Strona główna Działy Prawo Car Insurance

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    hrv
    Participant

Czy ubezpieczenie auta jest automatycznie przedluzane?
    Moje konczy sie 20 pazdziernika ( Kwik-Fit ), nie chce go dalej kontynuowac w zwiazku z czym nie wiem czy mam obowiazek powiadomic o tym providera.
    Czy mam spodziewac sie listu z oferta na nastepny rok ?

Anonim
    Nieaktywny

ja tez mam w Kwit Fit. Moje sie skończyło w czerwcu ale przedłużyłem. Jeśli chcesz zrezygnować musisz się z nimi skontaktowac ok. dwa tygodnie przed upływem ubezpieczenia bądz do daty jaka ci wyznaczyli. Jeśli tego nie zrobisz w tym czasie ubezpieczyciel automatycznie odnawia twoja polisę na kolejny rok.

hrv
    Participant

Czy przed koncem ubezpieczenia, przyslali Tobie oferte na nastepny rok?

Anonim
    Nieaktywny

tak, ale zawsze jest wyższa bo w przeciągu roku twój NCD tylko nieznacznie obniża Twoją polise a do tego nie kupujesz jej juz przez internet (gdzie zawsze masz taniej). Jak chcesz zrezygnować to musisz do nich zadzwonic – czego nikt nie lubi, bo będą Cię naciągać, proponować inne usługi – najlepiej powiedz, że sprzedałes samochód, bądż zlikwiduj direct debit jeśli masz ustawiony dla Kwik Fita

hrv
    Participant

Wlasnie dlatego chce zrezygnowac, Snickers, aby kupic ja ponownie z online bonus.A telefon do nich to nie problem, chociaz natretni sa, to fakt 😡
    Dzieki za info 😀

Dzieju
    Participant

Mi konczyla sie w lipcu, na dwa tygodnie przed koncem przyslali mi list z proponowana kwota (niecale 10% wyzsza niz rok wczesniej)
    Przejzalem pare wyszukiwarek (gocompare.com, comparethemarket.com, confused.com) i znalazlem o 20% nizsza (tylko trzeba bylo wplacic 20% z gory – w KwikFit wszystko rozlozone na 12 miesiecy)
    Zadzwonilem do nich i powiedzialem ze w takim razie dziekuje ale znalazelm tansze ubezpieczenie, mila pani w callcentre powiedziala ze nie moze nic zrobic ale moze mnie przetransferowac do retention team, moze oni mi cos zaproponuja i rzeczywiscie po wytlumaczeniu kolejnej pani jaka jest sytuacja, powiedziala ze musi pare rzeczy sprawdzic i poczym wrocila po jakiejs minucie i powiedziala ze moze mi zaproponowac taka sama kwote rozlozona na 12 miesiecy (o pierwszej wyzszej wplacie w konkurencyjnej firmie nic jej nie wspominalem). Wiec sie zgodzilem

hrv
    Participant

Dzisiaj dostalem papiery z kwik-fit .Ubezpieczenie poszlo do gory o jakies 100 procent, z £46 na £92. 😯
    Ale juz zadzwonilem zeby powiadomic ich , ze nie przedluzam polisy, z powodu sprzedazy auta ( dzieki snickers ), obylo sie bez naciagania,bo jak sama babka stwierdzila – po co mi polisa, jak nie mam samochodu. 😀

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.