Strona główna › Działy › Kultura i sztuka › Janusze atakuja!!!
Co o tym sadzicie???
elegancko oby tak dalej – nawet Beeston nie wyglada tak tragicznie:) 😀 😀 :
"fatmorgan"? kojarzy wam się to z kimś? 😈
a kogo wy nazywacie Janusze?
Mnie z tego wszystkiego to najbardziej podobał się klip. Brawo panowie za projekt i za determinację.
http://www.youtube.com/watch?v=YcERIc-79vY
Co o tym sadzicie???
Oj nie bądźcie taaacy skromni
http://fatmorgan.muzzo.pl/
W przyszłym videoklipie proponuje więcej wstawek w stylu realistycznej postmodernistycznej nowej fali
powinni dostac jakis czek z council’a za promocje regionu
jak pytasz co o tym sadzimy, to rozumiem ze moge rowniez krytykowac?
jesli tak to okropnie mi sie nie podobalo. koles machal rekami jakos dziwnie, tekst tez jakby go z 5 osob pisalo, a o tym ze musial sie pojawiac alkohol co co najmniej 10 sekund to juz nie wspomne…
po co? narzekasz na innych, a sam taki swiety jestes?
nie rozumiem tego w ogole…
No to macie inspirację – Fata… Jak mówią: "dobry żart tynfa wart"…
Dla jednych to napinacz i budowlaniec, dla drugich nie… Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia, tak…?
Jak zapodał "100%polak" – polski fotograf z Cardiff więcej pokazał niż można to było ująć słowami…
Dobry warsztat to jest to… Życzę jeszcze raz wytrwałości Panowie!
A co do Naszej polskiej społeczności w UK – już chyba Kraszewski pisał: "prawdziwa cnota krytyk się nie boi"… Skończmy z piętnowaniem wszystkich – Anglików, Januszy czy innych napływowców lub leni na tej Wyspie. Pokażmy co dobrego dajemy My tutaj – jako Polacy i Europejczycy. Wyłuskajmy co ciekawego i interesującego jest na tej Wyspie – w Nas wszystkich, w mieszkańcach tej wyspy…
Gratuluję Maciejowi Dakowiczowi wspaniałego reportażu z miejsca, gdzie postanowił uchwycić te dokumentujące zdjęcia swoim aparatem – cieszę się, że to rodak i wszystkim życzę inspiracji – nawet w chwilach wydawałoby się mało inspirujących…
Dlatego tak bardzo preferuję fotografię od kultury hip-hopu – ona potrafi uchwycić znacznie więcej – prawie wszystko – i nie ogranicza się tylko i wyłącznie do ulicznego bruku…
Hip-hop zawsze może być sfotografowany. Nigdy jednak nie znajdziesz w nim fotografii… A ona jeszcze kiedyś utrwali jego upadek…
Zajebiste super!!!!
Gratuluje Chlopakom z Gryfic i Szczecina ,a raczej z Bestonu za wspaniala inspiracje…ze zrobiliscie cos fajnego dobry teledyski!!!
Ps:Tylko aby gasniejaca gwiazda tego forum nie podala was do sadu za znieslawienia Imienia Fatamorgana przeciez Fata na wszystko ma monopol:):):)
Pozdrawiam Januszy ,Marianow i Artystow:):)!!!!!
Ps:Jeszcze musze dodac ,ze Fatamorgana nie musi juz konczyc ksiazki o emigracji zeby byc slynny wszak juz hip hopowe band-y piknie spiwaja i graja o nim Facie w rzeczy samej….:):):)
Jedną z rzeczy, która mnie irytuje jest to, że Hip Hop a w szczególności polski HH już dawno umarł;a raczej polski HH nigdy nie istniał!; było to zwykłe disco polo z innym bitem – nie licząc fenomenalnego Kaliber 44; czego kulminacją(śmierci HH) jest ostatni album NAS’a Hip Hop is Dead. Mniej więcej od tego momentu HH nie jest już prawdziwy, bo dużo wcześniej ze światowej areny zeszli wielcy raperzy. Dlaczego więc wszyscy dalej naśladują te afrykańskie szczekanie? Czy murzyni tańcza oberka lub krakowiaka? Czy jedli kiedys bigos?Nie! Więc dlaczego naśladujecie ich styl mówienia do rytmu zwany HH. Przez te wszystki lata jakie spędziłem z Hiphopem uświadomiły mi, że to oni powinni naśladować nasze style muzyczne – bo i chociaż ich dobre są ale tekst w nich zawarty jest głupi jak pustak na budowie, jednak w przeciwieństwie do polskiego tekstu, który potrafi cię doprowadzić na zwale do samobójstwa. Więcej rytmu panowie i może w końcu odbijemy się od szarej rzeczywistości muzycznej, która jest niczym innym jak kiepskim ksero.
P.S. Trochę więcej fantazji. Mamy 21 wiek. Ja lepsze kawałki nakręcałem jak były kasety wideo. I weżcie wyrzućcie ten alkohol z klipu…
Janusz zapracował sobie na pozytywne traktowanie jego imienia:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,91634,title,Polak-najlepszym-budowlancem-na-Wyspach,wid,10571026,wiadomosc.html?ticaid=18ce1
P.S.
Ale żeby dziennikarka Anna miała takie nazwisko?
Janusz zapracował sobie na pozytywne traktowanie jego imienia:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,91634,title,Polak-najlepszym-budowlancem-na-Wyspach,wid,10571026,wiadomosc.html?ticaid=18ce1
P.S.
Ale żeby dziennikarka Anna miała takie nazwisko?
to zes nowosc odkryl.. 🙂
Mojawyspa.co.uk | dodane 2008-11-14 (15:01)
Ps:Tylko aby gasniejaca gwiazda tego forum nie podala was do sadu za znieslawienia Imienia Fatamorgana przeciez Fata na wszystko ma monopol:):):)
Oczywiscie przewidzielismy taka mozliwosc. Dlatego nazywamy sie FatMorgan. W tekscie o Facie tez, tak prawde mowiac nic nie ma…
A tak wogule to czemu o jeszcze nic nie napisal?
Jedną z rzeczy, która mnie irytuje jest to, że Hip Hop a w szczególności polski HH już dawno umarł;a raczej polski HH nigdy nie istniał!; było to zwykłe disco polo z innym bitem – nie licząc fenomenalnego Kaliber 44;
Zgadzam sie na 100%. Paktofonika to byl dopiero kot…. Podobno rymy Magika do numeru Kalibra ,,Film” cytowal na swych wykladach Czesw Milosz.