Strona główna › Działy › Erystyka › cansil house
mam pytanie
jakie kryteria trzeba spelniac aby mozna bylo by sie starac o cansil house
i jakie miejsca sa bezpieczne 🙂
Najpierw wypadaloby angielski podszkolic, w mowie i w pismie
A Ty nie bądź taka mądra bo jeszcze niedawno sama nie wiedziałaś jak korzystać ze strony Job Centre, a chwaliłaś się że język to Ty znasz…
To chyba miejsce do udzielania informacji albo pytania a nie chwalenia się swoją głupotą i umiejętnościami docinania ludziom…
Jak nie masz nic ciekawego do napisania to się nie wypowiadaj.
A jeśli chodzi o pytanie zadane w temacie…
Tutaj może coś znajdziesz:
http://leeds.searchimprove.com/search.aspx?pckid=284864967&aid=5054212&pt=6018936&sw=council+house
Ogólnie to polecam właśnie stronę Leeds Council:
http://www.leeds.gov.uk/
tam jest wyszukiwarka która ułatwi znalezienie informacji.
Pozdrawiam
z tego co wiem to kazdy moze starac sie o consil house, z tym ze jak szybko sie dostanie zalezy od pewnych kryteriow np. czy ma sie dzieci, ile osob mieszka w domu, ktory obecnie zamieszkujesz itd… my czekalismy 3 lata, ale warto bylo 🙂
ps. trzeba pamietac, zeby co tydzien aplikowac na 1-3 domow
ja czekalem pol roku:) i nie mam dzieci jestem samotny:)
wielkie dzieki za odpowiedzi
do kolegi ang mam papierek ze mam L2 wiec chyba nie jest najgorszy a literowki zawsze sie moga zdazc
Tomku bo na karton znajdujacy się na train-station nie trzeba być z kimś,mieć dzieci i nie czekasz długo. 😆
A gdzie sie podzialy twoje tysiace funotw?taka kasa na koncie a ty aplikujesz o council house? zalosne
to akurat nie jest problem ,mozna prosic o tlumacza i dokumenty tez sa dostepne w wersji polsko jezycznej….
thomasmenchester -jezeli chodzi o okres oczekiwania, to zalezy tez od miasta w jakim sie staramy o mieszkanie ,dzielnicy , statusu…no i od szczescia 😀
niestety w leeds czeka sie dlugo zwlaszcza na general needs, majac prioryty albo priority extra jest to okres ok 3-6 miesiecy
ja czekalem pol roku:)
Na co? Na dom? Thomas, zlitujże się nad samym sobą…
Myślałeś, ze samotnemu zdrowemu i zdolnemu do pracy łebkowi z Polski, który sam nie wie gdzie sie w tym kraju obrócić, dadzą dom???
Załamka… mogłeś sobie chociaż ustawić jakiś pseudo-partnership z jakąś "biedną" Litwinką, czy Rosjanką mającą dzieci- wtedy byście szybko dostali… 😆 😆 😆
Podpowiem Ci, że najlepszą metodą na szybkie otrzymanie domu, jest związek z Murzynką albo jeszcze lepiej- muzułmanką ale pamietaj: koniecznie dzieciatą.
Tylko jest mały wymóg po drodze- musisz przejść na islam. 😆 😆 😆
i nie mam dzieci jestem samotny:)
I jeszcze długo będziesz, bo szanująca się kobieta nie zada się z taką nieporadną istotą jak Ty … chyba że trafisz na taką naiwną frajerkę, która będzie Cię niańczyć i za Ciebie dzwonić po urzędach, robiąc wszędzie za tłumacza.
Albo za Ciebie bardziej przemyślane pytania po forach zadawać.
😆 😉
jestem samotny
No nie wiem… przecież masz nas. 😆
Popatrz jaki jesteś już znany- [b:e5bad2f46b]ożywiłeś to forum[/b:e5bad2f46b]!
😯 😯 Tylu ludzi, którzy nic nie pisali, nagle się ruszyli, aby Ci odpowiedzieć! 😯
Brawo! 🙂
Zliczając czas, w którym tu wysiadujesz, to niejedna by chciała, abyś z nią tyle czasu spędzał. 😆 😆 😆 😉
Pozdrawiam.
thomasmanchester wrote:ja czekalem pol roku:)
Na co? Na dom? Thomas, zlitujże się nad samym sobą…
Myślałeś, ze samotnemu zdrowemu i zdolnemu do pracy łebkowi z Polski, który sam nie wie gdzie sie w tym kraju obrócić, dadzą dom???
Załamka… mogłeś sobie chociaż ustawić jakiś pseudo-partnership z jakąś "biedną" Litwinką, czy Rosjanką mającą dzieci- wtedy byście szybko dostali… 😆 😆 😆
Podpowiem Ci, że najlepszą metodą na szybkie otrzymanie domu, jest związek z Murzynką albo jeszcze lepiej- muzułmanką ale pamietaj: koniecznie dzieciatą.
Tylko jest mały wymóg po drodze- musisz przejść na islam. 😆 😆 😆
i nie mam dzieci jestem samotny:)
I jeszcze długo będziesz, bo szanująca się kobieta nie zada się z taką nieporadną istotą jak Ty … chyba że trafisz na taką naiwną frajerkę, która będzie Cię niańczyć i za Ciebie dzwonić po urzędach, robiąc wszędzie za tłumacza.
Albo za Ciebie bardziej przemyślane pytania po forach zadawać.
😆 😉
jestem samotny
No nie wiem… przecież masz nas. 😆
Popatrz jaki jesteś już znany- [b:4ee91dff24]ożywiłeś to forum[/b:4ee91dff24]!
😯 😯 Tylu ludzi, którzy nic nie pisali, nagle się ruszyli, aby Ci odpowiedzieć! 😯
Brawo! 🙂
Zliczając czas, w którym tu wysiadujesz, to niejedna by chciała, abyś z nią tyle czasu spędzał. 😆 😆 😆 😉
Pozdrawiam.[/quote]
Perfekcyjnie ujete……………nic dodac nic ujac…………po raz kolejny brawo fata….narka.
co to za papierek L2 _ bo nie lapie )sorki cycionka mi sie pochlala=
nie no ambitnie 😀 w socjalu mieszkac 😀
wyglada na to ze Thomas juz dostal ta chalupe po pol roku. no tak juz tu jest, nie pierwszy przypadek kiedy dali councila pracujacemu samotnemu, a rodzina czeka. z drugiej strony niektorzy rzucaja sie na byle co i potem narzekaja ze angielskie gnoje im skacza po samochodzie i krzycza 'wypierd… do Polski’
Co takiego jest w tych domach czy to mieszkaniach socjalnych, ze tylu rodakow sie po nie pcha??
Czy zamiast "zebrac" o te nieruchomosci, czesto pewnie w nieciekawym stanie, nielepiej jest wziasc sie troche w garsc, zlapac lepsza prace, oszczedzic troche i kupic wlasne?? Czy Wy nie macie ambicji??
Rozumiem, ze sa wyjatki, rodziny wielodzietne, w ciezkiej sytuacji materialnej, ktorym te mieszkania mniej czy bardziej sie naleza.
Tylko ze od jakiegos czasu ten temat jest ciagle walkowany i ciezko mi uwierzyc, ze tylu Polakow jest w potrzebie, ze tyle mlodych par, zdolnych do pracy ubiega sie o te lokale….
Czy chcecie byc pozniej porownywani do leniwych Afrykanow i cwaniaczkow z Azji, ktorzy tak zabiegaja o te socjale??
Wiecej dumy i ambicji rodacy 😉