniej 😀

koukla
    Participant

[quote:973829b34a]szpitalne lozko 2 pielegniarki i latarka[/quote] 😀 😀 😀 😀 😀
    Skąd ja to znam

Agnieszka_77
    Participant

[quote:eacc6211b4]ale dowiedzialam sie ze w angli nie ma strikte zawodu ginekolog i pzewaznie midwife prowadza badania ginekologiczne [/quote]

jak najbardziej sa… ja po raz pierwszy mialam kontakt z lekarzem ginekologiem pod koniec ciazy, kiedy pojawilo sie dziwne krwawienie i pozniej, drugi raz podczas porodu, kiedy dzidzius nie chcial wyjsc w ostatniej fazie i musiano uzyc kleszczy- ginekolog przeprowadzil badanie i przeprowadzil zabieg…

magdzia
    Participant

Witam. Chciałam zapytać, czy ktoś może podzielić się informacjami na temat polskiego ginekologa z Manchester z Private Medical Centre.
    pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.