Strona główna Działy Finanse Job Seekers Allowance

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    hrv
    Participant

Bedac para, jedna osoba pracuje na full time, a druga jest bez pracy. Czy tej niepracujacej przysluguje job seekers allowance ?

GaGa
    Participant

To zalezy ,czy ta osoba ma przepracowany min. rok w UK.
    Jesli ma, to jak najbardziej kwalifikuje sie do pobrania tego zasilku.

Anonim
    Nieaktywny

tak racja, musi mieć przynajmniej rok pracy w Anglii; wtedy kwalifikuje się do jobseekers allowance

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    hrv wrote:

Bedac para, jedna osoba pracuje na full time, a druga jest bez pracy. Czy tej niepracujacej przysluguje job seekers allowance ?

Zajrzyj na priva. Narka

ela1981
    Participant

Kazda osoba, ktora przepracowala rok w Uk kwalifikuje sie do tego zasilku. Posiadanie partnera ~ pracujacego czy tez nie ~ nie ma tu znaczenia.

hrv
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

Kazda osoba, ktora przepracowala rok w Uk kwalifikuje sie do tego zasilku. Posiadanie partnera ~ pracujacego czy tez nie ~ nie ma tu znaczenia.

Otoz chyba ma znaczenie.
    Dostalem dzisiaj telefon z prosba o napisanie statementu o zmiane z income based na contribution based. I z pieniazkow raczej nici, a jesli tak to jakies ochlapy.Po prostu kalkuluja ze jezeli jedna osoba ma pensje, do tego tax credits, to juz wystarczy.
    Ale zastanawia mnie czy wogole jest ten job seekers allowance potrzebny skoro pula na pare to 15k, czyli jesli go przyznaja to tax credit automatycznie zostanie obnizony.
    Tak mi sie wydaje, niech mnie ktos poprawi,jezeli zle napisalem.

ela1981
    Participant

pytales konkretnie o to czy job seekers allowance przysluguje, nie bylo tez mowy o innych benefitach, wiec dostales stosowna odpowiedz 😀

hrv wrote:

jesli pobierasz go to jest liczony jako [u:87283e7254]Twoj "dochod"[/u:87283e7254] we wszelkich dalszych rozszczeniach o benefity (juz jako para czy tam malzenstwo)

”hrv2″ wrote:

Ale zastanawia mnie czy wogole jest ten job seekers allowance potrzebny skoro pula na pare to 15k, czyli jesli go przyznaja to tax credit automatycznie zostanie obnizony.

czy Ci jest potrzebny to ty sam musisz sie zastanowic

(jak naprzyklad nie masz pracy bo firma zbankrutowala, nie dali ci stosownego wypowiedzenia do umowy/przepracowanych lat pracy i bedziesz sie staral o kase z insolvency service to ci odlicza ta kwote jaka powinienes pobierac za jsa)

nigdy nie pobieralam jsa, wiec nie wiem o jaka kwote chodzi, musisz sobie przekalkulowac, ale suma sumarum wydaje mi sie, ze od Panstwa wiecej niz ci sie lacznie nalezy nie wezmiesz 😉

hrv
    Participant

Zgadza sie, pytalem o job seekers allowance, ktory jednak posiada dwie opcje, jak sie dzisiaj dowiedzialem. Jeden jest liczony na podstawie dochodow, a drugi na podstawie skladek.Co z tego wynika, pokaza nastepne tygodnie.Dzieki za info 😀

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.