Strona główna › Działy › Czarna lista › Adrian S. z COSMO TEM powrocil na rynek.
wiadomosc do Yetii:
Witaj Dominiku.Gratuluje publiczego rozglosu.
Wiec mieszkajac u nas 3 lata teraz starasz sie obrazac mnie i to publicznie na forum.
Juz mysle ze wyjasnilismy sobie sprawe z bondem oraz innymi rzeczami ktore mialy miejsce 3 lata temu.
Ponadto firma falcon lettings nie ma zwiazku z ta sprawa.
Ponadto jak wiesz nie dales firmie cosmoteam ani mi zadnego pisemnego czy ustnego wypowiedzenia.
O wyprowadzeniu sie twoim dowiedzialem sie od osob trzecich.
Ponadto sprawa zwiazana z bondem sprzed 3 lat nawet nie jest zwiazana ze mna osobiscie tylko z zupelnie innymi osobami.
Wiec:
Dziekuje za mile podziekowanie ,za mieszkanie w naszych lokalach 3 lata
Ponadto jak doczytasz kontrakt obowiazuje cie wypowiedzenie umowy min miesiac co nie dotrzymales.
JAk dla mnie mozemy zobaczyc sie w sadzie tylko jak to zrobisz? jelsi firma cosmoteam nigdy nie byla moja firma a ja jedynie pracowalem dla niej? Ogolnie mam juz dosc .Baw sie na forum dobrze i zycze powodzenia.
Pozatym rozmawialem dzis z Nigelem i szkody ktore zrobiles w domu w Batley przewyzszaja kwote depozytu ktory niby placiles (£180.00).Mam kopie napraw , kosztow od Landlorda zwiazane z lokalem ktory opusciles.
Jesli ten post to nie prawda,to mam rozumiec zewszyscy to zli ludzie i uwzieli sie na jednego czlowieka i klamia i klamia i klamia,pisza zlosliwe komentarze,wysmiewaja sie,trudniaja,zyc nie daja itd. za NIC? bez powodu? za free?jesli to prawda to spotykam sie z takim przypadkiem pierwszy raz w zyciu.
tu nie chodzi o roztrzasnaie kto jest winny a kto nie.Tutaj chodzi o zasady i przestrzeganie regul wynajmu mieszkan.Sa rowniez osoby ktore nie lubia mnie osobiscie i mieszkaja sprawy prywatne ze sluzbowymi.
Ponadto po co tyle pisac, jesli jest jakilkowliek problem juz dawno pisalem ze mozna wszystko rozwiazac i dojsc do kompromisu jesli bedzie to uzasadnione.
Czy pisanie na forum, ta claa gra jest potrzebna? Poraz kolejny dlaczego osoby niby pokrzywdzone nie chca sie ze mna spotkac? moze poprostu nie sa do konca ferr?
to tak jak wypowiedz P.Dominika(yetii)-dzwonil do mnie,wyjasnilismy sobie wszystko, po czym najlepiej jeszcze wejsc i zrobic rozglos…
Jest tu nie czesto ale nic sie nie zmienia od juz 4 lat.
zastanawia mnie tylko dlaczego Nigel nie powiadomil mnie osobiscie o jakichkolwiek uszkodzeniach w domu ??
pozatym 3 lata temu oddajac bond do agencji nie uzyskalem zadnego potwierdzenia ze bond trafil do DPS…
takie male uchybienie 🙂
pozatym kontakt z agencja mieszkaniowa byl z lekka utrudniony z uwagi na to ze nie moglem dodzwonic sie do agenta 🙂
czekajac 4 dni na naprawe bojlera w lutym hahaha 🙂
pozatym z mojego prywatnego sledztwa wynika ze cosmoteam trading as Falcon LTD 😀 wiec defakto firma istnieje ale pod inna nazwa 🙂
nie czuje jakiegos zalu ani nienawisci… ciesze sie ze stracilem tak malo 😀
pozdrawiam serdecznie
z ostatniej chwili 😀 wlasnie rozmawialem z Czlowiekiem odpowiedzialym za domy i on podtrzymuje ze nie ma zadnych uszkodzen wynikajacych z niepoprawnego uzytku sprzetu lub mojego zaniedbania.
wiec w sumie nie wiem o co chodzi 🙂
ale i tak to zbadam 🙂
pozdrawiam….
czytajac uwaznie swojego posta spostrzeglem ze nie obrazam nikogo a jakiegolwiek zastrzezenie kierowalem pod adresem firmy 🙂 a nie osobiscie… wiec znowu nie wiem za bardzo o co chodzi bo wydaje mi sie ze nikogo bezposrednio nie obrazilem…
SPROSTOWANIE WYPOWIEDZI P DOMINIKA:
Osoba o imieniu Nigel Black nigdy nie pracowal i nie pracuje dla Falcon Properties.
Nigel jest zatrudniony przez lANDLORDA Andiego Scotta.
Nie jest jakkolwiek powiazany z firma Falcon Lettings.
Pozatym zakladka Case studies na www falcon Lettings -to zakladka ktora informuje o partnerach firmy a nie o pracownikach.
Jednoczesnie informuje ze wkleje tu kopie od samego Landlorda kosztow naprawy mieszkania Wynajmowanego przez P.Dominika.
W zwiazku z nazwa Cosmoteam Ltd t/a Falcon Lettings- firma byla wykupiona z company house z dniem 9 listopad 2009 o nr reg:7053235.
Ta obecna firma nie ma wiec zadnego zwiazku z firma ktora istniala 3 lata temu.
W zwiazku z firma o ktora chodzi P.Dominkowi okolo 3 lata temu istniasla firma cosmoteam ale to byla tylko nazwa trading.Oryginalna nazwa dla cosmoteam 3 lata temu byla Millfield services ltd.
Poniewaz sama nazwa cosmoteam wywoluje rozne kontrowersje postanowilem ja wykupic z company house.
umowa z Cosmoteam Properties
czesc B punkt 4 :
Keep the inside od property in at least as good a condition as it was when the tenancy started [/size:dd8fbfd514]FAIR WEAR AND TEAR EXPECTED[/size:dd8fbfd514]. Also, at the tenancy you must leave all furniture and fixtures in the rooms or places they were in at the beginning of the tenancy
z ostatniej chwili 😀 wlasnie rozmawialem z Czlowiekiem odpowiedzialym za domy i on podtrzymuje ze nie ma zadnych uszkodzen wynikajacych z niepoprawnego uzytku sprzetu lub mojego zaniedbania.
wiec w sumie nie wiem o co chodzi 🙂
ale i tak to zbadam 🙂
pozdrawiam….
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. 😈 Zawsze 😈 Yetii, weź sobie aparat i zrób zdjęcia w tym domu. Przydadzą się 🙂 Yetii, wysłałam Ci wiadomość na pw, odpiszesz?
wiadomosc do Yetii:
(…)
Ponadto firma falcon lettings nie ma zwiazku z ta sprawa.
Ponadto jak wiesz nie dales firmie cosmoteam ani mi zadnego pisemnego czy ustnego wypowiedzenia.(…)
Ponadto jak doczytasz kontrakt obowiazuje cie wypowiedzenie umowy min miesiac co nie dotrzymales.
JAk dla mnie mozemy zobaczyc sie w sadzie tylko jak to zrobisz? jelsi firma cosmoteam nigdy nie byla moja firma a ja jedynie pracowalem dla niej? Ogolnie mam juz dosc .Baw sie na forum dobrze i zycze powodzenia.
Pozatym rozmawialem dzis z Nigelem i szkody ktore zrobiles w domu w Batley przewyzszaja kwote depozytu ktory niby placiles (£180.00).Mam kopie napraw , kosztow od Landlorda zwiazane z lokalem ktory opusciles.
Panie Adrianie, skoro firma Cosmoteam nie istnieje, przynajmniej od stycznia 2009r. nie działają: nr komórkowy (który de facto był nr bezpośrednio do Pana), nie działa również nr stacjonarny, to w jaki sposób i kogo zawiadomić ustnie (przez telefon) lub na piśmie o tym, że w najbliższym czasie zamierzam się wyprowadzić? Na umowie jest pana podpis (umowa została podpisana przy świadkach. Pamięta pan? Bo ja pamiętam doskonale z kim przyjechał pan taksówką, bo zepsuł się panu samochód. Ze mną również ktoś był). Wystarczy, że za pośrednictwem tego forum pana poinformuję? 😆 😆 To będzie wypowiedzenie umowy na piśmie. 😆 Ode mnie wziął pan 350 funtów bondu, który nigdy nie trafił do DPS. Mam pismo z DPS, że mój bond NIE został wpłacony do DPS. Czy w moim przypadku też będzie pan wmawiał forumowiczom, że dokonałam tutaj szkód? Od razu uprzedzam, NADAL TU MIESZKAM. W związku z tym, że pana podpis jest na mojej umowie, a w umowie potwierdził pan, że otrzymał pan ode mnie 350 funtów w gotówce i nigdy pan nie wpłacił tego bondu do DPS, otrzyma pan na swoje nazwisko pozew, money claim z County Court. W taki oto bardzo prosty sposób możemy z yetii86 złożyć przeciwko panu sprawę do sądu.
[b:b83a16e1bb]Panie Adrianie, bardzo proszę napisać mi tutaj, na forum, gdzie mam wysłać pisemne zawiadomienie, że chcę się wyprowadzić z domu, który wynajmuję od Cosmoteam?[/b:b83a16e1bb]
Odpowiedz jest bardzo prosta.
Prosze po pierwsze powiedziec gdzie pan mieszka a po drugie kto jest Pana landlordem.
Ponadto nie pamietam jakiejkolwiek sprawy zwiazanej z kwota bondu £350.00.Musi to byc bardzo stara sprawa i pewnie cosmoteam czy ja dawno juz nie obslugujemy tego mieszkania.
Prosze wiec dac konkretny dowod a najlepiej zadzwonic czy wyslac formalny email na: office@falcon-lettings.co.uk
Ponadto jesli Pan wplacal kiedys jakikolwiek bond do cosmoteam to wplacal pan do cosmoteam a nie do mnie.
To ze ja podpisuje kontrakt to normalne poniewaz nalezy to do obowiazkow pracownika firmy.
Jesli jakikolwiek problem zostaje, pozwany jest wlasciciel firmy a nie pracownik.Radze spr umowe i spr w company house kto byl wlascicielem, poniewaz poraz kolejny myli Pan fakty.
Jelsi szuka Pan rozglosu albo poprostu nie darzy mnie sympatia i szuka Pan prowokacji, to ze mna pan tego nie znajdzie.Jesli chce Pan pozwac mnie da sadu i jest Pan pewien ze to ja jestem jakokolwiek winny to z mila checia spotkam sie tam z panem.
Odnosnie sytuacji z yetti to P yetiii zlamal warunki kontraktu z tego co wiem oraz po rozmowie z mangerem mieskznaia w ktorym mieszkal w Batley po okresie jego wynajmu do wymainy sa:
2 materace- £160
malowanie plus koszty robocizny-£ 70
Sprztanie oraz pranie wykladziny-£ 50
Kwota laczna £280
Kwota rzekomego bondu -£180
Wiec podsumowujac Pan Yetii zlamal kontrakt nie dajac pisemnego wypowiedzenia, oraz koszty naprawy przewyzszaja kwote depozytu.
[b:06a057bc0b]DLA WSZYTSKICH FORUMOWICZOW:[/b:06a057bc0b]
Okolo 5 lat temu zaczelem pracowac w firmie nieruchomsoci w Leeds, nastepnie prowadzilem wlasna dzilanosc gospodarcza.Przez okres 5 lat wynajelem okolo 500 mieszkan w roznych czesciach miasta.
Wiekszosc z osob ktore wynajmuja mieszkania sa zadowolone z mojego serwisu i kontarkty przedluzaja z 6 miesiecy na pare lat.
Jako pierwszy w Leeds Polak rozpoczelem pomagac Poloni z mieszkaniami biorac bond na poczatku w wysokosci 50% a od ostatnich 2 lat nie bierzemy bondu wogole.Takie warunki byly wynegocjowane z Landlordami.To generelanie w Angli nie zdarza sie.
Od niedawna jest kilka innych firm gdzie pracuja Polacy i nic nie stoi na przeskzodzie aby Panstwo poszli gdzie indziej suzkac innego mieszkania.
Nastepnie widzi sie tylko zle strony ale juz niektorzy zapomnieli jak dzwonia po mieszkanie po 22, jak nie maja dokumentow potrzebnych, a mieszkanie potrzebuja natychmiast, nie pamietaja ze nigdy przewaznie nie robilem wiekszych z tym problemow.
[b:06a057bc0b]TO MOJA OSTATNIA WYPOWIEDZ.OSOBY ZAINTERESOWANE PROSZE O KONTAKT NA EMAIL: office@falcon-lettings.co.uk
Prosze o napisanie konkretnej sprawy, podanie danych do kontaktu a mysle ze wszytsko da normalnie sie zalatwic i nie przysparzac sobie problemow.[/b:06a057bc0b]
Kto nie ryzykuje ,nie pije szampana. Ten Pan pije i pic bedzie.Moze i wy zaryzykujcie.
Kto nie ryzykuje ,nie pije szampana. Ten Pan pije i pic bedzie.Moze i wy zaryzykujcie.
Ja tez pije szampany ,ale nie mam chorob wenerycznych w Odroznieniu od Pana A.(jak pisal jeden uzytkownik forum…)i nie kantuje rodakow na kase
Takze ryzyko nie rowne ryzyku…
Odpowiedz jest bardzo prosta.
Prosze po pierwsze powiedziec gdzie pan mieszka a po drugie kto jest Pana landlordem.
Ponadto nie pamietam jakiejkolwiek sprawy zwiazanej z kwota bondu £350.00.Musi to byc bardzo stara sprawa i pewnie cosmoteam czy ja dawno juz nie obslugujemy tego mieszkania.
Prosze wiec dac konkretny dowod a najlepiej zadzwonic czy wyslac formalny email na: office@falcon-lettings.co.uk(…)
Jesli jakikolwiek problem zostaje, pozwany jest wlasciciel firmy a nie pracownik.Radze spr umowe i spr w company house kto byl wlascicielem (…)
Szkoda panie Adrianie, bo ja [b:f75801d940] nadal tu mieszkam [/b:f75801d940] ❗ [b:f75801d940]Mieszkam tu od stycznia 2008, czyli od momentu, jak podpisałam umowę z Cosmotem, a dokładniej z panem, jako współwłaścicielem firmy Cosmoteam.[/b:f75801d940] Czy wystarczającym dowodem dla Pana będzie, jak zeskanuję umowę i umieszczę scan na forum ❓ Proszę dać znać. Jeszcze bardzo ważna rzecz. Jak będę [b:f75801d940]wysyłała[/b:f75801d940] maila do Falcon Lettings, to do kogo mam go zaadresować, albo nazwę której firmy mam wpisać? Falcon Lettings czy Cosmoteam? Pisał pan kilka postów wcześniej, że Falcon Lettings nie ma nic wspólnego z Cosmoteam, dlatego się [b:f75801d940]pogubiłam[/b:f75801d940]. [b:f75801d940]Na przyszłość panie Adrianie, to nie życzę sobie, żeby pisał pan o mnie "Pan" jak o mężczyźnie. Jestem kobietą![/b:f75801d940]
Witam wszystkich forumowiczow czytam o dzialalnosci A.S. i jestem mocno zdziwiony ze nie ma osob ktore napisalyby cos obiektywnego od siebie. Widze ze bede pierwszy i zapewne dostanie mi sie od wszystkich bo smiem wyglaszac inne niz zle zdanie o naszym bohaterze. Ja osobiscie korzystam z uslug w/w juz od okolo 1.5 roku nie placilem bond-u a w zamian otrzymalem to co widzialem po wymieszkaniu kontraktu przenioslem sie w inne miejsce a teraz juz mam trzecie mieszkanie od niego. Pierwsze bylo na slawnym Beestonie gdzie mialem licznik na funty ktore przez caly czas mojego tam pobytu oproznial Nigel kto tam tam mieszka to wie kim jest ten gentelmen. Nigdy tego nie robil A.S. . Teraz tez czytajac to wszystko widze kilka osob zaangazownych w nagonke na niego a reszta cisza czy przez ten czas tylko tyle lokali wynajal? Wydaje mnie sie ze was boli ze nie mozecie odebrac bondu bo wam policzono za szkody a poniewaz boicie sie tknac angola to najlepiej obsmarowac rodaka bo co tam jak sie tylko komus lepiej wiedzie to napewno dorabia sie na ludzkiej krzywdzie oj ludzie dajcie juz spokoj i zajmijcie sie naprawde waznymy sprawami a nie wyimaginowana zemsta bo juz wam piszecie po 3 lata schodzi a tylko na forum ziejecie nienawiscia bo takie macie mocne argumenty
witam,
chcialbym serdecznie przeprosic za zamieszanie ktore powstalo … po konsultacji z radca prawnym dowiedzialem sie ze zlamalem warunki umowy i bezwzglednie jest to moja wina, poniewaz nie dalem 4 tygodniowego okresu wypowedzenia tak jak to bylo w umowie…
moj blad, moja strata, trzeba uwaznie czytac co sie podpisuje ….
pozdrawiam….