Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
pytales konkretnie o to czy job seekers allowance przysluguje, nie bylo tez mowy o innych benefitach, wiec dostales stosowna odpowiedz 😀
hrv wrote:
Bedac para, jedna osoba pracuje na full time, a druga jest bez pracy. Czy tej niepracujacej przysluguje job seekers allowance ?
jesli pobierasz go to jest liczony jako [u:87283e7254]Twoj "dochod"[/u:87283e7254] we wszelkich dalszych rozszczeniach o benefity (juz jako para czy tam malzenstwo)
”hrv2″ wrote:
Ale zastanawia mnie czy wogole jest ten job seekers allowance potrzebny skoro pula na pare to 15k, czyli jesli go przyznaja to tax credit automatycznie zostanie obnizony.
czy Ci jest potrzebny to ty sam musisz sie zastanowic
(jak naprzyklad nie masz pracy bo firma zbankrutowala, nie dali ci stosownego wypowiedzenia do umowy/przepracowanych lat pracy i bedziesz sie staral o kase z insolvency service to ci odlicza ta kwote jaka powinienes pobierac za jsa)
nigdy nie pobieralam jsa, wiec nie wiem o jaka kwote chodzi, musisz sobie przekalkulowac, ale suma sumarum wydaje mi sie, ze od Panstwa wiecej niz ci sie lacznie nalezy nie wezmiesz 😉