Strona główna Działy Erystyka cansil house

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    mala1234
    Participant

mam pytanie
    jakie kryteria trzeba spelniac aby mozna bylo by sie starac o cansil house
    i jakie miejsca sa bezpieczne 🙂

Biker
    Participant

Najpierw wypadaloby angielski podszkolic, w mowie i w pismie

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Biker wrote:

A Ty nie bądź taka mądra bo jeszcze niedawno sama nie wiedziałaś jak korzystać ze strony Job Centre, a chwaliłaś się że język to Ty znasz…
    To chyba miejsce do udzielania informacji albo pytania a nie chwalenia się swoją głupotą i umiejętnościami docinania ludziom…
    Jak nie masz nic ciekawego do napisania to się nie wypowiadaj.

A jeśli chodzi o pytanie zadane w temacie…
    Tutaj może coś znajdziesz:
    http://leeds.searchimprove.com/search.aspx?pckid=284864967&aid=5054212&pt=6018936&sw=council+house

Ogólnie to polecam właśnie stronę Leeds Council:
    http://www.leeds.gov.uk/
    tam jest wyszukiwarka która ułatwi znalezienie informacji.
    Pozdrawiam

basia
    Participant

z tego co wiem to kazdy moze starac sie o consil house, z tym ze jak szybko sie dostanie zalezy od pewnych kryteriow np. czy ma sie dzieci, ile osob mieszka w domu, ktory obecnie zamieszkujesz itd… my czekalismy 3 lata, ale warto bylo 🙂
    ps. trzeba pamietac, zeby co tydzien aplikowac na 1-3 domow

ja czekalem pol roku:) i nie mam dzieci jestem samotny:)

mala1234
    Participant

wielkie dzieki za odpowiedzi
    do kolegi ang mam papierek ze mam L2 wiec chyba nie jest najgorszy a literowki zawsze sie moga zdazc

rafvis
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    thomasmanchester wrote:

Tomku bo na karton znajdujacy się na train-station nie trzeba być z kimś,mieć dzieci i nie czekasz długo. 😆

cream
    Participant

thomasmanchester wrote:

A gdzie sie podzialy twoje tysiace funotw?taka kasa na koncie a ty aplikujesz o council house? zalosne

basia
    Participant

Biker wrote:

to akurat nie jest problem ,mozna prosic o tlumacza i dokumenty tez sa dostepne w wersji polsko jezycznej….

thomasmenchester -jezeli chodzi o okres oczekiwania, to zalezy tez od miasta w jakim sie staramy o mieszkanie ,dzielnicy , statusu…no i od szczescia 😀

niestety w leeds czeka sie dlugo zwlaszcza na general needs, majac prioryty albo priority extra jest to okres ok 3-6 miesiecy

fatamorgana
    Participant

thomasmanchester wrote:

ja czekalem pol roku:)

Na co? Na dom? Thomas, zlitujże się nad samym sobą…
    Myślałeś, ze samotnemu zdrowemu i zdolnemu do pracy łebkowi z Polski, który sam nie wie gdzie sie w tym kraju obrócić, dadzą dom???
    Załamka… mogłeś sobie chociaż ustawić jakiś pseudo-partnership z jakąś "biedną" Litwinką, czy Rosjanką mającą dzieci- wtedy byście szybko dostali… 😆 😆 😆
    Podpowiem Ci, że najlepszą metodą na szybkie otrzymanie domu, jest związek z Murzynką albo jeszcze lepiej- muzułmanką ale pamietaj: koniecznie dzieciatą.
    Tylko jest mały wymóg po drodze- musisz przejść na islam. 😆 😆 😆

:e5bad2f46b wrote:

i nie mam dzieci jestem samotny:)

I jeszcze długo będziesz, bo szanująca się kobieta nie zada się z taką nieporadną istotą jak Ty … chyba że trafisz na taką naiwną frajerkę, która będzie Cię niańczyć i za Ciebie dzwonić po urzędach, robiąc wszędzie za tłumacza.
    Albo za Ciebie bardziej przemyślane pytania po forach zadawać.
    😆 😉

:e5bad2f46b wrote:

jestem samotny

No nie wiem… przecież masz nas. 😆
    Popatrz jaki jesteś już znany- [b:e5bad2f46b]ożywiłeś to forum[/b:e5bad2f46b]!
    😯 😯 Tylu ludzi, którzy nic nie pisali, nagle się ruszyli, aby Ci odpowiedzieć! 😯
    Brawo! 🙂
    Zliczając czas, w którym tu wysiadujesz, to niejedna by chciała, abyś z nią tyle czasu spędzał. 😆 😆 😆 😉

Pozdrawiam.

schatz33
    Członek

fatamorgana wrote:

thomasmanchester wrote:

ja czekalem pol roku:)

Na co? Na dom? Thomas, zlitujże się nad samym sobą…
    Myślałeś, ze samotnemu zdrowemu i zdolnemu do pracy łebkowi z Polski, który sam nie wie gdzie sie w tym kraju obrócić, dadzą dom???
    Załamka… mogłeś sobie chociaż ustawić jakiś pseudo-partnership z jakąś "biedną" Litwinką, czy Rosjanką mającą dzieci- wtedy byście szybko dostali… 😆 😆 😆
    Podpowiem Ci, że najlepszą metodą na szybkie otrzymanie domu, jest związek z Murzynką albo jeszcze lepiej- muzułmanką ale pamietaj: koniecznie dzieciatą.
    Tylko jest mały wymóg po drodze- musisz przejść na islam. 😆 😆 😆

:4ee91dff24 wrote:

i nie mam dzieci jestem samotny:)

I jeszcze długo będziesz, bo szanująca się kobieta nie zada się z taką nieporadną istotą jak Ty … chyba że trafisz na taką naiwną frajerkę, która będzie Cię niańczyć i za Ciebie dzwonić po urzędach, robiąc wszędzie za tłumacza.
    Albo za Ciebie bardziej przemyślane pytania po forach zadawać.
    😆 😉

:4ee91dff24 wrote:

jestem samotny

No nie wiem… przecież masz nas. 😆
    Popatrz jaki jesteś już znany- [b:4ee91dff24]ożywiłeś to forum[/b:4ee91dff24]!
    😯 😯 Tylu ludzi, którzy nic nie pisali, nagle się ruszyli, aby Ci odpowiedzieć! 😯
    Brawo! 🙂
    Zliczając czas, w którym tu wysiadujesz, to niejedna by chciała, abyś z nią tyle czasu spędzał. 😆 😆 😆 😉

Pozdrawiam.[/quote]

Perfekcyjnie ujete……………nic dodac nic ujac…………po raz kolejny brawo fata….narka.

bolek
    Participant

co to za papierek L2 _ bo nie lapie )sorki cycionka mi sie pochlala=

Reddbull
    Członek

nie no ambitnie 😀 w socjalu mieszkac 😀

Baggins
    Participant

wyglada na to ze Thomas juz dostal ta chalupe po pol roku. no tak juz tu jest, nie pierwszy przypadek kiedy dali councila pracujacemu samotnemu, a rodzina czeka. z drugiej strony niektorzy rzucaja sie na byle co i potem narzekaja ze angielskie gnoje im skacza po samochodzie i krzycza 'wypierd… do Polski’

Samuraj
    Członek

Co takiego jest w tych domach czy to mieszkaniach socjalnych, ze tylu rodakow sie po nie pcha??
    Czy zamiast "zebrac" o te nieruchomosci, czesto pewnie w nieciekawym stanie, nielepiej jest wziasc sie troche w garsc, zlapac lepsza prace, oszczedzic troche i kupic wlasne?? Czy Wy nie macie ambicji??
    Rozumiem, ze sa wyjatki, rodziny wielodzietne, w ciezkiej sytuacji materialnej, ktorym te mieszkania mniej czy bardziej sie naleza.
    Tylko ze od jakiegos czasu ten temat jest ciagle walkowany i ciezko mi uwierzyc, ze tylu Polakow jest w potrzebie, ze tyle mlodych par, zdolnych do pracy ubiega sie o te lokale….
    Czy chcecie byc pozniej porownywani do leniwych Afrykanow i cwaniaczkow z Azji, ktorzy tak zabiegaja o te socjale??
    Wiecej dumy i ambicji rodacy 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.