Strona główna Działy Prawo skarga na Virgin

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Napster
    Członek

Gdzie można złożyć skargę na Virgin? Czy jest możliwość rozwiązać umowę wcześniej? Już parę razy dzwoniłem i podawałem detale banku aby płacić rachunki przez bank bo 5 funtów taniej. Oni nawet mnie nie poinformowali że są jakieś problemy z moim bankiem i nakładają dodatkową opłate 5 funtów plus 10 za zwłokę. Można zwariować!!

ela1981
    Participant

na ktory virgin? media, active, holidays, money….?
    ale najpierw zloz skarge do odpowiedniego dzialu virgina PISEMNIE (takze email) i poczekaj na odp., napewno to rozwiazecie, przeciez ty chcesz ich usluge a oni wzamian za to twoja kase 8)
    umowe zawsze mozna rozwiazac wczesniej, niestety jest to obwarowane okreslonymi sankcjami finansowymi, ktore powinienes odnalesc wlasnie w umowie (czesto jest to bezsensowne splacenie umowy do konca lub jakis jej tam %)

Napster
    Członek

Chodzi o Internet. Myślałem aby poskarżyć się konkurencji i zapytać jak zerwać (przecież to oni mieszają na mój koszt) umowę i przejść do konkurencji.
    Czy jest to dobry pomysł.
    A gdzie kierować skargę Virgin. Czy może ma ktoś adres?
    Pozdrawiam

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Napster wrote:

Gdzie można złożyć skargę na Virgin? Czy jest możliwość rozwiązać umowę wcześniej? Już parę razy dzwoniłem i podawałem detale banku aby płacić rachunki przez bank bo 5 funtów taniej. Oni nawet mnie nie poinformowali że są jakieś problemy z moim bankiem i nakładają dodatkową opłate 5 funtów plus 10 za zwłokę. Można zwariować!!

No nestety jest coraz wiecej niezadolonych klientow Virgin Media…2 tygodnie temu w programie Watchdog ( http://www.bbc.co.uk/blogs/watchdog/2009/09/virgin_media.html) dosyc obszernie wypowiadano sie na temat ich obslugi i przedstawiono kilka przypadkow, w ktorych Virgin wysylal rachunki nieboszczykom!

Pisanie listow pewnie wiele nie da, ale negatywne PR moze wiele zdzialac jak np. taka niewinna piosenka na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=dNBjV10X64A

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ”cheeky wrote:

Napster wrote:

No nestety jest coraz wiecej niezadolonych klientow Virgin Media…2 tygodnie temu w programie Watchdog ( http://www.bbc.co.uk/blogs/watchdog/2009/09/virgin_media.html) dosyc obszernie wypowiadano sie na temat ich obslugi i przedstawiono kilka przypadkow, w ktorych Virgin wysylal rachunki nieboszczykom!

Pisanie listow pewnie wiele nie da, ale negatywne PR moze wiele zdzialac jak np. taka niewinna piosenka na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=dNBjV10X64A%5B/quote%5D

Nie wiem od czego to zalezy ale od 6 lat jestem ich klientem z wszystkimi pakietami XL i XXL i oprocz malych przerw w dostawie internetu nie mialem nigdy z nimi problemu. I za kazda przerwe dostawalem bonifikaty bezwlocznie a ze zdazaly sie moze raz na rok nawet nie zwracalem wiekszej uwagi na to. Wiec nie wiem od czego to zalezy. Pozdrawiam.

ela1981
    Participant
    ”cheeky wrote:

Pisanie listow pewnie wiele nie da

oj da i to duzo (ja walczylam pisemnie pol roku ale wywalczylam na wlasna korzysc)
    nawet jesli sprawa nie zostanie rozwiazana i naleznosci nie sciagniete procedura wyglada mniej wiecej nastepujaco: wysylaja list czarnym drukiem, potem czerwonym i ostateczny czerwonym z zaznaczeniem konsekwencji typu: sad czy record w agencjach kredytowych ~ wtedy korespondencja pisemna jest najwazniejsza rzecza czyli dowodem, ze klient nie zawinil 8)
    oczywiscie to pieknie brzmi, ale majac dowody swoje mozna wywalczyc a na gebe to oni tylko swoja racje uznaja…

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.