Strona główna Działy Finanse Podatki

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Napster
    Członek

Czy w Anglii jest jakaś kwota którą można zarobić i nie trzeba jej opodatkowywać. Wiem że coś takiego jest w Polsce, jeżeli zarobiłeś np "70" złotych (fucha) to nie trzeba podawać tego w zeznaniu podatkowym.

Ps. nie wiem jaka jest to kwota zwolniona od podatku w polsce podałem tylko przykład

Pozdrawiam

nina225
    Członek

Jeśli w ciągu roku zarobiłeś poniżej 5300 ( o ile dobrze pamiętam ) to nie płacisz podatku

thomas1
    Członek

Kwota wolna od podatku na rok 2009/2010 to jest 6475.Miesiecznie mozesz zarobic 539.58K, tygodniowo 124.52K.Jezeli tygodniowo zarobisz powyzej 124.52K to nalicza podatek ktory mozesz odzyskac po zakonczeniu roku podatkowego lub po opuszczeniu GB.Zarobkow ponizej 6475 rocznie nie trzeba nigdzie wykazywac

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    thomas1 wrote:

Zarobkow ponizej 6475 rocznie nie trzeba nigdzie wykazywac

trzeba, wszedzie gdzie sie o to pytaja (np. przy kazdych aplikacjach o benefity), jest to tylko kwota ponizej ktorej nie placisz podatku, ale wszedzie nalezy wykazywac dana sume jak twoj dochod

Napster
    Członek

A gdzie można znaleźć te informacje jaka jest kwota na dany rok zwolniona od podatku?

ela1981
    Participant
    Napster
    Członek

Dzieki za tą stronkę. A możesz powiedzieć jak rozumieć tą tabelkę i w ogóle.

hrv
    Participant

😯

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.