Strona główna › Działy › Hyde Park › Powrót do Polski
BTW. czy w UK slyszal ktos o zabijaniu wlasnych dzieci z jakiegokolwiek powodu (brak kasy, psychoza itp..) ~ tak tylko przypomniala mi sie sytuacja babiszona z lubeszczyzny, ktora UKISILA w beczce swoje dzieci
a gdyby system pozwalal usuwac plody ciekawe czy unikneliby tragedii…..
pl- uk, dwa totalnie inne kraje, jeden i drugi ma wady i zalety
o bejbi pe nie slyszalas?
Witam, proszę o kilka wypowiedzi w sprawie powrotu do kraju, co o tym sądzicie, czy warto itd itp. Dopadła mnie tęsknąta za rodziną, krajem. Od jakiegoś czasu czuję że tu się nie spełniam, cały czas mam wrażenie że to nie to. Obawiam się że już zawsze tak będzie. A z drugiej strony czy będę potrafiła żyć teraz w Polsce. Jednak tu zawsze jest ten plus że na wszystko starcza, że poprostu idę do sklepu i kupuję to co chcę bez wyliczania sobie. Napewno wiecie o co mi chodzi. Tylko proszę o jakieś sensowne wypowiedzi, bez kłótni pomiędzy forumowiczami. Każdy przecież ma własne zdanie. Dzięki
Temat calkiem popularny, klotni jak narazie nie ma i kazdy cos od siebie dodaje. Fajnie, ale nie chce Cie martwic, bez wzgledu co i kto napisze decyzja o ewentualnym powrocie nalezy do Ciebie. Przeczytasz duzo dobrych rad i ciekawych opinii. Nawet jesli wypowiedzi roznia sie mocno od siebie, w kazdej moze byc zawarta racja. Dlaczego? Bo kazdy jest inny. Napewno w obu krajach da sie zyc. Nie jest tak, ze Polska to totalne dno, bo przeciez i tam ludzie zyja i sa szczesliwi. Nie jest rowniez prawda, ze w UK niczego sie nie da osiagnac poza praca w fabryce, bo ludzie obieraja sabie rozne cele i je osiagaja. Ale prawda jest to, ze nawet jesli bedzie Ci tu jak w przyslowiowym niebie, a ciagle bedziesz myslala o powrocie i tesknila za rodzina, to nie bedziesz szczesliwa. Jesli nie jestes do konca przekonana co robic, to chyba mozesz zwyczajnie sprobowac. Nie palac za soba mostow wrocic do Polski. Jesli okaze sie, ze tam jestes szczesliwa, to wtedy zostaniesz, jesli jednak odkryjesz, ze nie za tym tesknilas, zawsze przeciez mozesz wrocic do UK.
Byl taki czas, ze ja tez strasznie tesknilam i chcialam wracac. Przeszlo mi po dwutygodniowej wizycie w Polsce 😉 Teraz jak sobie o tym mysle, to wiem, ze strasznie bym tesknila za Leeds. Taki to juz pokrecony los emigranta 😀
Bez wzgledu na to, gdzie postanowisz zyc, zycze Ci zebys odnalazla swoje miejsce 🙂
Ludzie myślący i umiejący dostrzec coś więcej niż tylko po ile w Polsce jest piwo i bilet do knajpy, łatwo zauważą, że bardzo duzo się zmieniło.
Wlasnie……………..duzo sie zmienilo bo teraz pewnie fata sprzedaje piwo i bilety a ze nauczony zycia z harenhills to pewnie drogo ze juz strach wracac.
Wiesz Dora wydaje mi sie, ze Ty masz straszny problem z Polska.
Z tymi pielegniarkami, to nie przesadzaj, bo prawda jest taka, ze nie jedna robi cokolwiek z wielka laska, bo przeciez cale gowno jej placa, wiec co ma sie ruszac.
Wiesz nie raz bylem w szpitalu u kogos z rodziny czy przyjaciol, spotkac mozna pielegniarki rzetelnie wykonywujace swoj zawod, jak i swiete krowy, ktore wyznaja zasade – jaka placa, taka praca.
Moja Mama jest pielegniarka, tyle ze w przychodni, oprocz niej sa jeszcze trzy inne. Dwie z nich to mlode kobiety po 30-stce, ktorych jak nie pogonisz, to nic nie potrafia zrobic, a tym bardziej sie czegos domyslec.
Bo sa ciagle zmeczone, a przeciez takie mlode, bo chcialyby wiecej zarabiac, a bo to goracao, .. itd, itp.
Na te dwie wszyscy pacjenci narzekaja, a mojej Mamie przynosza prezenty, czekoladki, kawy itp upominki za pomoc, mila obsluge,…
Ludzie ja szanuja, jest bardzo lubiana, czemu, bo wykonuje ten zawod z powolania miedzy innymi, a nie dla pieniedzy, chociaz tez napewno chcialaby wiecej zarabiac.
Zgadzam sie, ze pielegniarki za malo zarabiaja, ze kilka musi wykonyac prace za kilkanascie, ale to glownie wina durnych dyrektorow, z ktorych wiekszosc nie jest lekarzami albo wie cale gowno w tym zakresie.
Sa lepsze i gorsze szpitale, zalezy tylko kto jakim kieruje.
Ale ten sam problem dotyczy policji, strazakow i tym podobnych zawodow, ktore wybiera sie glownie z pasji, powolania a nie dla kasy.
Wiec nie pisz jak to wszystkie pielegniarki sa pogardzane, nieszanowane i poszkodowane, bo niektore z nich same sobie na to zasluzyly.
Cos Ty wymyslila z tymi zwierzetami?? Wybacz ale jakos nie slyszalem, zeby w Polsce glowna rozrywka dzieci bylo znecanie sie nad zwierzetami.
Takie psychole wszedzie sie trafiaja i nie ma tu reguly jakie jest prawo w danym kraju, takich poj…. mozna znalezc na calej kuli ziemskiej.
Przykro mi z powodu napadu na Ciebie i Twego tate, ale myslisz, ze tu jest inaczej?? Tu pewnie wszyscy sobie wzajemnie pomagaja i chronia nawzajem, tak?? To po co tyle kamer?? Skad tyle zabojstw, gwaltow, napadow, pobic, chuliganstwa??
Malo masz tego w gazetach??
U nas nie ginie tylu dzieciakow od kosy czy broni, nie ma tylu cpunow.
Pijanstwo?? A tu pewnie soczki pija i wode mineralna??
Ciemnogrod?? Wiesz jak patrze na te stada durnych dzieciakow i ich rodzicow, to tu jest jeszcze wiekszy ciemnogrod i zacofanie, nie mowiac o jakis wartosciach moralnych.
Wiec nie pisz sama bzdur, bo moim zdaniem jestes uczulona na Polske i chocby naprawde sie tam poprawilo to i tak zawsze cos Ci sie nie bedzie podobalo.
Skoro tu zostajesz to Twoj wybor, zycze najlepszego i powodzenia, ale pamietaj tylko skad pochodzisz i kim jestes.
Wiesz Dora wydaje mi sie, ze Ty masz straszny problem z Polska.
Cos Ty wymyslila z tymi zwierzetami?? Wybacz ale jakos nie slyszalem, zeby w Polsce glowna rozrywka dzieci bylo znecanie sie nad zwierzetami.
Takie psychole wszedzie sie trafiaja i nie ma tu reguly jakie jest prawo w danym kraju, takich poj…. mozna znalezc na calej kuli ziemskiej.Wiec nie pisz sama bzdur, bo moim zdaniem jestes uczulona na Polske i chocby naprawde sie tam poprawilo to i tak zawsze cos Ci sie nie bedzie podobalo.
Skoro tu zostajesz to Twoj wybor, zycze najlepszego i powodzenia, ale pamietaj tylko skad pochodzisz i kim jestes.
Samuraj ja nie mam problemu z Polską. Tylko znalazłam miejsce, gdzie jest mi lepiej. Ty za to chyba masz problem ze sobą, naskakując na mnie, za to, że mam własne zdanie! Nie będę z Tobą dyskutować, przykro mi, reprezentujesz zbyt niski poziom dyskusji.
Poczytaj no trochę gazet, a potem się zabierz za obrażanie innych, zarzucając im pisanie bzdur.
Kim jestem? Człowiekiem. Dzieckiem Bożym. I nic więcej mnie nie interesuje.
I tak, to jest MÓJ wybór. I nikt nie ma prawa go osądzać.
Samuraj wrote:Wiesz Dora wydaje mi sie, ze Ty masz straszny problem z Polska.
Takie psychole wszedzie sie trafiaja i nie ma tu reguly jakie jest prawo w danym kraju, takich poj…. mozna znalezc na calej kuli ziemskiej.Wiec nie pisz sama bzdur, bo moim zdaniem jestes uczulona na Polske i chocby naprawde sie tam poprawilo to i tak zawsze cos Ci sie nie bedzie podobalo.
Samuraj ja nie mam problemu z Polską. Tylko znalazłam miejsce, gdzie jest mi lepiej. Ty za to chyba masz problem ze sobą, naskakując na mnie, za to, że mam własne zdanie! Nie będę z Tobą dyskutować, przykro mi, reprezentujesz zbyt niski poziom dyskusji.
Poczytaj no trochę gazet, a potem się zabierz za obrażanie innych, zarzucając im pisanie bzdur.
I tak, to jest MÓJ wybór. I nikt nie ma prawa go osądzać.[/quote]
Dokladnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dora, osoba związana ze służbą zdrowia, będzie porównywała służbę zdrowia i jej jakość.(…)
Pozdrawiam.
U ciebie zawsze punkt widzenia zalezal od punktu siedzenia…
Tak samo wciskales kity ze Na Herehills w LEEDS jest zajebiscie…sa drogie domy i wcale sie nie mieszka tam zle bo oczywiscie ty tam mieszkales choc kazdy wieze tam mieszkac to horor!!!
Jednym sie zyje lepiej w Polsce innym w U.K kazdy kraj ma swoje plusy
Please przestan z siebie robic" BYZNESMENA"
Z takim podejsciem do pracy ty jakie miales w Leeds ciagle spedzajac czas na forum pieniedzy nie zarobisz ani w Polsce ani w U.k Zamiast pracowac bedzie z ciebie dupa nie biznesmen….Do sukcesu dochodzi sie ciezka praca ,a nie gledzeniem na forum glupot….
To tyle….
Oto "piosenka" stworzona przez tych,którzy nie wracają do Polski
🙄
http://antyklerycow.wrzuta.pl/film/8mPozfLfJsT/i_don_t_back_poland
Oto "piosenka" stworzona przez tych,którzy nie wracają do Polski
🙄
http://antyklerycow.wrzuta.pl/film/8mPozfLfJsT/i_don_t_back_poland
Kto powiedzial ze ja nie zamierzam wracac ja akurat mam do kogo ????
Akurat Piosenka kiepska
Widzialem jakie podejscie do pracy mial Fata w Leeds jak mieszkal i jak zyl ,co jadl (najtansze produkty z tesco) i do ktorej spal.
Wkurzaja mnie glupie jego rady zaraz bedzie pisal ze ci co zostali w U.k to sami niewudacznicy , A w Polsce- Eldorado!!!!:)
Wiadomo ze w Polsce sie zmienilo ,ale tylko we wiekszych miastach.W malych miastach ciemnogrod i zacofanie brak tolerancji ,religijnosc i chamstwo..
Jednym zyje sie tutaj lepiej innym w Polsce Fata jednak nigdy nie umie sie przyznac do porazki udaje zawsze kogos kim nie jest i pisze bzdety na forym a ludzie mu wierza 😛 😛 😛
Samuraj wrote:Wiesz Dora wydaje mi sie, ze Ty masz straszny problem z Polska.
I tak, to jest MÓJ wybór. I nikt nie ma prawa go osądzać.[/quote]
Widze, ze nie mozna wyrazic swojego zdania, bo zaraz posty sa usuwane 🙄
Dora niski poziom to niestety Ty reprezentujesz, jak sie nie ma argumentow to najlepiej wybrac najbardziej prostacka linie obrony.
Coz w Polsce sie nie udalo, a moze nawet nie sprobowalas, tylko krytykowac potrafisz, bo tak najlatwiej.
Dobrze ze tu znalazlas raj na ziemi …
Widze, ze nie mozna wyrazic swojego zdania, bo zaraz posty sa usuwane 🙄
Dora niski poziom to niestety Ty reprezentujesz, jak sie nie ma argumentow to najlepiej wybrac najbardziej prostacka linie obrony.
Coz w Polsce sie nie udalo, a moze nawet nie sprobowalas, tylko krytykowac potrafisz, bo tak najlatwiej.
Otóż próbowałam. Przez 5 lat pracowałam jako pielęgniarka, w tym w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka na oddziale chirurgii onkologicznej i chemioterapii. Ostatnia moja pensja w PL to 1100 zł! I kredyty do spłacania.
Na nic mi się zdały studia, bo w reklamie nie chcę pracować. Nie satysfakcjonuje mnie ta praca, też przez parę lat próbowałam- jako reprezentant handlowy w biurze należącym do firmy budowlanej.
Chcę pracować z ludźmi chorymi na raka. Bo moja mama zmarła na raka w grudniu. Bo w Polsce traktowali ją lekarze jak śmiecia. Na tych podstawach między innymi, na własnych przeżyciach twierdzę, że w Polsce jest ciemnogród i chamstwo.
Teraz pracuję jako HCA na oddziale onkologii, od kwietnia będę pracować jako Staff Nurse. Udało mi się tu osiągnąć więcej niż w Polsce. Własną, ciężką pracą połączoną z uzupełnianiem kwalifikacji, wyrzeczeniami, lataniem do Polski na egzaminy i praktyki. Mimo, że opieka zdrowotna jest tu słabsza, to w/g w szpitalach jest lepszy system niż w Polsce. Raj to może nie jest, ale system pracy bardziej mi odpowiada niż polski. To mój świadomy wybór i własne zdanie.
A tobie najłatwiej jest poubliżać komuś, kogo się nie zna, guzik o nim wie, a na dodatek ten ktoś śmie mieć własne, odmienne od twojego zdanie. Wiesz, cofnij się do początku swojej wypowiedzi (najlepiej tej skasowanej) i zastanów raz jeszcze, czy aby na pewno warto jest ubliżać ludziom, jeśli się z nimi nie zgadza 8)
I proszę cię, odpuść sobie dyskusje ze mną, jeśli nie potrafisz zaakceptować mojego wyobrażenia o Polsce.
Samuraj wrote:Widze, ze nie mozna wyrazic swojego zdania, bo zaraz posty sa usuwane 🙄
Otóż próbowałam. Przez 5 lat pracowałam jako pielęgniarka (…)
I proszę cię, odpuść sobie dyskusje ze mną, jeśli nie potrafisz zaakceptować mojego wyobrażenia o Polsce.[/quote]
Akceptuje Twoje wyobrazenie i to ze masz wlasne zdanie.
Ja mam swoje i tez przy swoim zostane.
Klotnie to nie ja zaczalem, tylko Ty.
Ale faktycznie dyskusja nie ma sensu, bo i tak sie nie dogadamy.
Klotnie to nie ja zaczalem, tylko Ty.
Nie zgadzam się, ponieważ:
Wiec nie pisz sama bzdur, (…)
I dopiero po tym Dora się uniosła.
Na skasowanie posta nie ma co narzekać, bo Dorę za głupawą uwagę o żonie spotkało to samo. Parę innych postów w tym temacie też odeszło w niebyt.
Dzieki Uxbrigde ze jestes konsekwentny i chyba tylko ty i Malgon z moderatorow prezentujecie jakis normalny poziom i jak usuwacie posty to dajecie wyjasnienia- bez napinki Myslalem ze tylko ja mam taki zly charakter i klotliwy jestem :):):)
Pozdrawiam 🙂