Strona główna › Działy › Czarna lista › Adrian S. z COSMO TEM powrocil na rynek.
fiziol wrote:Szczerze mowiac nie mialam okazji skorzystac z ofert Pana,ktorego imienia nie wolno wymawiac, ale ja wychodze z tego zalozenia, ze z polakami nie ma co w biznes wchodzic:D
no…chyba ze ktos naprawde zaufany….
ale jak bondow nie oddawal i ludzi oszukiwal..no…to nieladnie…
ale zamiast sie zebrac w kupe poszkodowani i tego pana przed sadem posadzic????
w kupie razniej…
ODPOWIEDZ:
Jesli ma Pan cos do zarzucenie mi prywatnie to prosze pisac bezposrednio do mnie.Jesli chodzi Panu o firme juz dawno nieistniejaca cosmoteam o jakiekolwiek sprawy z nia zwiazane i jest Pan osoba poszkodowana to prosze napisac do mnie a sprawa bedzie napewno rozwiazana.
Zabawy, plotki czy zlosliwosci na forum to raczej nie najlepszy sposob na zalatwienie problemow.Wiec jesli jest Pan osoba powazna i majaca jakis problem z przeszlsoci z cosmoteam to nierozumiem dlaczego pisze Pan po prawie 2 latach?
Od dokladnie Listopada 2007 roku firma cosmoteam nie brala zadnych bondow, depozytow, choc powinnismy poniewaz jakosc zycia niektorych Polakow w mieszkaniach pozostawia wiele do zyczenia.
Bondy ktore bralismy a nie oddalismy byly zwiazane ze zlamaniem regulaminu kontraktu tzn:
-wyprowadzeniem sie bez 2 miesiecznego wypowiedzenia
-zniszczenie mieszkania
-zaleglosc w oplacie za czynsz itp
Reszta bondow dawno byla zwrocona i posadamy wszystkie pokwitowania, potwierdzenia.[/quote]
A pamietasz sprawe z 2007 roku gdzie wynajoles bude na dwa tygodnie,mimo ze ktos tam mieszkal ( byl pewnie na holideju), bo byly zdjecia i wszystkie osobiste rzeczy, wzioles za te dwa tygodnie 175 funow i 100 bondu? Wedlug umowy po dwoch tygodniach byla wyprowadzka i bond mial byc zwrocony. Kombinowales tydzien by nie oddac wymyslajac coraz to nowsza bajeczke. Az taki telefon dostales ze znajomy twoj przyniosl bond w zebach bo sam sie bales pewnie i to polowa po funcie bo pralki i liczniki oproznil ktore mieliscie w flatach na beeston. Wiec zamknij jape jelopie i skoncz tu pisac. bylem swiadkiem tej historii,ludzi juz nie ma bo wrocili ale mialem z nimi codziennie do czynienia bo im tlumaczylem po urzedach. Wiec wiem wszystko. Opusc to forum a najlepiej leeds. Zrobisz przysluge sobie i innym.
. Az taki telefon dostales ze znajomy twoj przyniosl bond w zebach bo sam sie bales pewnie i to polowa po funcie bo pralki i liczniki oproznil ktore mieliscie w flatach na beeston. Wiec zamknij jape jelopie i skoncz tu pisac. bylem swiadkiem tej historii,ludzi juz nie ma bo wrocili ale mialem z nimi codziennie do czynienia bo im tlumaczylem po urzedach. Wiec wiem wszystko. Opusc to forum a najlepiej leeds. Zrobisz przysluge sobie i innym.[/quote]
ODPOWIEDZ
Poraz kolejny widoczny jest brak szacunku dla innych oraz brak manier.
Poraz kolejny widoczne jest chamstwo i prostota.
Pisze Pan o sytaucjach ktore pana nawet nie dotycza, Pisze Pan o plotkach ze slyszenia gdzie nawet nie bralem w nich udzialu tylko ktos kto niby pracowal dla mnie bo ja niby : balem sie przyjsc.
Wiem kim jestes Nowy Nowa-wiec dlaczego nie masz odwagi spotkac sie ze mna i powiedziec mi to prosto w oczy?
Dlaczego nie dasz mi jakiekolwiek dowodu?
Teraz ukrywasz sie pod innymi tez nikami?
Wiele razy juz obrzucales mnie roznymi oszczerstwami.Moze daruj sobie i wyjasnij to ze mna , najlepiej w biurze , gdzie beda swiadkowie tego spotkania? Nastepnie wrzucmy nagranie ze spotkania na Leeds PL i udostepnijmy prawde oraz kulture wypowiedzi i zachowan?
Nie jestem na forum dla ciebie ale dla siebie i jasnosci wypowiedzi niektorych co tutaj pisza.
99% osob kotre oskarzaja mnie to osoby ktore cos gdzies slyszaly …Jest to juz smieszne i zenujace.
Nie bedzie wiecej wypowiedzi moich w tej kwesti.sprawe uwazam za zamknieta choc pewnie w koncu dalem tobie temat nr 1.Wiec pisz ile masz ochote.Przeciez tylko to potrafisz robic.
. Az taki telefon dostales ze znajomy twoj przyniosl bond w zebach bo sam sie bales pewnie i to polowa po funcie bo pralki i liczniki oproznil ktore mieliscie w flatach na beeston. Wiec zamknij jape jelopie i skoncz tu pisac. bylem swiadkiem tej historii,ludzi juz nie ma bo wrocili ale mialem z nimi codziennie do czynienia bo im tlumaczylem po urzedach. Wiec wiem wszystko. Opusc to forum a najlepiej leeds. Zrobisz przysluge sobie i innym.
ODPOWIEDZ
Poraz kolejny widoczny jest brak szacunku dla innych oraz brak manier.
Poraz kolejny widoczne jest chamstwo i prostota.
Pisze Pan o sytaucjach ktore pana nawet nie dotycza, Pisze Pan o plotkach ze slyszenia gdzie nawet nie bralem w nich udzialu tylko ktos kto niby pracowal dla mnie bo ja niby : balem sie przyjsc.
Wiem kim jestes Nowy Nowa-wiec dlaczego nie masz odwagi spotkac sie ze mna i powiedziec mi to prosto w oczy?
Dlaczego nie dasz mi jakiekolwiek dowodu?
Teraz ukrywasz sie pod innymi tez nikami?Wiele razy juz obrzucales mnie roznymi oszczerstwami.Moze daruj sobie i wyjasnij to ze mna , najlepiej w biurze , gdzie beda swiadkowie tego spotkania? Nastepnie wrzucmy nagranie ze spotkania na Leeds PL i udostepnijmy prawde oraz kulture wypowiedzi i zachowan?
Nie jestem na forum dla ciebie ale dla siebie i jasnosci wypowiedzi niektorych co tutaj pisza.
99% osob kotre oskarzaja mnie to osoby ktore cos gdzies slyszaly …Jest to juz smieszne i zenujace.
Nie bedzie wiecej wypowiedzi moich w tej kwesti.sprawe uwazam za zamknieta choc pewnie w koncu dalem tobie temat nr 1.Wiec pisz ile masz ochote.Przeciez tylko to potrafisz robic.
Z checia bym to zrobil gdybym mial owe osoby przy sobie bo ty slyniesz z tego ze sie wypierasz wszystkiego, nawet siebie samego. Ale ciezko bym musial przemyslec gdyz spotykajac sie z kims prezentujacym takie cos,bylo by ponizeniem dla mnie samego.
Nie ja pierwszy i nie ostatni wysuwam tutaj pewne zarzuty co do twojej bylej i terazniejszej dzialalnosci i zadziwiajace jest to ze wszyscy klamia a ty jeden nie. Posty tez znikaja gdy tylko o tobie sa. Wiec i tak nie ma sensu dyskutowac z toba.
PS. Wiele ludzi tutaj, wielu ludziom tutaj,sporo zarzuca,wypisuje itd. Mimo ze tez sie zdarza ze niby zarzuty bez podstawy……………..one jakos nie znikaja z forum,nawet 3 lata. Krytyka natomiast o tobie lub firmach w ktorych maczasz palce,znika jak rakieta. Wszyscy wiemy dlaczego tylko ty biedny pewnie nie. smiechu warte. 😆
Od dokladnie Listopada 2007 roku firma cosmoteam nie brala zadnych bondow, depozytow, choc powinnismy poniewaz jakosc zycia niektorych Polakow w mieszkaniach pozostawia wiele do zyczenia.
Bondy ktore bralismy a nie oddalismy byly zwiazane ze zlamaniem regulaminu kontraktu tzn:
-wyprowadzeniem sie bez 2 miesiecznego wypowiedzenia
-zniszczenie mieszkania
-zaleglosc w oplacie za czynsz itp
Reszta bondow dawno byla zwrocona i posadamy wszystkie pokwitowania, potwierdzenia.
Panie Adrianie, to jak się to stało, że w styczniu 2008 r. wziął Pan ode mnie bond przy podpisaniu umowy, skoro od listopada 2007 firma Cosmoteam nie pobierała bondów? Bond ten nie został wysłany do DPS, ponieważ do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego listu z DPS, a nadal tu mieszkam. Nie otrzymałam też następnych umów, o które wielokrotnie prosiłam. Nie dostałam też żadnej informacji na piśmie, że Cosmoteam nie istnieje i żadnych informacji, co z tego wynika dla mnie, jako osoby wynajmującej. Czy uważa to Pan za uczciwe? Bo dla mnie nie ma w tym ani odrobiny uczciwości. Po prostu mnie Pan okradł i tyle. Wziął Pan mój bond dla siebie, bo bond nie został wysłany do DPS, a potem zwinął Pan interes, a wszelkie próby kontaktu z Panem były niemożliwe, ponieważ zmienił Pan też numer telefonu. Czy na prawdę Pan jeszcze wierzy w to, co Pan napisał powyżej? Bo ja nie mam złudzeń. 😈
Jesli ten post to nie prawda,to mam rozumiec zewszyscy to zli ludzie i uwzieli sie na jednego czlowieka i klamia i klamia i klamia,pisza zlosliwe komentarze,wysmiewaja sie,trudniaja,zyc nie daja itd. za NIC? bez powodu? za free?jesli to prawda to spotykam sie z takim przypadkiem pierwszy raz w zyciu.
Jesli ten post to nie prawda,to mam rozumiec zewszyscy to zli ludzie i uwzieli sie na jednego czlowieka i klamia i klamia i klamia,pisza zlosliwe komentarze,wysmiewaja sie,trudniaja,zyc nie daja itd. za NIC? bez powodu? za free?jesli to prawda to spotykam sie z takim przypadkiem pierwszy raz w zyciu.
to samo mialem na mysli piszac swoje posty. ale jak widzisz bez sensu. to typ czlowieka ktory tylko jeden rodzaj rozmowy rozumie,niestety ponizej mojego niveau ale napewno znajda sie tacy co z nim pogadaja.
Zaden dorosly,powazny czlowiek tak tez i ja nie trace zaufania do osoby bez przyczyny,nie przestaje go lubic nie robiac mi nic zlego,nie trace szacunku jesli ktos okazuje go mi…z tego co czytam powyzej posty i wypowiedzi osoby ktora wzbudza ta agresje sa bardzo skladne ,pelne kultury osobistej,szacunku dla kazdego forumowicza i sa rowniez dalekie od ublizania i obrazania kogo kolwiek.Wiec jesli to ma przelozenie na zeczywistosc i prywatnosc to mysle ze w tym momemcie od ukazania sie tych wypowiedzi juz zaden negatywny post nie powinnien miec miejsca.
ojojojojoj!!!!
😯 tak to sobie czytam i mysle ze jestem kumplowi winien browara! w czwartek mialem jechac do east ardsley ogladac mieszkanie z zgadnijcie jakiej agencji!!! tak jest falcon properties!!! kazdy otrzymuje po 10 punktow ( a moj kumpel browara ) wielkie dzieki wszystkim (Panu Adrianowi takze, za to ze nie przedstawil sie innym imieniem 😀 )
Nie zdecydujac sie na no,zaoszczedzisz troszke wiecej pieniedzy niz myslisz,wiec nie kupuj koledze browaka KUP MU CALA BUTELKE VODKI. 💡
ojojojojoj!!!!
😯 tak to sobie czytam i mysle ze jestem kumplowi winien browara! w czwartek mialem jechac do east ardsley ogladac mieszkanie z zgadnijcie jakiej agencji!!! tak jest falcon properties!!! kazdy otrzymuje po 10 punktow ( a moj kumpel browara ) wielkie dzieki wszystkim (Panu Adrianowi takze, za to ze nie przedstawil sie innym imieniem 😀 )
😯 Ja zamiast tych 10 punktów wolałabym odzyskać swoje pieniądze 😕
pawelboczon wrote:ojojojojoj!!!!
😯 Ja zamiast tych 10 punktów wolałabym odzyskać swoje pieniądze :?[/quote]
No chyba nie dostaniesz odpowiedzi….
Ja bym sie od niego nie spodziewal zwrotu, pisac to on pieknie potrafi ale to tylko slowa na forum…
Ja bym proponowala pokrzywdzonym w kupe sie zebrac, a oszustom won z Leeds;!!!
Tak, tak Panie z Cosmoteam, pisze Pan tu o manierach a ludzi z pieniedzy okrada.
Tak jak napisalam wczesniej,wszystkie posty sa pisane z ogromna kultura osobista,z szacunkiem i dalekie od jakich kolwiek zlosliwosci.Jeszcze raz powtarzam, ze po za forum musi byc zupelnie inaczej.Nie bylo by tego calego konfliktu bo nikt do czlowieka ktory ma takie maniery nie ma zalu,skarg itd.A tu sa,byly,i chyba raczej beda nieustannie.Na taka antypatie trzeba bylo sobie raczej zapracowac,bo polacy w leeds nie funduja tego za darmo.
nasturcja wrote:pawelboczon wrote:ojojojojoj!!!!
😯 Ja zamiast tych 10 punktów wolałabym odzyskać swoje pieniądze :?[/quote]
No chyba nie dostaniesz odpowiedzi….
Ja bym sie od niego nie spodziewal zwrotu, pisac to on pieknie potrafi ale to tylko slowa na forum…[/quote]
Zwrotu pieniędzy ot tak po prostu się nie spodziewam, ale coś wymyślę. Jestem pomysłowa 😆
witam serdecznie foromowiczow
3,5 roku temu zaczela sie moja przygoda z firma CosmoTeam 🙂
skonczyla sie 2 tygodnie temu oczywiscie wszyscy co to czytaj moga sie domyslic z jakim skutkiem 😀
w poniedzialek zamierzma sie przejsc do Citizens Advice Bureau po porade
sadze ze sprawa trafi do prawnika …
prosze o wszystkich poszkodowanych ktorzy sa dalej zainteresowani odzyskaniem pieniadzy z tej firmy … maja dowody i podstawy prawne do roszczenia na drodze sadowej, o kontakt.
proponuje wniesc wspolny pozew do sadu o odzyskanie naleznych kwot za Bond lub depozyt.
serdecznie pozdrawiam Adriana i mam nadzieje do Zobaczenia w odpowieniej instytucji…