Strona główna Działy Finanse Auto na kredyt z komisu

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    wesola
    Participant

witam kochani. Czy moze ktos byl w takiej sytuacji jak ja i bedzie mogol mi pomoc. Natomiast chce kupic auto z komisu na kredyt. Jakie wymogi musze spelniac. Ponoc chca zeby bylo prawo jazdy, ktorego nie mam. A samochod chce kupic w prezenie tylko kredyt chce wziac na siebie. Nie wiem co robic. Prosze o jakies informacjejesli ktos cos wie.Pozdrawiam

Anonim
    Nieaktywny

możesz poprosic o home delivery dla samochodu – oczywiście odpłatnie. Wymogi o udzielenie kredytu sa standardowe: ile lat jesteś w Anglii (min.3 lata – w zależności od kredytodawcy), miejsce zameldowania, staż i miejsce stałego zatrudnienia, ile zarabiasz, czy pobierasz jakiekolwiek zasiłki, twój credit check musi być zadowalający, itd…

koukla
    Participant

Witam
    Właśnie wczoraj kupiłam z mężem auto z komisu na kredyt. Z tym, że kredyt wzieliśmy z banku, bo po przeliczeniu oferty jakiej dawał nam komis a bank okazało się, że kredyt z banku wyniósł nas o 1000 funtów mniej w skali pięciu lat. Warto się zastanowić. Co do prawa jazdy, nie jest ono potrzebne do zakupu auta.
    Pozdrawiam

wesola
    Participant

tylko jest maly problem.Ja 4 miesiace temu zmienilem bank z barcelysa na lloydsa. Wiec nie beda mi mogli sprawdzic historii rachunu itd. wiec pewnie jestem w kropce czy nie?

ela1981
    Participant

histori rachunku to oni nie beda sprawdzac, tylko credit check a to inna sprawa ~ tam masz cala swoja historie finansowa (w tym wszystkie rachunki, konta, banki z ktorymi wspolpracujesz lub wspolpracowales)

wesola
    Participant

problem w tym ze u mnie nie beda za bardzo mieli co sprawdzac bo w sumie z mojego konta nie widac ze palce za rachunki jakies. jedynie kiedys mialem telefon na abonament ale to dawno temu.

Anonim
    Nieaktywny

najważniejsze dla nich jest, czy nie masz żadnych zaległości, długów i jak dużo potrafisz oszczędzić – jak w banku im więcej masz na koncie tym większe operacje wykonuje bank z udziałem twoich pieniędzy

koukla
    Participant

To nie jest tak do końca (a przynajmniej tak nie było w naszym przypadku) ja mam konto w Lloydsie 4 lata a mój mąż niecałe 2 i kredyt został przyznany tylko na mnie, bo mąż okazało się, że jest z nimi za krótko.

ela1981
    Participant

nie martw sie za wczasu, pojdz do komisu i spytaj, jak masz sredni credit score to i tak ci dadza kredyt ale drozszy, wtedy bedziesz musiala sobie oszacowac czy cie na to stac i czy nie

jola79
    Participant

nie bierz kredytu to zgubne wyjscie, lepiej odloz i wtedy kup autko

Anonim
    Nieaktywny

co racja to racja: nawet jeśli twój credit score będzie poor – czyli najniższy to i tak dostaniesz kredyt w KOMISIE ale z większym oprocentowaniem. Najlepszym wyjściem będzie bank ale piszesz, że masz problemy aby zdobyc pożyczke sprubój w komisie. Nie bój się wszystkiego się dowiesz to nie Polska – czasami połowa raty kredytu to są ubezpieczenia od róznych wypadków losowych (np. utrata pracy), i to działa

bolek
    Participant

najniższy jest: very poor, potem: poor, fair, good i very good (excellent), od fair z reguły nie ma problemów z kredytem

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jola79 wrote:

heh najlepiej…..ale…

ale moze chce kupic takie meeeega wypasione auto, ze oszczedzac na nie bedzie 5 lat, a ma wysoki credit score i kredyt dosostanie na niewieli %

nie zawsze kredyt jest zly, domu raczej za gotowke nie kupisz

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

ela1981 wrote:

jola79 wrote:

heh najlepiej…..ale…

ale moze chce kupic takie meeeega wypasione auto, ze oszczedzac na nie bedzie 5 lat, a ma wysoki credit score i kredyt dosostanie na niewieli %

nie zawsze kredyt jest zly, domu raczej za gotowke nie kupisz[/quote]

a co, odmowia sprzedazy..? 8)

ela1981
    Participant

heh pewnie tak z powodu braku ….doswiadczenia 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.