Strona główna Działy Prawo Brak prawa jazdy, mandat

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    xtomekx
    Członek

A pozatym z ubezpieczeniem to nie jest zaden wal auto jest ubezpieczone na tate ja jestem dodany jako kierowca tak mozna.

bolek
    Participant

jeśli nie masz prawa jazdy to nie można

Reddbull
    Członek

czyli wychodzi na to, ze do dobrego kierowcy ci daleko, skoro prawko ci odebrali. Dodany jako kierowca? Kierowca bez prawka?

bolek
    Participant

twoj insurance jest nieważny w części dotyczącej Ciebie, sąd pewnie zwróci na to uwagę i dożuci coś za jazdę bez insurance

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    xtomekx wrote:

Witam mam duzy problem jezdzilem w uk bez prawka przez 2 lata zrobilem 20.000ts kilometrow bez przypalu az do dzisiaj przyszlo do mnie pismo ze zlapala mnie kamera na 30/ jechalem 40 i ten caly [!!cenzura!!] druk czys ie przyznaje czy to ja itd. Nie mam prawka nic ;/ jedyny plus ze ayto jest ubezpieczone na ojca mzoe sciemniac ze on prowadzil ale on siedzi w pl nie wiem co robic pomocy [!!cenzura!!] fotoradary .

Pozdro Tomek

[b:3a63444865]Informacja od moderatora:[/b:3a63444865]
    W przyszłości proszę o lepszy temat wątku. Temat o nazwie "problem" nikomu nic nie mówi i utrudnia przeglądanie Forum.

Pozdrawiam 🙂
    [/color:3a63444865]

Ja tak mysle, ze na sciemnianiu daleko nie zajedziesz. A tak w ogole placac za mandat musisz im wyslac prawo jazdy i duplikat (tzw. counterpart)..jesli chcesz ojca tym obciazyc to on bedzie musial ci przyslac swoje prawko z Polski. czas tez jest tutaj wazny..jesli nie zaplacisz w terminie to sprawa trafi na wokande i wtedy juz lezysz calkowicie!!! 😆
    Co szczerze piszac byloby dobra nauczka dla ciebie na przyszlosc!

Ja przejezdzilam 26 000 mil w 2 lata bez zatrzymania czy mandatu i czy wedlug twojej filozfii to oznacza, ze mam sobie darowac ubezpiecznie albo sprzedac prawko na targowisku??? 😆 😆 😆

Anonim
    Nieaktywny

xtomex jeśli chcesz jeżdzić dalej bez prawka to proponuje sobie wyrobić Provisional driving licence – niestety będziesz musiał jeżdzić z osobą, która ma prawko. Mimo wszystko ja tu widzę problem, który będzie ci trudno rozwiązać – jazda bez prawka to przestępstwo. Pare postów wyżej masz odpowiedz co zrobić chociaż wydaje się to mało skuteczne. Możesz jeszcze spróbować wkopac jakiegoś kumpla – ale frajerów będzie Ci trudno znależć

xtomekx
    Członek

Ale ja mam provisional w ubezpieczeniu wlasnie tak jestem wpisany ojciec jako glowny a ja jako kierowca i moge jezdzic tylko z nim niby jak tu byl przez pol roku to praktycznie caly czas smigalem z L i tylko z nim bo razem pracowalismy. Wyjechal miecha temu testy teoretyczne tez mam zdane w styczniu teraz praktyka, ale w srode jade do plna 3 miechy dopiero po powrocie bede zdawal.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.