Strona główna Działy Nauka Polskie studia w Manchesterze

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    THOMAS81
    Członek

czesc czy ktos z leeds lub bradford wybiera sie na polskie studia w manchesterze w tym roku gdyz ja sie wybieram i szukam takiej osoby aby z nia dojezdzac >>>>>… 😀

a ktos zna strone internetowa tej uczelni w manchesterze

THOMAS81
    Członek
    THOMAS81
    Członek
    daydreamer
    Participant

Zapytam z ciekawości:

Dlaczego w kraju słynącym z najlepszych uczelni (jakim bez wątpienia jest UK) ludzie wybierają filie [u:fd20a1a7a7]polskich[/u:fd20a1a7a7] szkół? 😉

Anonim
    Gość

ta… najlepiej sie zapisac do WSHE profesora stasiaka 😆 filia w manie tez byla ^^

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    alyna666 wrote:

ta… najlepiej sie zapisac do WSHE profesora stasiaka 😆 filia w manie tez byla ^^

Wcale nie jest tak źle, jak pisze Wyborcza.

Mimo to…

Radzę się wstrzymać z decyzją na zapisanie się do dawnej WSHE, a obecnie Akademii Humanistyczno Ekonomicznej w Łodzi. Ja kończę studia na niej, dokładnie na Polskim Uniwersytecie Wirtualnym, AHE, w marcu. Nie wiadomo, czy szkoła nie zostanie zlikwidowana. Na dzień dzisiejszy zabroniono jej kształcić na kierunku informatyka. 3 tysiące studentów we wrześniu zostało przez Ministerstwo postawione przed faktem dokonanym. Nie mogą kontynuować nauki! Muszą się przenieść!

Jeśli uczelnia zostanie poddana likwidacji, to może ona kształcić jeszcze do końca roku akademickiego, w którym zapadła decyzja o likwidacji. Takiej decyzji nie ma. Sama jestem w strachu, chociaż nie ma zastrzeżeń odnośnie mojego kierunku- pielęgniarstwo pomostowe, posiada on akredytację Ministerstwa Zdrowia.

Nauka na PUW fajna, naprawdę, godna polecenia. Mimo wszystko radzę się wstrzymać do czasu zapadnięcia decyzji. Ma się ona rozważyć w ciągu kilku tygodni.

jackyl
    Participant

ma byla uczelnia (sgh) miala otwierac filie w londynie razem z uw.. dosc glosno bylo o tym rok temu, a teraz jak na szybko poszukalem, nie znalazlem zadnego info, by cos takiego dzialalo.. ktos cos slyszal?

a tu zamiast w puw bawilem sie w open uni, tez polecam 🙂

Zyzia
    Członek

[b:1032021a09]Uważaj. Na tej uczelni fałszują indeksy[/b:1032021a09]

Tu zaliczenia wpisywane są taśmowo, ze wstecznymi datami.

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego zlikwidowało kierunek informatyka w Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi. Zgodnie z decyzją resortu na uczelni nie mogą być prowadzone żadne zajęcia, a studenci powinni się przenieść do innych szkół.

Ale w bydgoskiej filii szkoły na gwałt, z datą wsteczną, wpisywano studentom lipne zaliczenia egzaminów, których nikt u nikogo nie zdawał – pisze „Gazeta Wyborcza"

Nie otrzymaliśmy jeszcze decyzji o cofnięciu uprawnień, więc egzaminy, zaliczenia i obrony odbywają się nadal i będą się odbywały – powiedziała Aleksandra Mysiakowska AHE.

Według ministerstwa to jawne łamanie prawa
    i powinny się tym zająć organy ścigania.

Prokuratora w Łodzi wszczęła już śledztwo w sprawie wystawiania przez brytyjskie filie AHE fałszywych dokumentów o studiowaniu, które pozwalały rodakom z Wysp płacić niższe podatki.

http://www.sfora.pl/Uwazaj-Na-tej-uczelni-falszuja-indeksy-a11271

Sandgirl
    Członek

ciekawe czy moj kolega ktory studiuje na ich filii w londynie cos o tym wie… :O

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

Na pewno wie.

Poza tym żadnych indeksów nikt nie fałszuje. Gazeta Wyborcza pisze takie bzdury, że w głowie się nie mieści. Studiuję tam rok. Wszystkie egzaminy normalnie się odbywają. Bywa, że oblewamy i są poprawki. Sama miałam. 90% tego, co opisuje prasa jest kłamstwem. Dlatego studenci postanowili pozwać wybiórczą do sądu.

Co do wpisywania zaliczeń i innych różnych studenckich "tricków": na każdej uczelni jest to samo. Przynajmniej było na tej, którą ukończyłam kilka lat temu i na innej na której też studiowałam, ale zrezygnowałam.

Wcale mnie nie zdziwi, jeśli wykładowcy powspisują zaliczenia bez odpytywania ze wstecznymi datami. Co mają zrobić studenci teraz? Wyobrażacie to sobie? 3 tysiące osób, z czego część tuż przed obroną pracy dyplomowej? Wrzesień. Gdzie pójdą?

Brawa dla ministerstwa 8)

ela1981
    Participant

dora750 wrote:

Poza tym żadnych indeksów nikt nie fałszuje. Gazeta Wyborcza pisze takie bzdury, że w głowie się nie mieści. Studiuję tam rok. Wszystkie egzaminy normalnie się odbywają. Bywa, że oblewamy i są poprawki. Sama miałam. 90% tego, co opisuje prasa jest kłamstwem. Dlatego studenci postanowili pozwać wybiórczą do sądu.

Wydaje mi sie, ze tutaj chodzi o kierunek, ktory zostal zamkniety.
    To na nim wpisuja ze wsteczna data, po to, aby studanci "ukonczyli" ksztalcenie przed decyzja o zamknieciu.

Jesli twoj i inne kierunki nadal maja maja pozwolenie, wiec po co mieliby kombinowac? Wszystko na dzialajacych kierunkach odbywa sie normalnie….przynajmniej ja to tak zrozumialam

Dwa fakty: 1. Nie dziwie sie jakby naprawde falszowali, bo co by mieli tym wszystkim studentom oddac kase? 2. Nie dziwie sie, ze studenci temu zaprzeczaja, w koncu to dla ich dobra. 😉

cheeky girl
    Participant

daydreamer wrote:

Zapytam z ciekawości:

Dlaczego w kraju słynącym z najlepszych uczelni (jakim bez wątpienia jest UK) ludzie wybierają filie [u:dcea902c04]polskich[/u:dcea902c04] szkół? 😉

Ba, bo nie znaja angielskiego na poziomie IELTS 😆

Ale w sumie lepiej by im bylo zainwestowac kase w intensywny kurs angielskiego i po podszkoleniu jezyka studiowac na miejscu np. w Leeds, kasa zaoszczedzona na dojazdy 😀 plus mniej intensywny tryb zajec, wiecej praktycznej pracy i dalsze poszerzanie znajomosci jezyka. A jesli ktos ma juz licencjata to moze tu zrobic magistra w 1 rok 😉

Sandgirl
    Członek

dora750 wrote:

Sandgirl wrote:

Na pewno wie.

Co do wpisywania zaliczeń i innych różnych studenckich "tricków": na każdej uczelni jest to samo. Przynajmniej było na tej, którą ukończyłam kilka lat temu i na innej na której też studiowałam, ale zrezygnowałam.

Wcale mnie nie zdziwi, jeśli wykładowcy powspisują zaliczenia bez odpytywania ze wstecznymi datami. Co mają zrobić studenci teraz? Wyobrażacie to sobie? 3 tysiące osób, z czego część tuż przed obroną pracy dyplomowej? Wrzesień. Gdzie pójdą?

Brawa dla ministerstwa 8)[/quote]

Mi chodzilo o likwidacje a nie o 'tricki’…
    ile razy mialam wpisywane zaliczenie/egzamin z data wsteczna w pl 🙂

Anonim
    Gość

ela1981 wrote:

Wydaje mi sie, ze tutaj chodzi o kierunek, ktory zostal zamkniety.
    To na nim wpisuja ze wsteczna data, po to, aby studanci "ukonczyli" ksztalcenie przed decyzja o zamknieciu.

Jesli twoj i inne kierunki nadal maja maja pozwolenie, wiec po co mieliby kombinowac?

Tak, chodzi o informatykę. Są studenci, którzy mają poprawki. Szkoła już nie może kontynuować nauki, jak więc mają poprawić. Stąd pewnie wpisy z datą wsteczną, przed 2 września. Bo od 2 nie szkoła nie ma prawa do kontynuacji nauczania na informatyce.

Póki co piszemy listy do ministerstwa nauki, do kancelarii prezydenta, premiera, rzecznika praw obywatelskich i mediatora europejskiego. Szykuje się też mała pikieta pod ministerstwem. Ehhh. Dziś informatyka, jutro zarządzanie, a pojutrze może pielęgniarstwo 8)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.