Strona główna Działy Czarna lista Middleton

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ragazza
    Członek

[b:88464f4b28]Swoim listem chcialabym ostrzec wszystkich ktorzy zamierzaja sie osiedlic w Middleton..mieszkam to od paru miesiecy,oprocz angileskiej glupoty,ktora widac na kazdym kroku zarowno u dzieci jak i doroslych,widac tu ewidentny rasizm i upezedzenia do polakow.moj siedmio-letni sym ma w szkole bulling i dostaje za swoje od gowniarzy w jego wieku,codziennie spotykam sie z tekstami od malotenich zeby smy wracali do polski,wstyd mi mowic w sklepie po polsku bo poprostu boje sie reakcji,wezcie moja rade do siebie i za zadne skarby sie tu nie przeprowadzajcie.
    p.s.poziom nauczania w szkole jest zenujacy..[/b:88464f4b28]

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ragazza wrote:

moj siedmio-letni sym ma w szkole bulling i dostaje za swoje od gowniarzy w jego wieku[/b]

co robisz lub zrobilas z tym problemem 💡 bo tego tak nie wolno pozostawic

hrv
    Participant

Proponuje od razu interweniowac w szkole, w councilu , na policji, tylko zdecydowanie.Dzwonic, chodzic, bo samo sie nie zalatwi.
    I nazywac rzecz po imieniu, to jest hate crime.Zadac natychmiastowej reakcji, zagrozic pojsciem do np. evening post. W tym kraju bardzo sie tego boja.Niby taki tolerancyjny narod, a rasisci pelna geba.
    Nie wiem co to jest za szkola, ja wyslalem do katolickiej, mysle ze troche inna klasa angoli tam chodzi, i rowniez polecam.

ragazza
    Członek

w szkole interweniowalam mase rzy,obwiniaja mojego chlopaka o wszystko,w srode mam kolejne spotkanie z pania ktora sie zajmuje bullingiem(Boze,ktory to juz raz…)wczoraj dwoch gowniarzy 4,5 latnich weszlo mi do domu wyzywajac mnie i mojego syna..to jakis absurd!!czuje ze juz nawet we wlasnym domu nie moge spokojnie zyc!uwierzcie,rozne opinie slyszalam na teamt roznych dzielnic,ale to co tutaj sie dzieje to przechodzi wszelkie pojecie!dzisiaj 4,5 latki,jutro 15-to a po jutrze ich nachlani rodzice!

Anonim
    Nieaktywny

a na jakiej to ulicy się dzieje?

ragazza
    Członek

na Ring Road,juz szukamy czegos innego bo tak sie nie da zyc…

nina225
    Członek

Sorki, bardzo Ci współczuję ale myślę, że nie możesz obwiniać całej dzielnicy. Różni ludzie mieszkają w różnych miejscach. Ja też mieszkam na tej dzielnicy i nigdy nic podobnego nam się nie przytrafiło a mam dwoje dzieci, niewiele starszych od twojego syna

Anonim
    Nieaktywny

pytam o ulicę bo nie wszystkie są złe miejsca na Middletonie. Kiedys było głośno o podobnej sytuacji na Halton Morr: tam z kolei to i szyby leciały w oknach. Ale w Twoim przypadku to najszybciej się spakowac i przeprowadzic, bo nie wiele da się zrobić

ragazza
    Członek

ja wiem,mieszkaja tu tez spokojni ,starsi ludzie,wlasciwie nasz dom stoi pomiedzy ze tak powiem,,normalnym,,ludzmi i tymi ktorzy wlasnie w taki a nie inny sposob wychowuja swoje dzieci uczac ich nienawisci do wszystkiego co inne,,
    znajomy mieszka na ring road tyle ze przy sklepach,tez wesolo nie ma..
    najgorsze ze szkola nie reaguje,

Anonim
    Nieaktywny

brak edukacji i wychowania rodziców za tym stoi. Należałoby wszystko zacząć od podstaw aby coś zmienić. Są miejsca gdzie od pokoleń żyją na zasiłkach z wrogością nastawioną do całego świata – praca buduje charakter i szacunek do ludzi. Niestety zawładnął nimi bóg benefit, który daje im dom, jedzenie i alkochol

hrv
    Participant

Wychowani w bezkarnosci, robia co chca.Zapytalem 5 latka czy moze przestac zasmiecac teren przed moim wejsciem, a on na to- I can do what I want.Matke juz bije.W Polsce bym mu uszy wytargal, a tu…tylko rykne. Dobrze ze sie boi…jeszcze.
    Nie dam sobie wejsc na glowe.

A czy Ty ragazza masz wsparcie ze strony chlopaka/meza ?

bolek
    Participant

zainstaluj kamery i każdą(!) akcję zgłaszac na policje (najlepiej z dolaczonym video) , mi się udało "wyleczyc" sąsiadów po ok. miesiącu i od paru lat mam spokoj, jeśli masz kompa to koszt (taniego) sprzetu około 100f + troche roboty

z "atrakcji" to doświadczylem w sumie prawie wszystkiego: wywracane kosze, rozbite okna, samochody, wyzwiska , kradzieze z ogrodu i.t.p. – potem im sie juz chyba znudzily ciagle wizyty policji i mam spokój – muszą tylko poczuc, że każda akcja jest nagrywana i zgłaszana na policje – znudzi im się i znajdą sobie inną zabawę

ragazza
    Członek

mysle ze najlepiej bedzie wyprowadzic sie z Middleton i tyle,oni zawsze tu beda nasaczenia nienawiscia czy to do polakow czy tez czarnych.przeciez to tutaj jest siedlisko czlonkow nacjonalistycznych partii,dzieki takim wlasnie dzielnicom nacjonalisci wygrali!nigdy tu nie bedzie dobrze,i nawet jak ktos mieszka spokojnie w Middleton,to ktos nowy kto sie tu sprowadzi nigdy pewnosci nie ma czy za sciana nie mieszkaja debile..wolalabym nie ryzykowac..jest masa innych miejsc w Leeds gdzie mozna mieszkac,

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ragazza wrote:

w szkole interweniowalam mase rzy,obwiniaja mojego chlopaka o wszystko,w srode mam kolejne spotkanie z pania ktora sie zajmuje bullingiem(Boze,ktory to juz raz…)wczoraj dwoch gowniarzy 4,5 latnich weszlo mi do domu wyzywajac mnie i mojego syna..to jakis absurd!!czuje ze juz nawet we wlasnym domu nie moge spokojnie zyc!uwierzcie,rozne opinie slyszalam na teamt roznych dzielnic,ale to co tutaj sie dzieje to przechodzi wszelkie pojecie!dzisiaj 4,5 latki,jutro 15-to a po jutrze ich nachlani rodzice!

nie pros ~ WYMAGAJ!
    nie postepuj lagodnie bo beda sie z toba bawic, idz na police za kazdym razem
    ja mam 6 latka w domu, jak poszedl do nursery rozne rzeczy zaczynaly sie dziac ze strony dzieciakow i nauczycieli, za kazdym razem byla awantura…dlugo by pisac (jedna akcja skonczyla sie skarga na dyrektorke ~ email do Leeds Education no i oczywiscie ja skopiowalam do wiadomosci)
    teraz mam spokuj, a jak mi nauczycielka przy odbiorze mowi, ze sie moje dziecko bawilo i gdzies sie walnelo SAMO to prosze o note dla wlasnych nagran! kazdorazow!
    ta pania od bullingu to zacznij tez rozliczac z jej pracy, bo ona jest nie tylko, aby wysluchac twoich skarg, ale masz prawo wiedziec jak pracuje nad twoja sprawa i jakie osiaga efekty
    dasz rade, glowa do gory 😉

cheeky girl
    Participant
Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.