Strona główna Działy Prawo Opuszczenie UK na zawsze.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ja tylko pytam
    Participant

Byc moze pytanie banalne ale nie dla mnie.
    Postanowilam opuscic UK i juz nie powrocic tutaj nigdy.
    W zwiazku z tym mam pytanie
    Jakie formalnosci powinnam zalatwic przed opuszczeniem UK?
    Oczywiscte jest zamkniecie konta w banku ale czy cos poza tym?
    Jak sprawa z podatkiem ubezpieczeniem zdrowotnym na ktore placilam skladki?

Prosze o darowanie sobie jakis zgryzliwosci i glupich komentarzy pod moim adresem.

Wszystkim ktorzy odpowiedza na moje nurtujace pytania bede wdzieczna.

Przeszukalam forum i niestety nie znalazlam odpowiedzi na te pytania chyba ze źle szukalam 😕

Anonim
    Gość

podobny temat już był więc tylko przypomnę że warto zwrócić uwagę na informacje przygotowane na specjalnej stronie dla właśnie takowych.
    http://www.powroty.gov.pl/powrotnik

Pozdrawiam

bolek
    Participant

informacje tam podane są niejednoznaczne i jasne tylko dla tych, którzy doskonale wiedzą jak sobie poradzic przy powrocie, zatem, w zasadzie ich nie potrzebują… co najwyżej mogą służyc jako "checklist"…

duzo ogólników, mało konkretów, trochę bajek, wiele niedopowiedzeń…. i tak by jeszcze można wymieniac…

nie będę podawał przykładów – przeczytałem mały kawałek z tego "powrotnika" i słabo mi się robi….

Anonim
    Gość

Jeśli są jakieś nieścisłości lub niejasności zawsze możesz zadać pytanie (w odpowiednim formularzu) na które uzyskasz odpowiedz w terminie 14 dni.
    Więc najpierw przeczytaj uważnie, chociaż pierwszą stronę poradnika, przy okazji oszczędzając sobie złego samopoczucia 😉
    Poza tym nikt nie powiedział że będzie łatwo…

ja tylko pytam
    Participant

Jestem wdzieczna Ci shaolin1 za ten link ale wiele rzeczy niestety nie rozumiem 😕
    Chociazby dotyczace tego e301
    Wiem jedynie jedno ze postarac sie warto o e104 i tak chyba zrobie a w IR i tak mi pewnie powiedza co z podatkiem 🙂

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.