Strona główna Działy Prawo wypadek w miejscu publicznym

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    lolusia
    Participant

czy mial ktos wypadek w miejscu publicznym, nie wiem czy dzwonic prawnikow czy nie zrobie z siebie idiotki- potknelam sie na chodniku musialam jechac do szpitala, mam powaznie skrecona kostke? nie wiem kogo mam obwinic?sama siebie chyba?

avaya
    Participant

Chyba mozesz miec pretensje do chodnika i do siebie ze nie podnosisz wysoko nozek
    pozdrawiam

tomaszo1
    Członek

jeśli była to wina nie twoja np.roboty uliczne i złe zabezpieczony krawężnik w tym miejscu lub coś w tym stylu to tak jak najbardziej możesz dzwonić. 😉

eryczek
    Participant

Sa firmy specjalizujace sie wyłacznie w uzyskiwaniu odszkodowan za wypadki w UK – Personal Injury. Jezeli w przeciagu trzech ostatnich lat mial ktos wypadek nie ze swojej winy, byc moze przysluguje mu prawo do odszkodowania za obrazenia oraz straty finansowe.
    Jezeli ktos mysli, lub nie jest pewien, ze ma prawo do odszkodowania bardzo wazne jest aby zasiegnac profesjonalnej porady wykwalifikowanego pracownika – personal injury.
    Moge w tym pomoc

jackyl
    Participant

no ciekawe jaka firme zaraz ktos poleci.. 😛

eryczek
    Participant

pewnie best-claims 😆
    ja znam inna, bardzo skuteczna, mila i szybka obsluga,

jackyl
    Participant

jaka? :P:P

eryczek
    Participant

😆

nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    lolusia wrote:

czy mial ktos wypadek w miejscu publicznym, nie wiem czy dzwonic prawnikow czy nie zrobie z siebie idiotki- potknelam sie na chodniku musialam jechac do szpitala, mam powaznie skrecona kostke? nie wiem kogo mam obwinic?sama siebie chyba?

Ja kiedys schodzac ze schodow nieodsniezonych lini metra w nowym yorku zlamalem noge. Otrzymalem 20.000 dolarow z councilu nie sadzac sie wogole z nimi,na ugode i to bez adwokata. Mysle ze tutaj powinno byc podobnie musisz popytac. Jesli masz swiadkow i wydarznie mialo miejsce na terenie ulicy nalezacej do miasta powinnas starac sie o to. Jednakze w moim przypadku po wypadku nie wstawalem z miejsca i zadalem przyjazdu ambulansu i dokladnego zaprotokolowania miejsca zdarzenia. To byl strzal w dziesiatke gdyz inaczej nie mial bym szans na odszkodowanie. Nie mam pojecia jak jest tu gdyz szczesliwie narazie bez wypadku zyje. Zycze powodzenia.

zawisza_bdg
    Członek

Ja w zeszłym roku złamałem reke w domu(niefortunny wypadek),miałem nawet operacje tutaj w leeds to tez mam jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie??jak tak to gdzie mam sie udac lub zadzwonic??prosze o jakies wskazówki z góry dziękuje pozdrawiam

tomaszo1
    Członek
    nowy_nowa
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zawisza_bdg wrote:

Ja w zeszłym roku złamałem reke w domu(niefortunny wypadek),miałem nawet operacje tutaj w leeds to tez mam jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie??jak tak to gdzie mam sie udac lub zadzwonic??prosze o jakies wskazówki z góry dziękuje pozdrawiam

Jezeli miales wypadek w domu a jestes ubezpieczony prywatnie od nieszczesliwych wypadkow i jest dokumentacja z ambulansu ze wypadek mial miejsce w domu to mozesz sie starac o odszkodowanie. W innych okolicznosciach czyli brak dokumentacji i brak prywatnego ubezpieczenia raczej zapomnij.
    Dlatego nieraz juz tutaj pisalem na forum. Kazdy powinien miec ubezpieczenia typu:
    1. Od nieszczesliwych wypadkow.
    2. Od kradziezy dobytku i wlamania.
    3. Od zniszczenia cudzego mienia ( szczegolnie jak sie ma nieletnie dzieci)

Pewnie zaraz mi tu ktos napisze jak juz nieraz tu pisano………….przyjechalem tu zarobic a nie utrzymywac angielskie ubezpieczalnie. Owszem mozna i tak zyc ale potem nie zamieszczaj jeden z drugim dziwnych pytan typu………okradli mnie i co dalej albo zlamalem noge w domu kto mi zwroci za stracona prace lub przewlekle bole? Albo……..syn bawil sie i zrzucil telewizor plasmowy kolezance ktore chce teraz pieniadze. Temu wszystkiemu mozna zapobiec jesli nie mysli sie tylko o zarobku i wegetacji byle jaknajwiecej "wywiez" do kraju.
    Zycze powodzenia i pozdrawiam.

Red
    Członek

Chyba pojde w najblizszym czasie poszerzyc moje ubezpieczenie. Kurcze, no wojaze to wykupilam, a jakos od takich nieszczesliwych wypadkow to nie pomyslalam 🙄 Czlowiek sie czuje pewnie w domu i jakos nie mysli o tym, ze moze sie potknac na schodach, a potem ups…
    Dzieki za dobra rade 🙂

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.